Kontakt med oss

coronavirus

Kommisjonen godkjenner € 800 millioner italiensk ordning for å støtte selskaper i sammenheng med koronavirusutbrudd

Publisert

on

EU-kommisjonen har godkjent en italiensk ordning på 800 millioner euro for å støtte selskaper som er berørt av koronavirusutbruddet, som er aktive i Italia under "Utviklingskontrakter" for gjennomføring av prioriterte prosjekter. Ordningen ble godkjent under flere seksjoner av statsstøtten Midlertidig rammeverk.

Konserndirektør Margrethe Vestager (avbildet), med ansvar for konkurransepolitikken, sa: “Denne italienske ordningen på 800 millioner euro vil sikre likviditetsstøtte til selskaper som er berørt av koronavirusutbruddet. Samtidig vil det bidra til sårt tiltrengte forskningsaktiviteter og produkter for å svare på koronavirusutbruddet. Vi fortsetter å jobbe i tett samarbeid med medlemslandene for å finne brukbare løsninger for å dempe den økonomiske virkningen av koronavirusutbruddet, i tråd med EU-reglene. ”

Den italienske tiltak

Italia varslet kommisjonen om en € 800-ordning rettet til selskaper som utfører prioriterte prosjekter under såkalte "Utviklingskontrakter under COVID-19 midlertidige rammeverk" (hovedsakelig COVID-relaterte prosjekter). Ordningen støtter selskaper som er berørt av koronavirusutbruddet, og gir incentiver til selskaper for å lede sine aktiviteter til forskning og / eller produksjon av visse produkter som er avgjørende for å løse koronavirusutbruddet.

Disse "utviklingskontraktene" administreres av National Agency for Inward Investment and Economic Development SpA (Invitalia) og vil være åpne for selskaper i alle størrelser, aktive i alle sektorer, unntatt den økonomiske, primære produksjonen av landbruksprodukter, fiskeri og havbruk. , bygg, forsikring og eiendom.

Støtten vil ha form av:

  • Direkte tilskudd og lån opptil maksimalt € 1.8 millioner per selskap og med en samlet maksimal nominell verdi lik 45% av de støtteberettigede kostnadene;
  • direkte tilskudd til koronavirusrelaterte forsknings- og utviklingsprosjekter (FoU), med en maksimal tillatt støtteintensitet lik 80% av de støtteberettigede kostnadene;
  • direkte tilskudd og tilbakebetalbare forskudd for testing og oppskalering av infrastrukturer som bidrar til utvikling av koronavirusrelevante produkter, med en maksimal tillatt støtteintensitet lik 75% av de støtteberettigede kostnadene, og
  • direkte tilskudd og tilbakebetalende forskudd for produksjon av koronavirusrelevante produkter, med en maksimal tillatt støtteintensitet lik 80% av de støtteberettigede kostnadene.

Kommisjonen fant at den italienske ordningen er i tråd med vilkårene i den midlertidige rammen. Spesielt i) støtten som ytes under det første tiltaket, ikke vil overstige 1.8 millioner euro per selskap, Spesielt vil ethvert resultat av forskningsaktivitetene bli gjort tilgjengelig for tredjeparter i Det europeiske økonomiske samarbeidsområdet under ikke-diskriminerende markedsforhold gjennom ikke-eksklusive lisenser, og (iv) all støtte vil bli gitt senest 31. desember 2021.

Kommisjonen konkluderte derfor med at alle tiltak er nødvendige, hensiktsmessige og forholdsmessige for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi, i tråd med artikkel 107 nr. 3 bokstav TE TEU eller for å bekjempe helsekrisen, i tråd med artikkel 107 (3) (c). På dette grunnlag godkjente kommisjonen hjelpetiltakene i henhold til EUs regler for statsstøtte.

Bakgrunn

Kommisjonen har vedtatt en Midlertidig rammeverk for å gjøre det mulig for medlemsland å bruke den fulle fleksibiliteten som er forutsatt i statsstøttereglene for å støtte økonomien i forbindelse med koronavirusutbruddet. Det midlertidige rammeverket, som endret den 3 april, 8 mai, Juni 29, 13 oktober 2020 og 28 januar 2021, sørger for følgende typer bistand, som kan gis av medlemsland:

(I) Direkte tilskudd, egenkapitalinjeksjoner, selektive skattefordeler og forskudd på opptil € 225,000 270,000 til et selskap som er aktivt i den primære landbrukssektoren, € 1.8 1.8 til et selskap som er aktivt i fiskeri- og havbrukssektoren og € 100 millioner til et selskap som er aktivt i alle andre sektorer for å imøtekomme dets presserende likviditetsbehov. Medlemsstatene kan også gi, opp til den nominelle verdien på € 225,000 millioner per selskap nullentelån eller garantier på lån som dekker 270,000% av risikoen, unntatt i primærlandbrukssektoren og i fiskeri- og havbrukssektoren, der grensene for € XNUMX og € XNUMX per selskap gjelder.

(Ii) Statsgarantier for lån tatt av selskaper for å sikre at bankene fortsetter å gi lån til kundene som trenger dem. Disse statsgarantiene kan dekke opptil 90% av risikoen på lån for å hjelpe virksomheter med å dekke øyeblikkelig arbeidskapital og investeringsbehov.

(Iii) Subsidierte offentlige lån til selskaper (senior og ansvarlig gjeld) med gunstige renter til selskaper. Disse lånene kan hjelpe virksomheter med å dekke øyeblikkelig arbeidskapital og investeringsbehov.

(Iv) Sikring for banker som kanaliserer statsstøtte til realøkonomien at slik støtte betraktes som direkte støtte til bankenes kunder, ikke til bankene selv, og gir veiledning om hvordan man kan sikre minimal konkurransevridning mellom bankene.

(V) Offentlig kortvarig eksportkredittforsikring for alle land, uten at den aktuelle medlemsstaten trenger å demonstrere at det respektive landet midlertidig er "ikke-salgbart".

(Vi) Støtte for forskning og utvikling (coronavirus) (FoU) å adressere den nåværende helsekrisen i form av direkte tilskudd, tilbakebetalte forskudd eller skattemessige fordeler. Det kan gis en bonus for grenseoverskridende samarbeidsprosjekter mellom medlemsland.

(Vii) Støtte for bygging og oppskalering av testanlegg å utvikle og teste produkter (inkludert vaksiner, ventilatorer og vernetøy) som er nyttige for å takle koronavirusutbruddet, frem til første industriell distribusjon. Dette kan ha form av direkte tilskudd, skattemessige fordeler, tilbakebetalte forskudd og garantier uten tap. Bedrifter kan ha fordel av en bonus når investeringen deres støttes av mer enn ett medlemsland og når investeringen blir avsluttet innen to måneder etter tildelingen av støtten.

(Viii) Støtte for produksjon av produkter som er relevante for å takle koronavirusutbruddet i form av direkte tilskudd, skattemessige fordeler, tilbakebetalte forskudd og garantier uten tap. Bedrifter kan ha fordel av en bonus når investeringen deres støttes av mer enn ett medlemsland og når investeringen blir avsluttet innen to måneder etter tildelingen av støtten.

(Ix) Målrettet støtte i form av utsettelse av skatteinnbetalinger og / eller suspensjon av trygdeavgift for sektorer, regioner eller for typer selskaper som rammes hardest av utbruddet.

(X) Målrettet støtte i form av lønnstilskudd til ansatte for de selskaper i sektorer eller regioner som har lidd mest av coronavirusutbruddet, og ellers ville ha måttet permittere personell.

(Xi) Målrettet rekapitaliseringshjelp til ikke-finansielle selskaper, hvis ingen annen passende løsning er tilgjengelig. Sikkerhetsforanstaltninger er på plass for å unngå unødig forvridning av konkurransen i det indre marked: forhold om nødvendighet, hensiktsmessighet og størrelse av inngrep; vilkår for statens oppføring i selskapets kapital og godtgjørelse; vilkår angående utgangen av staten fra de berørte selskapene; vilkår angående styring inkludert utbytteforbud og godtgjørelsesgrenser for toppledelsen; forbud mot forbud mot kryssubsidiering og anskaffelse og ytterligere tiltak for å begrense konkurransevridning transparens og rapporteringskrav.

(Xii) Støtte for avdekkede faste kostnader for selskaper som står overfor en nedgang i omsetningen i den kvalifiserte perioden på minst 30% sammenlignet med samme periode i 2019 i sammenheng med koronavirusutbruddet. Støtten vil bidra til en del av mottakerens faste kostnader som ikke dekkes av inntektene, opp til et maksimalt beløp på € 10 millioner per foretak.

Kommisjonen vil også gjøre det mulig for medlemsstatene å konvertere til 31. desember 2022 tilbakebetalbare instrumenter (f.eks. Garantier, lån, tilbakebetalbare forskudd) gitt under midlertidig ramme til andre former for støtte, for eksempel direkte tilskudd, forutsatt at vilkårene i den midlertidige rammen er oppfylt.

Midlertidig ramme gjør det mulig for medlemsland å kombinere alle støttetiltak med hverandre, bortsett fra lån og garantier for det samme lånet, og som overskrider terskelverdiene i det midlertidige rammeverket. Det gjør det også mulig for medlemsland å kombinere alle støttetiltak gitt under midlertidig ramme med eksisterende muligheter for å gi de minimis til et selskap på opptil € 25,000 30,000 over tre regnskapsår for selskaper som er aktive i den primære landbrukssektoren, € 200,000 XNUMX over tre regnskapsår for selskaper som er aktive i fiskeri- og havbrukssektoren og € XNUMX XNUMX i løpet av tre regnskapsår for selskaper som er aktive i alle andre sektorer. Samtidig må medlemslandene forplikte seg til å unngå unødvendig kumulering av støttetiltak for de samme selskapene for å begrense støtten for å dekke deres faktiske behov.

Videre kompletterer den midlertidige rammen de mange andre mulighetene som allerede er tilgjengelig for medlemslandene for å dempe den samfunnsøkonomiske virkningen av koronavirusutbruddet, i tråd med EUs statsstøtteregler. 13. mars 2020 vedtok kommisjonen a Kommunikasjon om et koordinert økonomisk svar på COVID-19-utbruddet sette ut disse mulighetene. For eksempel kan medlemsland gjøre generelt gjeldende endringer til fordel for virksomheter (f.eks. Utsette skatt eller subsidiere korttidsarbeid på tvers av alle sektorer), som faller utenfor reglene for statsstøtte. De kan også gi kompensasjon til selskaper for skade påført på grunn av og direkte forårsaket av koronavirusutbruddet.

Det midlertidige rammeverket vil være på plass til slutten av desember 2021. Med sikte på å sikre rettssikkerhet vil Kommisjonen vurdere før denne datoen om den må utvides.

Den ikke-konfidensiell versjon av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.62576 i statsstøtte register på kommisjonens konkurranse nettside når noen konfidensialitetsproblemer er løst. Nye publikasjoner om statsstøttebeslutninger på internett og i EUT er oppført i Competition Weekly e-News.

Mer informasjon om det midlertidige rammeverket og andre tiltak som kommisjonen har iverksatt for å håndtere den økonomiske virkningen av coronavirus-pandemien kan bli funnet her..

coronavirus

Franske lovgivere godkjenner lovforslaget om å takle den fjerde bølgen av coronavirus

Publisert

on

By

Demonstranter deltar på en demonstrasjon kalt av det franske nasjonalistpartiet 'Les Patriotes' (Patriots) mot Frankrikes begrensninger for å bekjempe koronavirus sykdommen (COVID-19), på Droits de l'Homme (menneskerettighets) esplanaden ved Trocadero Square i Paris, Frankrike, 24. juli 2021. REUTERS / Benoit Tessier

Det franske parlamentet godkjente mandag 26. juli et lovforslag som vil gjøre vaksinasjoner mot COVID-19 obligatoriske for helsearbeidere, samt kreve et styrket helsepass i et bredt spekter av sosiale arenaer når Frankrike kjemper med en fjerde bølge av koronavirusinfeksjoner, skriver Matthias Blamont, Reuters.

Besøkende på vei til museer, kinoer eller svømmebassenger i Frankrike nektes allerede innreise hvis de ikke kan gi et pass som viser at de har blitt vaksinert mot COVID-19 eller nylig har hatt en negativ test. Passet har vært påkrevd for store festivaler eller for å gå på klubben.

Fra begynnelsen av august vil passet ytterligere være nødvendig for å komme inn på restauranter og barer og for tog- og flyreiser på lang avstand.

Tiltakene i lovforslaget skal avsluttes 15. november. Et endelig grønt lys fra konstitusjonsretten, nasjonens øverste jurisdiksjon, vil være nødvendig før loven kan tre i kraft.

Fra rundt 4,000 nye tilfeller om dagen i begynnelsen av juli, har de daglige infeksjonene i Frankrike gradvis økt, og toppet 22,000 i forrige uke, og sykehusinnleggelser økte også.

Som mange andre land over hele Europa, har Frankrike å gjøre med den svært smittsomme Delta-varianten, først identifisert i India, som truer med å forlenge pandemien og spore økonomisk gjenoppretting.

Myndighetene øker innsatsen for å legge til rette for massevaksinering og øker oppsøkende til de som ikke har gjort avtaler.

Fra og med søndag hadde 49.3% av Frankrikes 67 millioner innbyggere mottatt to doser - eller ett enkelt skudd - av en COVID-19-vaksine, fremdeles langt fra noen terskel som noen eksperter sier kan i stor grad bidra til å dempe COVID-19-overføring, en mekanisme som kalles " flokkimmunitet. "

Eksperter fra landets Institut Pasteur sa tidligere i år at man kan tenke seg en total lettelse av restriksjoner i landet uten epidemisk gjenoppblomstring hvis mer enn 90% av de voksne fikk vaksine.

Fortsett å lese

coronavirus

Hvordan Delta-varianten opphever antagelser om koronavirus

Publisert

on

By

En ungdom får vaksinasjon mot koronavirus sykdommen (COVID-19) på et mobilt vaksinasjonssenter, ettersom Israel fortsetter å kjempe mot spredningen av Delta-varianten, i Tel Aviv, Israel 6. juli 2021. REUTERS / Ammar Awad / File Photo
Sykehuspersonalet gjør en røntgen av lungene til en pasient som lider av koronavirus sykdommen (COVID-19) på Hospital del Mar, hvor det er åpnet en ekstra avdeling for å håndtere en økning i coronaviruspasienter i Barcelona, ​​Spania 15. juli. 2021. REUTERS / Nacho Doce / Filfoto

Delta-varianten er den raskeste, sterkeste og mest formidable versjonen av coronavirus som forårsaker COVID-19 verden har opplevd, og den antar antagelser om sykdommen, selv når nasjoner løsner restriksjoner og åpner økonomien, ifølge virologer og epidemiologer. skrive Julie Steenhuysen, Alistair Smout og Ari Rabinovitch.

Vaksinebeskyttelse er fortsatt veldig sterk mot alvorlige infeksjoner og sykehusinnleggelser forårsaket av hvilken som helst versjon av coronavirus, og de som er mest utsatt er fremdeles uvaksinerte, ifølge intervjuer med 10 ledende COVID-19-eksperter.

Den største bekymringen for Delta-varianten, først identifisert i India, er ikke at den gjør sykere mennesker, men at den sprer seg mye lettere fra person til person, og øker infeksjoner og sykehusinnleggelser blant uvaksinerte.

Beviset øker også at det er i stand til å smitte fullvaksinerte mennesker i større grad enn tidligere versjoner, og det er reist bekymring for at de til og med kan spre viruset, sa disse ekspertene.

"Den største risikoen for verden for øyeblikket er ganske enkelt Delta," sa mikrobiolog Sharon Peacock, som driver Storbritannias innsats for å sekvensere genomene til coronavirus-varianter, og kaller den "den sterkeste og raskeste varianten ennå."

Virus utvikler seg kontinuerlig gjennom mutasjon, med nye varianter som oppstår. Noen ganger er disse farligere enn originalen.

Inntil det foreligger mer data om overføring av Delta-varianten, sier sykdomseksperter at det igjen kan være nødvendig med masker, sosial distansering og andre tiltak satt i land med brede vaksinasjonskampanjer.

Public Health England sa fredag ​​at av totalt 3,692 mennesker innlagt på sykehus i Storbritannia med Delta-varianten var 58.3% uvaksinert og 22.8% var fullvaksinert.

I Singapore, hvor Delta er den vanligste varianten, regjeringsrepresentanter rapporterte på fredag (23. juli) at tre fjerdedeler av koronavirus tilfellene skjedde blant vaksinerte individer, selv om ingen var alvorlig syke.

Israelske helsemyndigheter har sagt at 60% av nåværende sykehusinnlagte COVID-tilfeller er hos vaksinerte mennesker. De fleste av dem er 60 år eller eldre og har ofte underliggende helseproblemer.

I USA, som har opplevd flere COVID-19 tilfeller og dødsfall enn noe annet land, representerer Delta-varianten omtrent 83% av nye infeksjoner. Så langt representerer uvaksinerte mennesker nesten 97% av alvorlige tilfeller.

"Det er alltid en illusjon om at det er en magisk kule som vil løse alle våre problemer. Coronavirus lærer oss en leksjon," sa Nadav Davidovitch, direktør for Ben Gurion Universitys skole for folkehelse i Israel.

Pfizer Inc. (PFE.N)/ BioNTech-vaksine, en av de hittil mest effektive mot COVID-19, virket bare 41% effektiv for å stoppe symptomatiske infeksjoner i Israel den siste måneden ettersom Delta-varianten spredte seg, ifølge data fra den israelske regjeringen. Israelske eksperter sa at denne informasjonen krever mer analyse før konklusjoner kan trekkes.

"Beskyttelsen for den enkelte er veldig sterk; beskyttelsen for å smitte andre er betydelig lavere," sa Davidovitch.

En studie i Kina fant at personer smittet med Delta-varianten bærer 1,000 ganger mer virus i nesen sammenlignet med den forfedre Wuhan-stammen som ble identifisert først i den kinesiske byen i 2019.

"Du kan faktisk skille ut mer virus, og det er derfor det er mer overførbart. Det blir fortsatt undersøkt," sa Peacock.

Virolog Shane Crotty fra La Jolla Institute for Immunology i San Diego bemerket at Delta er 50% mer smittsom enn Alpha-varianten som først ble oppdaget i Storbritannia.

"Det overgår alle andre virus fordi det bare sprer seg så mye mer effektivt," la Crotty til.

Genomics-ekspert Eric Topol, direktør for Scripps Research Translational Institute i La Jolla, California, bemerket at Delta-infeksjoner har en kortere inkubasjonsperiode og en langt høyere mengde viruspartikler.

"Det er grunnen til at vaksinene vil bli utfordret. De som blir vaksinert må være spesielt forsiktige. Dette er tøft," sa Topol.

I USA har Delta-varianten kommet så mange amerikanere - vaksinert og ikke - har sluttet å bruke masker innendørs.

"Det er en dobbel whammy," sa Topol. "Det siste du vil er å løsne begrensningene når du konfronterer den mest formidable versjonen av viruset ennå."

Utviklingen av svært effektive vaksiner kan ha fått mange til å tro at COVID-19 en gang var vaksinert, utgjorde liten trussel for dem.

"Da vaksinene først ble utviklet, trodde ingen at de kom til å forhindre infeksjon," sa Carlos del Rio, professor i medisin og smittsom sykdomsepidemiologi ved Emory University i Atlanta. Målet var alltid å forhindre alvorlig sykdom og død, la del Rio til.

Vaksinene var imidlertid så effektive at det var tegn på at vaksinene også forhindret overføring mot tidligere koronavirusvarianter.

"Vi ble bortskjemt," sa del Rio.

Dr. Monica Gandhi, en lege for smittsomme sykdommer ved University of California, San Francisco, sa: "Folk er så skuffet akkurat nå at de ikke er 100% beskyttet mot milde gjennombrudd" - smittet til tross for at de er blitt vaksinert.

Men, tilføyde Gandhi, det faktum at nesten alle amerikanere som er innlagt på sykehus med COVID-19 akkurat nå er uvaksinert, er ganske forbløffende effektivitet.

Fortsett å lese

coronavirus

Vaksinere verden: 'Team Europe' vil dele mer enn 200 millioner doser COVID-19-vaksiner med lav- og mellominntektsland innen utgangen av 2021

Publisert

on

Å sikre tilgang til trygge og rimelige COVID-19-vaksiner over hele verden, og spesielt for lav- og middelinntektsland, er en prioritering for EU.

Global Health Summit i Roma, 21. mai 2021, kunngjorde president von der Leyen at 'Team Europe' ville dele minst 100 millioner doser med lav- og middelinntektsland innen utgangen av 2021, hovedsakelig via COVAX, vår partner i å vaksinere verden.

Team Europe (EU, dets institusjoner og alle de 27 medlemslandene) er på vei til å overskride dette opprinnelige målet, med 200 millioner doser COVID-19-vaksiner som forventes å bli delt med de landene som trenger dem mest, innen utgangen av 2021.

President von der Leyen sa: “Team Europe tar sitt ansvar for å hjelpe verden med å bekjempe viruset, overalt. Vaksinasjon er nøkkelen - det er derfor det er viktig å sikre tilgang til COVID-19 vaksiner til land over hele verden. Vi vil dele mer enn 200 millioner doser av COVID-19-vaksiner med lav- og mellominntektsland innen utgangen av dette året. ”

De over 200 millioner dosene av COVID-19-vaksiner som er blitt begått av Team Europe vil nå sine destinasjonsland, hovedsakelig gjennom COVAX, innen utgangen av dette året.

COVAX har så langt levert 122 millioner doser til 136 land.

Parallelt har Team Europe lansert et initiativ om produksjon og tilgang til vaksiner, medisiner og helseteknologier i Afrika.

Initiativet vil bidra til å skape de rette forholdene for lokal vaksineproduksjon i Afrika, støttet av € 1 milliard fra EU-budsjettet og de europeiske utviklingsfinansieringsinstitusjonene som European Investment Bank (EIB).

9. juli ble Team Europe enige om å støtte store investeringer i vaksineproduksjon av Institut Pasteur i Dakar, sammen med andre støttetiltak. Det nye produksjonsanlegget vil redusere Afrikas 99% avhengighet av vaksineimport og styrke fremtidens pandemisk motstandskraft på kontinentet.

Bakgrunn

EU har vært drivkraften bak Coronavirus Global Response og etableringen av ACT-Accelerator, verdens anlegg for tilgang til COVID-19 vaksiner, diagnostikk og behandlinger.

Ettersom de fleste lav- og mellominntektsland trenger tid og investeringer for å bygge sin egen produksjonskapasitet, er det øyeblikkelig og mest effektive svaret fortsatt å dele vaksiner.

Global Health Summit ble innkalt av president von der leyen og statsministeren til Mario Mario Draghi 21. mai 2021. Dette aller første G20-toppmøtet om helse markerte begynnelsen på et nytt kapittel i den globale helsepolitikken.

Verdensledere forpliktet seg til multilateralisme, globalt helsesamarbeid og til å øke kapasiteten til vaksineproduksjon over hele verden for å gjøre denne pandemien til den siste pandemien.

Mer informasjon

Coronavirus Global Response

Global Health Summit

Afrika-initiativ

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender