Kontakt med oss

Brexit

#Brexit - PM Johnson could recall parliament if suspension ruled unlawful

Publisert

on

Boris Johnson kunne huske parlamentet hvis Storbritannias høyesterett bestemmer at han urettmessig suspenderte det, sa en advokat fra regjeringen tirsdag (17 september), etter at dommerne hørte statsministeren ønsket en nedleggelse fordi det var et hinder for Brexit-planene hans, skriver Michael Holden fra Reuters.

Johnson kunngjorde den 28 august at han hadde bedt dronning Elizabeth om å proroge, eller suspendere, parlamentet i fem uker fra forrige uke til 14 oktober. Han sa at nedleggelsen var nødvendig for å la ham innføre en ny lovgivningsagenda.

Opponents said the real reason was to prevent scrutiny and challenges by parliament - where he now has no majority - to his Brexit policy, especially his promise to leave the European Union by 31 October even if no divorce deal has been agreed.

De vil at Høyesterett, Storbritannias høyeste rettsorgan, skulle avgjøre Johnsons handlinger var ulovlige. Kritikere, inkludert opprørere som ble kastet ut av det konservative partiet over Brexit, sier at han burde trekke seg hvis det er avgjørelsen.

Konsekvensen (av at hans råd til monarken ble regjert ulovlig) kan være at han går til dronningen og søker tilbakekalling av parlamentet, sier Richard Keen, regjeringens hovedsjef i Skottland, til retten.

Keen klarte imidlertid ikke å utelukke at Johnson da kan se etter å suspendere parlamentet igjen.

I en fordømmende dom forrige onsdag (11 september) sa Skottlands høyeste domstol suspensjonen var ulovlig og et "uredelig" forsøk på å styre parlamentet.

En uke tidligere avviste imidlertid High Court of England og Wales en lignende sak og sa at saken var politisk og ikke noe dommerne burde blande seg inn i.

Alle 11-dommere i Høyesterett vil nå avgjøre et avgjørende spørsmål: hvor langt Storbritannias uskrevne grunnlov begrenser statsministerens makt og om Johnsons råd til dronningen derfor var ulovlig.

"At dette er et alvorlig og vanskelig lovspørsmål, demonstreres rikelig av det faktum at tre seniordommer i Skottland har nådd en annen konklusjon enn tre seniordommere i England og Wales," sa Brenda Hale, president for Høyesterett.

Illustrerende for de dype sosiale splittelsene som ble utført av EU-saken, riste sinte grupper av rivaliserende Brexit og pro-europeiske støttespillere overgrep mot hverandre utenfor retten.

Launching the legal challenge to Johnson’s decision - by a mixture of anti-Brexit campaigners and opposition lawmakers - David Pannick said there was strong evidence the prime minister wanted to silence parliament because he saw it as an obstacle.

No premier had abused the prorogation power in this way for at least 50 years, Pannick told the court. “He ... wished to avoid what he saw as the risk that parliament would take action to frustrate or damage the policies of his government,” he said.

Han sa at det var "oppsiktsvekkende" Johnson ikke hadde kommet med en vitneforklaring som stavet hans begrunnelser for prorogasjonen, og at retten kunne trekke negativ innledning fra det.

Johnson har sagt at den nåværende parlamentariske sesjonen var lengre enn noen gang siden den engelske borgerkrigen på 17th århundre, og at lovgivere ville ha god tid til å diskutere Brexit igjen etter et EU-toppmøte på 17-18 oktober.

Han har benektet å villede dronningen.

I et intervju som ble sendt på tirsdag, nektet Johnson å si om han vil minne om parlamentet hvis kjennelsen går mot ham. "Jeg tror det beste jeg kan gjøre er å vente og se hva dommerne sier," sa han til BBC.

Keen sa imidlertid at statsministeren ville "svare med alle nødvendige midler" på enhver erklæring fra retten om at rådene Johnson ga til dronningen var ulovlige. Men spurte av en dommer om Johnson kan søke en annen suspensjon, sa han: "Jeg er ikke i stand til å kommentere det."

Han argumenterte for at bare syv arbeidsdager ville gå tapt gjennom suspensjonen, ikke fem uker, fordi parlamentet ville være på ferie i slutten av september når partiene holdt årlige konferanser. Han sa at de skotske dommerne hadde en "grunnleggende misforståelse" om hvordan parlamentet opererte.

Regjeringen sier motstandere av Brexit bruker domstolene for å forsøke å frustrere Storbritannias avgang fra blokken som ble godkjent i en folkeavstemning 2016. Men Pannick sa at målet var å slå fast at parlamentet var suverent i britisk lov og ikke regjeringen.

Høyesterett avgjorde mot regjeringen i en lignende konstitusjonell sak i 2017 da den sa at ministre ikke kunne starte den formelle to år lange exit-prosessen uten godkjenning av parlamentet. Høringer vil løpe til torsdag, med dommen ikke forventet tidligst fredag.

"Det er viktig å understreke at vi ikke er opptatt av de større politiske spørsmålene som danner konteksten for denne juridiske problemstillingen," sa Hale. "Avgjørelsen av dette juridiske problemet vil ikke avgjøre når og hvordan Storbritannia forlater EU."

Brexit

Brexit - EU-kommisjonen gir markedsdeltakere 18 måneder på seg til å redusere eksponeringen mot britiske clearingoperasjoner

Publisert

on

EU-kommisjonen har i dag (21. september) vedtatt en tidsbegrenset beslutning om å gi deltakere i finansmarkedet 18 måneder på å redusere eksponeringen mot sentrale motparter i Storbritannia (KKP). Fristen er det klareste tegnet på at EU har til hensikt å flytte "clearing" -virksomheten ut av London og inn i eurosonen.

Flyttingen vil komme som et slag mot London, som er den nåværende verdensledende innen clearing av en virksomhet verdt flere milliarder. London Clearing House (LCH) fjerner nesten en billion euro verdier av euro-denominerte kontrakter om dagen, og utgjør tre fjerdedeler av det globale markedet. Clearing tilbyr en måte å megle mellom kjøpere og selgere på, det er tenkt ved å ha en større clearingvirksomhet, blir kostnadene ved transaksjoner redusert. Da Den europeiske sentralbanken i Frankfurt prøvde å insistere på at alle eurohandler ble utført i eurosonen, ble dette med suksess utfordret i EU-domstolen av George Osborne, den gang Storbritannias kansler.

Tidligere har London Stock Exchange advart om at opptil 83,000 XNUMX arbeidsplasser kan gå tapt hvis denne virksomheten flytter andre steder. Det vil også være spillover til andre områder som risikostyring og overholdelse.

En økonomi som fungerer for People Konserndirektør Valdis Dombrovskis (avbildet) sa: “Clearinghus, eller KKP, spiller en systemisk rolle i vårt finansielle system. Vi vedtar denne avgjørelsen for å beskytte vår økonomiske stabilitet, som er en av våre viktigste prioriteringer. Denne tidsbegrensede avgjørelsen har en veldig praktisk begrunnelse, fordi den gir EU-aktører på markedet den tiden de trenger for å redusere sin overdrevne eksponering mot britisk-baserte sentrale motparter, og EU sentrale motparter tid til å bygge opp sin clearingevne. Eksponering vil bli mer balansert som et resultat. Det er et spørsmål om finansiell stabilitet. ”

Bakgrunn

En sentral motpart er en enhet som reduserer systemrisiko og forbedrer finansiell stabilitet ved å stå mellom de to motparter i en derivatkontrakt (dvs. handle som kjøper overfor selger og selger for kjøper av risiko). En sentral motpart har som hovedformål å styre risikoen som kan oppstå hvis en av motpartene misligholder avtalen. Sentral clearing er nøkkelen for finansiell stabilitet ved å dempe kredittrisiko for finansielle selskaper, redusere smitterisiko i finanssektoren og øke markedstransparansen.

Den store avhengigheten av EUs finansielle system mot tjenester levert av britiske baserte sentrale motparter reiser viktige spørsmål knyttet til finansiell stabilitet og krever nedtrapping av EU-eksponeringer mot denne infrastrukturen. Følgelig oppfordres industrien sterkt til å samarbeide om å utvikle strategier som vil redusere deres avhengighet av britiske sentrale motparter som er systemisk viktige for Unionen. 1. januar 2021 forlater Storbritannia det indre marked.

Dagens midlertidige ekvivalensbeslutning tar sikte på å beskytte finansiell stabilitet i EU og gi markedsdeltakerne den tiden som trengs for å redusere eksponeringen mot britiske sentrale motparter. På grunnlag av en analyse utført med Den europeiske sentralbanken, Single Resolution Board og de europeiske tilsynsmyndighetene, identifiserte kommisjonen at risiko for finansiell stabilitet kan oppstå innen sentral clearing av derivater gjennom sentrale motparter etablert i Storbritannia (britiske sentrale motparter ) skulle det være en plutselig forstyrrelse i tjenestene de tilbyr til EU-markedsaktører.

Dette ble behandlet i kommisjonens meddelelse 9. juli 2020, hvor markedsaktørene ble anbefalt å forberede seg på alle scenarier, inkludert der det ikke vil være noen videre ekvivalensbeslutning på dette området.

Fortsett å lese

Brexit

EUs Barnier håper fremdeles mulig avtale med Storbritannia, sier kilder

Publisert

on

By

EUs Brexit-forhandler fortalte blokkens 27 nasjonale utsendinger til Brussel at han fortsatt håpet en handelsavtale med Storbritannia var mulig, og understreket at de kommende dagene ville være avgjørende, sa diplomatiske kilder med blokken til Reuters, skrive og

Michel Barnier talte til samlingen onsdag 16. september, og de tre kildene deltok enten i diskusjonen bak lukkede dører eller ble orientert om innholdet.

"Barnier mener fortsatt at en avtale er mulig, selv om de neste dagene er nøkkelen," sa en av EUs diplomatiske kilder.

En andre diplomat, spurte hva Barnier sa på onsdag, og om det fortsatt var en sjanse for en ny avtale med Storbritannia, sa: "Håpet er fortsatt der."

Den første kilden sa at foreløpige innrømmelser som ble gitt av Storbritannia om fiskeri - et viktig splittelsespunkt som hittil har forhindret enighet om en ny handelsavtale mellom EU og Storbritannia fra 2021 - var "et glimt av håp".

Reuters rapporterte utelukkende tirsdag (15. september) at Storbritannia har flyttet for å bryte dødvannet til tross for at London offentlig har truet med å bryte vilkårene i sin tidligere skilsmisseavtale med blokken.

En tredje kilde, en senior EU-diplomat, bekreftet det britiske tilbudet, men understreket at det ikke gikk langt nok til at blokken kunne akseptere.

Brexit-samtaler gikk ned i ny uro denne måneden over statsminister Boris Johnsons planer om å vedta nye innenlandske lover som skulle undergrave Londons tidligere EU-skilsmisseavtale, som også er rettet mot å beskytte freden på øya Irland.

Den amerikanske demokratiske presidentkandidaten Joe Biden advarte Storbritannia om at den må hedre den nordirske fredsavtalen ettersom den trekker seg ut av EU, ellers ville det ikke være noen amerikansk handelsavtale for Storbritannia.

Den tredje EU-kilden, som snakket under betingelse av anonymitet, sa at blokken ville ta en strengere linje i å kreve en solid tvisteløsningsmekanisme i enhver ny britisk handelsavtale hvis Johnson skulle gå videre med lov om det indre marked.

"Det er uro over hva Storbritannia gjør, men Barnier har understreket at han vil fortsette å forhandle til sitt siste åndedrag," sa en fjerde EU-diplomat, og fremhevet blokkens varighet om å bli tildelt skyld dersom den urolige prosessen til slutt mislyktes.

På spørsmål om et estimat fra Societe Generale-banken, som satte 80% sannsynligheten for den mest skadelige økonomiske splittelsen på slutten av året uten en ny avtale om å videreføre handels- og forretningsforbindelser mellom EU og Storbritannia, sa personen:

"Jeg vil sette det rundt samme merke."

Barnier skal møte sin britiske kollega, David Frost, rundt 1400 GMT i Brussel torsdag.

Fortsett å lese

Brexit

Biden advarer Storbritannia om #Brexit - Ingen handelsavtale med mindre du respekterer Nord-Irsk fredsavtale

Publisert

on

By

Den amerikanske demokratiske presidentkandidaten Joe Biden advarte Storbritannia om at den må hedre den nordirske fredsavtalen ettersom den trekker seg ut av EU, ellers ville det ikke være noen amerikansk handelsavtale, skrive og

"Vi kan ikke la Langfredagsavtalen som førte fred til Nord-Irland til å bli et offer for Brexit," sa Biden i en tweet.

“Enhver handelsavtale mellom USA og Storbritannia må være betinget av respekt for avtalen og hindre retur av en hard grense. Periode."

Johnson avduket lovgivning som ville bryte deler av Brexit-skilsmisseavtalen knyttet til Nord-Irland, og beskyldte EU for å legge en revolver på bordet i handelssamtaler og forsøke å dele opp Storbritannia.

Han sier at Storbritannia må ha evnen til å bryte deler av Brexit-traktaten fra 2020 som han signerte for å opprettholde Londons forpliktelser under fredsavtalen fra 1998, som endte tre tiår med sekterisk vold i Nord-Irland mellom pro-britiske protestantiske fagforeningsfolk og irsk-katolske nasjonalister.

EU sier at ethvert brudd på Brexit-traktaten kan synke handelssamtaler, drive Storbritannia mot en rotete exit når det endelig forlater uformelt medlemskap på slutten av året og dermed komplisere grensen mellom Nord-Irland og EU-medlem Irland.

EUs Brexit-forhandler fortalte blokkens 27 nasjonale utsendinger at han fortsatt håpet en handelsavtale med Storbritannia var mulig, og understreket at de kommende dagene ville være avgjørende, sa tre diplomatiske kilder til Reuters.

Michel Barnier talte til samlingen onsdag, og de tre kildene deltok enten i diskusjonen bak lukkede dører eller ble orientert om innholdet.

"Barnier mener fortsatt at en avtale er mulig, selv om de neste dagene er nøkkelen," sa en av EUs diplomatiske kilder.

Johnson fortalte The Sun at EU var "voldelig" mot Storbritannia og risikerte fire tiår med partnerskap.

Han sa at Storbritannia må "ringgjerde" Brexit-avtalen "for å sette i vanntette skott som vil stoppe venner og partnere med å gjøre voldelige eller ekstreme tolkninger av bestemmelsene."

Societe Generale-analytikere sa torsdag at de nå ser en 80% sjanse for at Storbritannia og EU ikke vil inngå en handelsavtale før året er omme.

Biden, som har snakket om viktigheten av sin irske arv, retweetet et brev fra Eliot Engel, leder av utenrikskomiteen til det amerikanske representanthuset, til Johnson som ba den britiske lederen om å hedre fredsavtalen langfredag ​​i 1998.

Engel oppfordret Johnson til å "forlate alle juridisk tvilsomme og urettferdige anstrengelser for å forkaste Nord-Irlands protokoll for tilbaketrekningsavtalen."

Han oppfordret Johnson til å "sikre at brexit-forhandlinger ikke undergraver tiår med fremgang for å bringe fred til Nord-Irland og fremtidige muligheter for det bilaterale forholdet mellom våre to land."

Engel sa at Kongressen ikke vil støtte en frihandelsavtale mellom USA og Storbritannia hvis Storbritannia ikke klarer å opprettholde sine forpliktelser med Nord-Irland.

Brevet ble signert av representantene Richard Neal, William Keating og Peter King.

Johnson fortsetter planen sin.

Hans regjering nådde en avtale onsdag 16. september for å avverge opprør i sitt eget parti, noe som ga parlamentet et ord om bruken av makter etter brexit innenfor det foreslåtte lovforslaget om det indre marked som bryter folkeretten.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender