Kontakt med oss

coronavirus

Kommisjonen godkjenner 93.3 millioner danske ordninger for å støtte selvstendig næringsdrivende og frilansere som er berørt av #Coronavirus-utbruddet

Publisert

on

EU-kommisjonen har godkjent to danske ordninger for å støtte selvstendig næringsdrivende og frilansere som er berørt av koronavirusutbruddet. Ordningene ble godkjent under statsstøtten Midlertidig rammeverk. Den første ordningen, med et anslått budsjett på cirka 66.5 millioner euro (500 millioner danske kroner), vil være åpent for selvstendig næringsdrivende som er aktive i alle sektorer av økonomien, bortsett fra finanssektoren, som har likviditetsmangel som følge av koronavirusutbruddet . Den andre ordningen, med et anslått budsjett på ca. € 26.8m (200 millioner DKK), vil være åpent for selvstendig næringsdrivende og frilansere, hvis årlige inntekt er sterkt avhengig av å levere varer eller tjenester som er knyttet til store arrangementer, som opprinnelig var planlagt sommeren i år, men måtte avlyses eller utsettes på grunn av nødtiltakene iverksatt av den danske regjeringen for å begrense spredningen av coronavirus.

En mottaker som mottar støtte fra en av de to ordningene, kan ikke motta støtte fra den andre, og heller ikke fra andre koronavirusrelaterte danske ordninger for de samme støtteberettigede kostnadene. Kommisjonen fant at de danske ordningene er i samsvar med vilkårene som er fastsatt i den midlertidige rammen. Spesielt overstiger støtten i begge ordningene ikke € 100,000 120,000 per selskap som er aktiv i primærproduksjonen av landbruksprodukter, € 800,000 107 per selskap som er aktiv i fiskeri- og havbrukssektoren, og € 3 XNUMX per selskap som er aktiv i alle andre sektorer. Kommisjonen konkluderte med at tiltakene er nødvendige, hensiktsmessige og forholdsmessige for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i et medlemsstats økonomi, i tråd med artikkel XNUMX nr. XNUMX bokstav b TEUF og vilkårene som er angitt i den midlertidige rammen. På dette grunnlaget godkjente kommisjonen tiltakene i henhold til EUs statsstøtteregler.

Mer informasjon om midlertidig rammeverk og andre tiltak som er utført av kommisjonen for å håndtere den økonomiske effekten av coronavirus-pandemien, kan du finne franske baguetter.. Den ikke-fortrolige versjonen av vedtakene vil bli gjort tilgjengelig under saksnummerene SA.57919 og SA.57920 i statsstøtte register på kommisjonens konkurranse nettside.

coronavirus

Nye franske COVID-tilfeller kan være 100,000 XNUMX per dag: Statlig medisinsk rådgiver

Publisert

on

By

Frankrike kan oppleve 100,000 nye COVID-19 tilfeller per dag - to ganger den siste offisielle figuren - sa professor Jean-François Delfraissy, som leder det vitenskapelige rådet som gir råd til regjeringen om pandemien, til RTL-radio mandag 26. oktober. skriver Sudip Kar-Gupta.

- Det er sannsynligvis mer enn 50,000 100,000 tilfeller per dag. Vi anslår i den vitenskapelige komiteen at vi er mer i regionen på XNUMX XNUMX tilfeller per dag, sier Delfraissy.

Frankrike, eurosonens nest største økonomi, undersøker for tiden om man vil stramme inn låsingstiltak ytterligere for å dempe gjenoppblomstringen av COVID-19-viruset, etter å ha pålagt nattforbud på større byer inkludert Paris.

Helsedepartementet rapporterte søndag om rekordhøye 52,010 24 bekreftede koronavirusinfeksjoner det siste døgnet, ettersom en ny bølge av tilfeller stiger gjennom Europa.

De nye sakene tok franskmennene totalt til 1,138,507 XNUMX XNUMX, med Frankrike som gikk forbi Argentina og Spania når de registrerte verdens femte høyeste antall saker.

Departementet sa at 116 mennesker hadde dødd av koronavirusinfeksjon i løpet av 24 timer til søndag, ned fra 137 en dag tidligere, og tok totale dødsfall til 34,761 XNUMX.

Fortsett å lese

coronavirus

Coronavirus: Første rescEU-ventilatorer sendt til Tsjekkia

Publisert

on

Etter en forespørsel om assistanse fra Tsjekkia, sender EU straks en første gruppe på 30 ventilatorer fra rescEU - den felles europeiske reserven av medisinsk utstyr som ble opprettet tidligere i år for å hjelpe land som er berørt av koronaviruspandemien.

Som president von der Leyen (avbildet) sa: ”Tsjekkia står overfor en av de vanskeligste situasjonene i Europa akkurat nå. Antall tilfeller av koronavirus øker raskt. Og det trenger medisinsk utstyr for å behandle pasienter på sykehus. Vi lar ikke våre europeiske venner være alene i disse vanskelige tider. EU-kommisjonen mobiliserer medisinsk materiale gjennom vår sivile beskyttelsesmekanisme. Jeg ringte statsministeren Andrej Babiš for å fortelle ham at vi raskt sender et sett på 30 ventilatorer fra RescEU-reserven til Tsjekkia. Vi opprettet denne reserven på rekordtid på våren for å lagre viktig medisinsk materiale som vi kan sende til europeiske land i nød. Og vi er i kontakt med andre EU-land for å mobilisere flere ventilatorer for Tsjekkia. Vi er i dette sammen. ”

Kommisjonær for krisehåndtering Janez Lenarčič la til: ”Vi har jobbet døgnet rundt for å unngå en gjentakelse av situasjonen i slutten av februar, da hele EU var overveldet i kampen mot pandemien. Vi opprettet rescEU medisinsk reserve, slik at ingen medlemsland er alene når de takler den samme utfordringen. Etter allerede å ha levert beskyttende ansiktsmasker over hele Europa, vil dette være første gang EU-kommisjonen sender ut ventilatorer fra EU-nivåreservatet. "

EUs beredskapssentral er i konstant kontakt med myndigheter i Tsjekkia, og mer EU-bistand kan kanaliseres de neste dagene via EU Civil Protection Mechanism, kommer fra medlemslandene. For å gi medlemslandene tid til å vurdere deres responskapasitet og ta hensyn til alvoret i situasjonen i Tsjekkia, har EU proaktivt iverksatt rescEU-utplasseringen av medisinsk reserve. Hele pressemeldingen er tilgjengelig online.

Fortsett å lese

coronavirus

Støtt Taiwans inkludering i det globale folkehelsenettverket etter COVID-19

Publisert

on

Siden COVID-19-pandemien startet, har det mer enn 40 millioner tilfeller og mer enn en million dødsfall rundt om i verden. Viruset har hatt en enorm innvirkning på global politikk, sysselsetting, økonomi, handel og finansielle systemer, og påvirket betydelig den globale innsatsen for å oppnå FNs mål for bærekraftig utvikling (FNs SDG), skriver Republikken Kina (Taiwan) helse- og velferdsminister Dr. Chen Shih-chung (avbildet, over til venstre).

Takket være den samlede innsatsen fra hele folket har Taiwan svart på truslene fra denne pandemien gjennom fire prinsipper: forsvarlig handling, rask respons, forhåndsutplassering og åpenhet og åpenhet.

Vedta strategier som drift av spesialiserte kommandosystemer, implementering av grundige grensekontrolltiltak, produksjon og distribusjon av tilstrekkelig forsyning av medisinske ressurser, ansettelse av hjemmekarantene og isolasjonstiltak og relaterte omsorgstjenester, anvendelse av IT-systemer, publisering av gjennomsiktig og åpen informasjon, og gjennomføring av presis screening og testing, har vi vært heldige nok til å inneholde viruset.

7. oktober hadde Taiwan bare hatt 523 bekreftede tilfeller og sju dødsfall; i mellomtiden har liv og arbeid fortsatt mye som normalt for de fleste mennesker.

Det globale utbruddet av COVID-19 har minnet verden om at smittsomme sykdommer ikke kjenner noen grenser og ikke diskriminerer langs politiske, etniske, religiøse eller kulturelle linjer. Nasjoner bør samarbeide for å håndtere trusselen om nye sykdommer.

Når Taiwan hadde stabilisert inneslutningen av viruset og sørget for at folk hadde tilstrekkelig tilgang til medisinske ressurser, begynte vi av denne grunn å dele vår erfaring og utveksle informasjon om å inneholde COVID-19 med globale folkehelsepersonell og forskere gjennom COVID-19- relaterte fora, APECs møte på høyt nivå om helse og økonomi, Global Cooperation Training Framework og andre virtuelle bilaterale møter.

I juni 2020 hadde Taiwan holdt nesten 80 nettkonferanser og delte Taiwan-modellen med eksperter fra regjeringer, sykehus, universiteter og tenketanker i 32 land.

Taiwans donasjoner av medisinsk utstyr og antipandemisk forsyning til land i nød fortsetter også. I juni hadde vi donert 51 millioner kirurgiske masker, 1.16 millioner N95-masker, 600,000 35,000 isolasjonskjoler og 80 XNUMX pannetermometre til mer enn XNUMX land.

For å sikre tilgang til vaksiner har Taiwan sluttet seg til COVID-19 Vaccines Global Access Facility (COVAX) ledet av GAVI, Vaccine Alliance; koalisjonen for innovasjoner om epidemisk beredskap; og Verdens helseorganisasjon. Og vår regjering bistår aktivt innenlandske produsenter i håp om å akselerere utvikling og produksjon av vellykkede vaksiner, bringe dem til markedet så raskt som mulig og sette en stopper for denne pandemien.

For å forberede seg på en mulig neste bølge av pandemien så vel som den nærmeste influensasesongen, opprettholder Taiwan sine strategier for å oppmuntre innbyggerne til å bære ansiktsmasker og opprettholde sosial distansering, og styrke tiltak for grensekarantene, samfunnsbasert forebygging og medisinsk beredskap. Videre samarbeider vi aktivt med innenlandske og internasjonale partnere for å skaffe vaksiner og utvikle optimale behandlinger og nøyaktige diagnostiske verktøy, som i fellesskap ivaretar global folkehelsesikkerhet.

COVID-19-pandemien har bevist at Taiwan er en integrert del av det globale folkehelsenettverket, og at Taiwan-modellen kan hjelpe andre land med å bekjempe pandemien. For å komme seg bedre trenger WHO Taiwan.

Vi oppfordrer WHO og nærstående parter til å anerkjenne Taiwans mangeårige bidrag til global folkehelse, sykdomsforebygging og menneskerettigheten til helse, og til å støtte Taiwans inkludering i WHO på det sterkeste. Taiwans omfattende deltakelse i WHOs møter, mekanismer og aktiviteter ville tillate oss å jobbe med resten av verden for å realisere den grunnleggende menneskerettigheten til helse som fastsatt i WHOs grunnlov og visjonen om å etterlate ingen som er nedfelt i FNs SDG.

Meningene som er uttrykt i artikkelen ovenfor er forfatterens alene, og gjenspeiler ikke noen meninger fra EU Reporter.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender