Bank of Englands #Carney treffer tilbake på kritikk av #Brexit scenarier

| Desember 6, 2018

Bank of England (BoE) guvernør Mark Carney (Bildet) forsvarte sentralbankens anslag for den potensielt store økonomiske effekten av Brexit som gjorde en del lovgivere imot premierminister Theresa Mays planer om å forlate EU, skrive David Milliken, Huw Jones, Sarah Young og Amy O'Brien.

BoE sa forrige uke at i verste fall kan Storbritannia få en enda større hit for sin økonomi enn i den globale finanskrisen.

Carney fortalte lovgivere på tirsdag (4 desember) at scenariene som ble utarbeidet av BoE, reflekterte forberedende arbeid for å sikre at banker og andre långivere var klare for Brexit, og ikke var utenom manpiksprognosene.

"Det er ingen eksamenskrise. Vi bodde ikke bare hele natten og skrev et brev til Treasury Committee, "sa Carney til lovgivere under en høring i parlamentet. "Du spurte om noe vi hadde, og vi tok det med, og vi ga det til deg."

Tidligere BoE Governor Mervyn King kom med på kritikken tirsdag da han beklaget sentralbankens engasjement i det han sa var et forsøk på å skremme landet om Brexit.

"Det sørger meg for å se Bank of England unødig trukket inn i dette prosjektet," sa King i en artikkel publisert på Bloomberg.

Carney understreket de verste fall scenariene var "lavt sannsynlighet hendelser i sammenheng med Brexit", som sentralbanken måtte vurdere for å sikre at Storbritannias banksystem kunne tåle eventuelle Brexit-sjokk.

"Hva du bør ta bort fra worst case-scenarioene er at det britiske banksystemet har hovedstaden, separat detaljert likviditeten, den generelle motstanden til å tåle det og være en del av løsningen, ikke problemet," sa han.

Mindre enn fire måneder før Brexit, er det uklart om Storbritannia vil forlate EU med en overgangsavtale for å jevne ut sjokket for økonomien.

Mai enige om en plan med EU-ledere i forrige måned, men den står overfor dyp motstand i parlamentet, inkludert fra mais eget konservative parti. Planen står overfor en nøkkelstemme på 11 i desember.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, EU, UK

Kommentarer er stengt.