Kontakt med oss

Europaparlamentet

Fem måter Europaparlamentet ønsker å beskytte nettspillere på 

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Europaparlamentet ønsker bedre forbrukerbeskyttelse for nettbaserte videospill samtidig som det øker sektorens potensial.

Den europeiske videospillsektoren vokser raskt – industritall estimerte markedsstørrelsen i 2021 til 23.3 milliarder euro.

17. januar debatterer MEP-er en rapport som krever harmoniserte EU-regler slik at nettspillere er bedre beskyttet. Teksten, som MEP-er skal stemme over 18. januar, anerkjenner også sektorens viktige potensial for innovasjon, vekst og jobbskaping og foreslår støttetiltak.

Les mer om betydningen og fordelene ved den digitale transformasjonen.

Sikre et tryggere miljø for spillere

Ta tak i problematisk kjøpspraksis

Dataspill kan få spillere til å kjøpe "loot boxes", som er bunter med tilfeldige virtuelle gjenstander som hjelper spillere å komme videre i spillet. Ettersom folk bruker ekte penger, kan det få negative psykologiske og økonomiske konsekvenser gjennom uønskede eller ukontrollerte kjøp.

Annonse

Parlamentet ber EU-kommisjonen analysere måten loot boxes selges på, samt å ta de nødvendige skritt for å få til en felles europeisk tilnærming for å sikre beskyttelse av forbrukere.

MEP-medlemmer advarer også om praksisen med "gullfarming", der brukere skaffer seg valuta i spillet og senere selger den for penger i den virkelige verden. Likeledes kan gjenstander som er oppnådd i spill så vel som hele brukerkontoer byttes, selges eller satses på med ekte valutaer, i strid med vilkårene og betingelsene som brukes av videospillutgivere.

Denne praksisen kan henge sammen med hvitvasking av penger, tvangsarbeid og barneutnyttelse i utviklingsland, og det er grunnen til at parlamentet ber nasjonale myndigheter om å få slutt på dem.

Gjør avbestilling enklere

MEP-medlemmer understreker at det å kansellere nettvideospillabonnementer må være like enkelt som å abonnere på dem, og sa at automatiske fornyelser kan være problematiske hvis de fortsetter på ubestemt tid mot forbrukerens intensjoner.

Retnings- og refusjonsretningslinjene må være i samsvar med EUs forbrukerlovgivning, ettersom forbrukere må ha samme rett til å returnere og be om refusjon for nettkjøp som de har for personlige kjøp.

Beskytt barna bedre

Parlamentet ønsker å sikre at barn er bedre beskyttet mot mulig skade fra nettbaserte videospill og målrettet reklame.

Det krever bedre foreldrekontrollverktøy i tråd med Pan European Game Information (PEGI) system som ville gjøre det mulig for foreldre å utøve mer kontroll over barnas spillevaner og bedre overvåke tid og penger barna bruker på videospill.

Tatt i betraktning den potensielle negative effekten av videospill på mental helse, ønsker MEP-er at spilldesignere skal unngå manipulerende spilldesign som kan føre til spillavhengighet, isolasjon og netttrakassering.

Holder sårbare grupper trygge

For å sikre bedre beskyttelse for sårbare grupper bør forbrukere ha all nødvendig informasjon om spillet lett tilgjengelig. Dette vil hjelpe dem til å ta en informert beslutning om eventuelle kjøp.

Parlamentet krever også at nettbaserte videospillprodusenter må bestrebe seg på å lage spill som er mer inkluderende og tilgjengelige.

Bedre overholdelse av databeskyttelsesregler

Online videospill bør beskytte enda bedre brukeres data i tråd med kravene til Generell databeskyttelsesforskrift, insisterer MEP-er i sin rapport.

Støtter nettspillsektoren

Nettvideospillsektoren blomstrer og bidrar til den digitale transformasjonen av EU. Mange bruker online videospill ikke bare som en fritidsaktivitet, men også som mentale øvelser. Spill er også et nyttig verktøy i utdanning.

Kommisjonen blir bedt om å fremme en europeisk videospillstrategi for å støtte mer enn 90,000 XNUMX direkte jobber i Europa. Siden sektoren ekspanderer raskt, må de økonomiske, sosiale, pedagogiske, kulturelle og innovative aspektene ved nettbaserte videospill tas i betraktning.

For å feire prestasjoner i sektoren ønsker parlamentet å etablere en årlig EU-pris for nettvideospill.

MEP-er ønsker EU Kids Online-forskningsprosjektet velkommen som tar sikte på å samle data fra hele Europa om barns erfaringer med nettbaserte videospill. MEP-medlemmer etterlyser EU-midler til dette og andre lignende prosjekter.

Finn ut mer om EUs planer for den digitale verden

Report 

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender