EU-kommisjonen øker støtten mot terrorisme, forebygging av #ViolentExtremism og fredsbygging i #SriLanka

| August 15, 2019

EU-kommisjonen, gjennom sin Instrument bidra til stabilitet og fred, har bevilget € 8.5 millioner til å støtte Sri Lankas innsats for å forhindre voldelig ekstremisme, bygge samfunnsresiliens og fremme fred og toleranse. Det vil også bidra til den pågående fredsbyggingsprosessen gjennom at internt fordrevne og flyktninger kan komme tilbake til sitt land.

Denne tildelingen etter Høyres representant / visepresident Federica Mogherinis møte tidligere denne måneden med utenriksministeren på Sri Lanka, hvor hun understreket EUs beredskap til å støtte Sri Lanka i møte med utfordringene med terrorisme og voldelig ekstremisme. De Påskedagens terrorangrep på Sri Lanka drepte 258 mennesker og skadet mange flere.

Å forhindre og svare på terrorangrep som dette er en ekstra utfordring for Sri Lanka sammen med en rekke andre utfordringer i overgangen til varig fred etter mange års konflikt, som flyktninger, internt fordrevne og land identifisert som potensielt forurenset med miner og eksplosive rester .

Støtten på € 8.5m fra kommisjonen vil følge en tredelt tilnærming: Den vil støtte srilankiske politiske beslutningstakere, kompetente myndigheter og sikkerhets- og rettsgrenene i deres oppdrag for å forhindre og svare på terrortrusler og angrep på en menneskerettighetskonform måte. det vil fokusere på forebygging av voldelig ekstremisme og vil støtte relevante lokale interessenter til å utvikle og formidle positive bevisstgjøringskampanjer, spesielt via partnerskap med globale aktører på sosiale medier; og det vil bidra til de siste stadiene av minerydding i de tre nordlige distriktene på Sri Lanka, og fokusere på fredsbygging for å styrke nasjonal samhold og forsoning.

For mer informasjon om forholdet mellom EU og Sri Lanka, besøk nettstedet til EU-delegasjonen.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, EU-kommisjonen, radikalisering, Sikkerhet, Terrorisme

Kommentarer er stengt.