Britiske kandidater til PM tar sikte på favoritt #BorisJohnson

| Juni 12, 2019

En rekke kandidater som erstatter Theresa May som britisk statsminister lanserte sine kampanjer på mandag, og lovet å løse Brexits uro og ta bilder på frontrunner Boris Johnson, skrive William James og Elizabeth Piper.

Må trekkes ned som leder av det herskende konservative partiet på fredag, etter å ha mislyktes tre ganger for å vinne parlamentets støtte til en europeisk skilsmisseavtale som skulle styre landet jevnt ut av blokken og håndtere Storbritannias største politiske krise i en generasjon.

Nominasjoner som skulle erstatte henne måtte sendes på mandag (10 juni), og partiets 1922-komité, som driver konkurransen, sa at 10-kandidatene hadde oppnådd den nødvendige støtten fra minst 8 av de konservative 300-pluss valgte lovgivere.

En 11th, Sam Gyimah, trakk seg kort før utlysningen sa at han ikke hadde vært i stand til å bygge tilstrekkelig støtte. Han var den eneste som sto for å holde en ny Brexit folkeavstemning.

Konservative lovgivere vil holde sin første runde for å stemme på torsdag for å begynne å begrense feltet.

Den offentlige kampanjen lanserer mandag utelukkende innenlandske dagsordener, men det var Brexit som dominert, med åpen og tynt sløv graver på tidligere utenriksminister Johnson.

"Hvis jeg kommer gjennom, som jeg er sikker på, vil jeg faktisk, til de siste to mot Johnson, dette er hva jeg vil si til ham:" Mr Johnson, hva du gjør, ikke trekke ut ", sier miljøminister Michael Gove, som scuppered Johnsons 2016 lederskap, bidrar ved å trekke sin støtte i siste øyeblikk for å drive seg selv.

"Jeg vet at du har før, og jeg vet at du kanskje ikke tror på ditt hjerte at du kan gjøre det, men det konservative partiet fortjener et valg."

Nesten alle de håperfulle lovet at de kunne løse Brexit-conundrumet - som utløste mai i tre år med EU-samtaler - på bare tre måneder, mellom den nye lederen som ble valgt i slutten av juli og nåværende utgangsdato for 31 oktober.

"Fra mine samtaler med europeiske ledere er det klart for meg at det er en avtale som skal gjøres; De vil at vi skal komme med forslag, sier dagens utenriksminister Jeremy Hunt.

Hvis problemet ikke ble sortert, sa han, partiet ville bli utslettet i et valg og sosialistisk Arbeiderleder Jeremy Corbyn ville ta makten.

Dominic Raab, som sluttet som Brexit-minister over Mays skilsmisseavtale, sa at han også kunne sikre en ny avtale, men lovet at Storbritannia ville forlate EU på 31 oktober, selv om det betydde å gå tilbake til grunnleggende handelsvilkår i Verdenshandelsorganisasjonen.

"Jeg er Brexiteer som du kan stole på," sa han.

Andre, inkludert Johnson, har gjort det samme løftet om å gå i tide, selv om det betyr å gi opp en avtale med EU som vil glatte overgangen.

Oppositionsarbeiderpartiets leder Jeremy Corbyn fortalte et møte av hans lovgivere på mandag at Arbeid aldri ville akseptere en "no-deal" exit. "Vi vil jobbe på tvers av parti for å blokkere et" no-deal "utfall," sa han.

Forskjellene mellom kandidatene gjenspeiler konservativ diskriminering på problemet, noe som har medført at tre år etter at Storbritannia stemte av 52% til 48% for å avslutte EU, er det uklart hvordan, når eller om det faktisk vil gå.

Usikkerheten har rammet Storbritannias økonomi, som gikk ned med 0.4% i april, viser offisielle tall på mandag - en større nedgang enn noen økonom hadde forventet i en Reuters-undersøkelse i forrige uke.

Johnson er ikke bare bookmakerenes klare favoritt, men ifølge pollene, den mest populære blant 160,000-partimedlemmene som til slutt vil gjøre valget.

Han holdt ikke en profesjonell kampanje lansering mandag, men hans rivaler lined opp for å ta potshots på ham og hans løfte om å øke det punktet at arbeidere begynner å betale en 40% inntektsskatt til 80,000 pounds ($ 102,000) årlig lønn fra 50,000 pounds.

"En ting jeg aldri vil gjøre som statsminister, er å bruke vårt skatte- og ytelsessystem for å gi den allerede rike en annen skattesnekke", sa Gove, en annen frontrunner som prøvde å få sin egen kampanje tilbake på sporet etter å ha tatt inn kokain da han var en ung journalist.

Kritikere anklaget ham for hykleri, og bemerket at han i en tidligere rolle som utdanningsminister hadde skrevet av på regler for å forbye lærere for livet for å ta kokain.

Andre tok sikte på Johnson, en flamboyant tidligere London-borgmester, og hevdet til tidligere kritikk at han favoriserte stil over substans og ikke klarte å forstå detaljer.

"Vi kommer ikke til å få en god avtale med bløff og bluster," sa Raab, en av de mest hardt Brexit-talsmennene.

Jakt, en av favorittene, sa "et seriøst øyeblikk krever en seriøs leder". "Vi trenger tøffe forhandlinger," sa han, "ikke tom retorikk."

Jaktens egen kampanje mottok et betydelig løft på mandag da to ministre med motstridende syn på Brexit - pensjonsminister Amber Rudd og forsvarsminister Penny Mordaunt - godkjente ham.

Mens kampen utfolder seg, er May fortsatt statsminister. Hennes erstatning skal være på plass innen utgangen av juli.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, Høyre, EU, UK

Kommentarer er stengt.