Storbritannia kan trenge en andre #Brexit-folkeavstemning, sier tidligere premierminister Cameron

| September 16, 2019

Tidligere britisk statsminister David Cameron (Bildet), som tok avgjørelsen i 2016 om å holde en folkeavstemning om landets medlemskap i EU, sa at det kan være nødvendig med en ny avstemning for å løse Brexit-forbannen, skriver James Davey fra Reuters.

I et intervju med The Times publisert fredag ​​(13 september) i forkant av lanseringen av hans memoarer, med tittelen "For the Record", sa Cameron at no-deal Brexit ville være "et dårlig resultat", som ikke bør følges og sa at en annen folkeavstemning forble et alternativ.

"Jeg tror ikke du kan utelukke det fordi vi sitter fast," sa Cameron, som fungerte som konservativ statsminister fra 2010 til 2016 og aksjonerte i folkeavstemningen for at Storbritannia skulle forbli i EU.

“Jeg sier ikke at det vil skje eller skal skje. Jeg sier bare at du ikke kan utelukke ting akkurat nå fordi du må finne en måte å fjerne blokkeringen av, ”sa Cameron i sitt første intervju siden han trakk seg dagen etter at briter stemte i folkeavstemningen av 52 % til 48% for å forlate EU.

Storbritannia har blitt slått fast siden i komplekse skilsmissesamtaler med EU. Landet, først under Theresa May og siden juli under Boris Johnson, som var en av de ledende kampanjene for permisjon i 2016-avstemningen, forblir dypt splittet om saken.

Cameron sa at han bekymret "desperat" for hva som skal skje videre, men forsvarte å holde folkeavstemningen i 2016 som nødvendig for å oppnå en reforhandling av Storbritannias forhold til EU.

Johnson sier Storbritannia nå må forlate EU den 31 oktober uansett om han når en exit-avtale eller ikke. Men parlamentet vedtok en lov i forrige uke om sine innvendinger som påla ham å søke en forlengelse hvis han ikke klarer å komme til enighet med blokken.

Johnson sa på fredag ​​at det var "den grove formen for en avtale som skal gjøres" over Brexit, men den irske statsministeren Leo Varadkar spilte utsiktene og sa at gapet mellom Storbritannia og EU forble "veldig bredt".

I sitt intervju var Cameron kritisk til Johnsons beslutning om å utvise 21-konservative lovgivere fra partiet for å ha stemt mot regjeringen, så vel som hans grep om å stenge eller proroga parlamentet frem til midten av oktober. Avgjørelsen om å suspendere parlamentet utfordres nå i de britiske domstolene.

"Jeg støttet ikke noen av disse tingene," sa Cameron.

Han sa også Johnson og Michael Gove, for tiden ministeren som har ansvaret for Brexit-planleggingen uten avtale, og som også var en fremtredende supporter-supporter i folkeavstemningen, hadde “forlatt sannheten hjemme” under kampanjen.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, Høyre, EU, UK

Kommentarer er stengt.