Kontakt med oss

Kina

Hvordan Vesten kan unngå en farlig og kostbar konfrontasjon med # Kina

Publisert

on

Institute of Economic Affairs - vårt britiske tenketank - har gitt ut en ny briefing papir, forfattet av IEAs utdanningssjef Dr Stephen Davies og professor Syed Kamall, IEAs fag- og forskningsdirektør, som satt i Europaparlamentet sin internasjonale handelskomité fra 2005-2019. Hovedkonklusjonene i rapporten inkluderer:

  • Frykten øker for at vi ligger ved foten av en ny kald krig;
  • Covid-19 provoserer en stor omorientering av vår utenrikspolitikk. Innerst i dette er vårt skiftende forhold til Kina;
  • Vi risikerer fundamentalt å misforstå Kinas motivasjoner fordi våre forutsetninger er utdaterte: i motsetning til Sovjetunionen søker ikke Kina hegemoni;
  • Snarere opptrer den av egeninteresse og søker å bli en modellnasjon for utviklingsland å etterligne og den dominerende regelregulatoren i det internasjonale handels- og finanssystemet;
  • Strategien for konstruktivt engasjement eller liberal internasjonalisme fungerer ikke lenger - men en mer realistisk konfrontasjonsbalanse av maktforhold til Kina kan være økonomisk kostbar og politisk farlig;
  • Likevel er det et alternativ til enkel konfrontasjon og militær konkurranse;
  • Vi må begrense sensitiv handel og svare robust på den kinesiske regjeringens handlinger i Xinjiang, Hong Kong og mot asiatiske naboer;
  • Disse handlingene bør suppleres med et program for engasjement mellom privatpersoner, organisasjoner og firmaer i frie samfunn med sine kolleger i Kina;
  • En politikk for å oppmuntre til organisert kontakt på et sivilsamfunnsnivå kan føre til reformer som de nåværende makthaverne må gå sammen med eller finne mye mindre lett å administrere.

“Kinesisk puslespill” argumenterer for at Vesten risikerer å bry seg mot et politisk farlig og økonomisk kostbart konfrontasjonsforhold til Kina.

Likevel er Kinas historie - om å akseptere og anerkjenne spontane transformasjoner fra bunnen og oppover og deretter oppmuntre dem til å gå lenger ved å legge dem inn i en lovlig ramme - og dens kultur med å "redde ansiktet" eller "mianzi" antyder at vestlige politikere fundamentalt kan misforstå Kinas motivasjoner.

Mens den nåværende strategien for liberal internasjonalisme ikke lenger fungerer, bør vi ikke se å håndtere Kina som et binært valg mellom inneslutning og konfrontasjon. Økende autoritarisme i Kina har gitt håp om at markeder pluss velstand vil føre til mer frihet. Sin politikk overfor den uiguriske befolkningen og over det såkalte “Belt and Road Initiative”, så vel som dets oppførsel i de tidlige stadiene av Coronavirus-pandemien, har ført til at mange i Vesten ser på Kina ikke som en partner, men som en trussel .

Kinas virksomhet i nabolaget kan imidlertid delvis forklares med en viss forsvarsevne på grunn av en vilje til aldri mer å bli dominert av utenlandske makter. Det vi ser er noe langt mer subtilt enn planer for globalt hegemoni. Det er en konkurranse om å bli modell- eller mønsternasjonen som andre ser etter å etterligne, spesielt når nasjoner som utvikler seg økonomisk er bekymret. Kina søker også å bli den dominerende regelsetteren i det internasjonale handels- og finanssystemet.

Som svar vil vi måtte begrense sensitiv handel og svare robust på den kinesiske regjeringens handlinger i Xinjiang, Hong Kong og mot asiatiske naboer. Disse handlingene bør suppleres med et program for engasjement mellom privatpersoner, organisasjoner og firmaer i frie samfunn med sine kolleger i Kina. Denne typen engasjement mellom mennesker kan fortsatt anses for å være langt mindre risikofylt enn åpen militær konfrontasjon, og på lengre sikt mer sannsynlig å lykkes.

En politikk for å oppmuntre til organisert kontakt på et sivilsamfunnsnivå kan føre til reformer som de nåværende makthaverne må gå sammen med eller finne mye mindre lett å administrere.

Dr. Stephen Davies, utdanningsleder ved Institute of Economic Affairs og professor Syed Kamall, akademisk og forskningsdirektør ved IEA, sa:

"Den kinesiske regjeringen bør troes når den sier at den ikke søker hegemoni. I stedet er den kinesiske regjeringens mål tilgang til råvarer, teknologi og markeder for kinesiske selskaper.

"Dette kan føre til at den kinesiske regjeringen prøver å sette internasjonale standarder og regler og utfordre den gode styringsmantraet i vestlige demokratier, men i motsetning til Sovjetunionen under den kalde krigen vil den ikke søke å eksportere ideologien.

“Dette vil utgjøre en annen type utfordring enn Sovjetunionen under den kalde krigen fram til 1989. Vestlige liberale demokratier bør fortsatt svare robust på kinesisk regjerings aggresjon og brudd på menneskerettighetene, men samtidig søke flere mennesker-til-mennesker kontakter for å bidra til å forme reformer i Kina selv.

”Det er også viktig å skille mellom handlingene fra det kinesiske kommunistpartiet og kinesere når de reiser bekymring for handlingene til den kinesiske regjeringen.

“Bakgrunnen for dette er måten transformasjonen av den kinesiske økonomien siden 1980-tallet har blitt produsert like mye ved spontan bunn-opp-handling, som senere ble anerkjent og akseptert av KKP, som med reformer fra oven og ned. Dette viser mulighetene det er for ekte populært engasjement som en måte å svare på utfordringen med den 'kinesiske veien'. ”

Last ned hele rapporten

Kina

Samsung Display får amerikanske lisenser for å levere noen paneler til Huawei

Publisert

on

By

Samsung Electronics 'skjermenhet har mottatt lisenser fra amerikanske myndigheter for å fortsette å levere visse skjermpanelprodukter til Huawei Technologies [HWT.UL], fortalte en kilde kjent med saken Reuters tirsdag 27. oktober.

Med USA-Kina-bånd på sitt verste på flere tiår, har Washington presset regjeringer rundt om i verden for å presse ut Huawei, og hevdet at telekomgiganten ville levere data til den kinesiske regjeringen for å spionere. Huawei benekter at det spionerer for Kina.

Fra 15. september har nye fortau forhindret amerikanske selskaper i å levere eller betjene Huawei.

Samsung Display, som teller Samsung Electronics og Apple som store kunder for organiske lysdioder (OLED) -skjermbilder, avviste kommentar.

Huawei var ikke umiddelbart tilgjengelig for kommentar.

Det er fortsatt uklart om Samsung Display vil være i stand til å eksportere sine OLED-paneler til Huawei, ettersom andre firmaer i forsyningskjeden som lager komponenter som er nødvendige for å produsere paneler, også må få amerikanske lisenser.

Samsungs bykonkurrent LG Display sa at det og andre selskaper, inkludert de fleste halvlederselskaper, må få lisenser for å gjenoppta virksomheten med Huawei.

I forrige måned sa Intel Corp at de hadde mottatt lisenser fra amerikanske myndigheter for å fortsette å levere visse produkter til Huawei.

Fortsett å lese

Virksomhet

Til tross for snakk om digital suverenitet, går Europa inn i kinesisk dominans på droner

Publisert

on

I sin tale om EU-staten holdt EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen en tydelig vurdering av EUs posisjon innen den globale digitale økonomien. I tillegg til spådommer om et europeisk "digitalt tiår" formet av initiativer som GaiaX, innrømmet von der Leyen at Europa hadde mistet løpet på å definere parametrene for personaliserte data, og etterlot europeerne "avhengige av andre", skriver Louis Auge.

Til tross for den enkle innrømmelsen, gjenstår spørsmålet om europeiske ledere er villige til å montere et konsekvent forsvar av deres innbyggeres personvern, selv om de godtar avhengighet av amerikanske og kinesiske firmaer. Når det gjelder å utfordre amerikanske sosiale medier eller e-handelsgiganter som Google, Facebook og Amazon, har Europa ikke noe problem å se seg selv som den globale regulatoren.

Når det står overfor Kina, virker imidlertid den europeiske posisjonen ofte svakere, med regjeringer som kun handler for å dempe innflytelsen fra kinesiske teknologileverandører som Huawei under intenst press fra USA. Faktisk, i et sentralt område med alvorlige implikasjoner for flere økonomiske sektorer, sa kommisjonens president von der Leyen i sin tale - ubemannede luftfartøyer, ellers kjent som droner - Europa tillater et enkelt kinesisk firma, DJI, å svinge markedet praktisk talt uten motstand.

En trend akselerert av pandemien

Shenzhen Dajiang Innovation Technologies Co. (DJI) er den ubestridte lederen for en globalt dronemarked spådd å skyrocket til $ 42.8 milliarder dollar i 2025; innen 2018 hadde DJI allerede kontroll 70% av markedet i forbrukerdroner. I Europa har DJI gjort det lenge vært den ubemannede luftfartsleverandøren (UAV) som er valgt for militære og sivile myndighetskunder. Det franske militæret bruker “kommersielle DJI-droner” i kampsoner som Sahel, mens britiske politistyrker bruker DJI-droner for å lete etter savnede personer og styre store begivenheter.

Pandemien sparket den trenden inn i høyt gir. I europeiske byer, inkludert Nice og Brussel, advarte DJI-droner utstyrt med høyttalere borgere om inneslutningstiltak og overvåket sosial distansering. DJI-representanter har til og med prøvd å overbevise europeiske regjeringer om å bruke dronene sine til å ta kroppstemperatur eller transportere COVID-19 testprøver.

Denne raske utvidelsen i bruk av DJI-droner strider mot avgjørelser som tas av sentrale allierte. I USA har forsvarsdepartementene (Pentagon) og interiøret det forbød bruken av DJIs droner i driften, drevet av bekymringer over datasikkerhet først avdekket av den amerikanske marinen i 2017. I tiden siden har flere analyser identifisert lignende feil i DJI-systemer.

I mai analyserte River Loop Security DJI-er Mimo-appen og fant at programvaren ikke bare fulgte grunnleggende datasikkerhetsprotokoller, men også at den sendte sensitive data "til servere bak den store brannmuren i Kina." Et annet cybersikkerhetsfirma, Synacktiv, gitt ut en analyse av DJIs mobile DJI GO 4-applikasjon i juli, å finne selskapets Android-programvare "bruker lignende anti-analyseteknikker som malware", i tillegg til å tvinge installere oppdateringer eller programvare mens man omgår Googles garantier. Synacktivs resultater ble bekreftet av GRIMM, som konkluderte med at DJI eller Weibo (hvis programvareutviklingssett overførte brukerdata til servere i Kina) hadde "skapt et effektivt målrettingssystem" for angripere - eller den kinesiske regjeringen, som amerikanske tjenestemenn frykter - å utnytte.

For å imøtekomme den potensielle trusselen, har Pentagons Defense Innovation Unit (DIU) introdusert et lite Unmanned Aircraft Systems (sUAS) initiativ for å skaffe droner fra pålitelige Amerikanske og allierte produsenter; Frankrikes papegøye er det eneste europeiske (og faktisk ikke-amerikanske) firmaet som for øyeblikket er inkludert. Forrige uke kunngjorde innenriksdepartementet det ville gjenoppta kjøpe droner gjennom DIU sUAS-programmet.

DJIs sikkerhetsfeil har også utløst bekymring i Australia. I en konsultasjonspapir utgitt i forrige måned, markerte den australske transport- og infrastrukturavdelingen svakheter i Australias forsvar mot "ondsinnet bruk av droner", og fant UAV-er potensielt kunne brukes til å angripe landets infrastruktur eller andre sensitive mål, eller på annen måte med det formål å samle bilde og signaler. ”Og andre typer rekognosering av fiendtlige skuespillere.

I Europa har derimot verken European Data Protection Board (EDPB), den tyske føderale kommissæren for databeskyttelse og informasjonsfrihet (BfDI), eller den franske nasjonale kommisjonen for informatikk og frihet (CNIL) tatt offentlige grep for de potensielle farene som DJI representerer, selv etter at selskapets produkter ble funnet med tvangsinstallasjon av programvare og overføring av europeiske brukerdata til kinesiske servere uten å tillate forbrukere å kontrollere eller motsette seg disse handlingene. I stedet kan bruk av DJI-droner av europeiske militære og politistyrker synes å tilby forbrukerne en stilltiende tilslutning til deres sikkerhet.

Til tross for en ugjennomsiktig eierstruktur, er det mange linker til den kinesiske staten

Mistanke om DJIs motiver hjelper ikke på opasiteten til eierstrukturen. DJI Company Limited, holdingselskapet for firmaet via Hong Kong-baserte iFlight Technology Co., er basert i British Virgin Islands, som ikke avslører aksjonærer. DJIs innsamlingsrunder peker likevel på en overvekt av kinesisk kapital, samt koblinger til Kinas mest fremtredende administrative organer.

In september 2015for eksempel investerte New Horizon Capital - medstiftet av Wen Yunsong, sønn av tidligere premier Wen Jiabao - 300 millioner dollar i DJI. Samme måned investerte også New China Life Insurance, delvis eid av Kinas statsråd, i firmaet. I 2018, DJI kan ha hevet opptil 1 milliard dollar foran en antatt børsnotering, selv om identifiseringen av disse investorene fortsatt er et mysterium.

DJIs ledelsesstruktur peker også på koblinger med Kinas militære etablering. Medstifter Li Zexiang har studert eller undervist ved en rekke universiteter knyttet til militæret, inkludert Harbin Institute of Technology - en av de 'Seven Sons of National Defense ' kontrollert av Kinas industridepartement og informasjonsteknologi - samt National University of Defense Technology (NUDT), direkte overvåket av Central Military Commission (CMC). En annen leder, Zhu Xiaorui, fungerte som DJIs leder for forskning og utvikling frem til 2013 - og underviser nå ved Harbin University of Technology.

Disse koblingene mellom DJIs ledelse og Kinas militær ser ut til å forklare DJIs fremtredende rolle i Beijings undertrykkelse av etniske minoritetsgrupper. I desember 2017 signerte DJI en strategisk partnerskapsavtale med Bureau of Public Security i den autonome regionen Xinjiang, utstyrt kinesiske politienheter i Xinjiang med droner, men utviklet også spesialisert programvare for å lette oppdrag for "bevaring av sosial stabilitet." DJIs medvirkning i kampanjen om “kulturelt folkemord”Mot den uiguriske befolkningen i Xinjiang brøt ut i overskriftene i fjor, da en lekket video - skutt av en politistyrt DJI-drone - dokumentert en masseoverføring av internerte uigurer. Selskapet har også signert avtaler med myndigheter i Tibet.

En uunngåelig krise?

Mens DJI har gjort en betydelig innsats for å motvirke funnene fra vestlige myndigheter og forskere, til og med bestilling av en studie fra konsulentfirmaet FTI som fremmer sikkerheten til sin nye "Local Data Mode" mens den overgår eksisterende feil, kan den monopolistiske kontrollen av denne fremvoksende sektoren fra et enkelt firma med lenker til Kinas sikkerhetsetablering og direkte involvering i systemiske menneskerettighetsbrudd raskt bli et problem for tilsynsmyndigheter i Brussel og de europeiske hovedstedene.

Gitt hvor vanlige droner har blitt over hele økonomien, er sikkerheten til dataene de fanger og overfører et spørsmål europeiske ledere må ta tak i - selv om de foretrekker å ignorere det.

Fortsett å lese

Kina

EU og Vest oppfordret til å iverksette tiltak mot kinesisk 'folkemord' på uigurer

Publisert

on

Det internasjonale samfunnet er blitt oppfordret til å svare på "folkemordet" som det kinesiske regimet begår mot landets uigurer og ta "konkrete tiltak".

En begivenhet i Brussel ble fortalt at det holdes opptil 3 millioner uigurer i "konsentrasjonsleirer" i nazistil med et "snikende" press som også blir brukt på de som prøver å forkjempe rettighetene til det uiguriske samfunnet i Kina.

Mange selskaper gjør fremdeles forretninger med Kina og later som de rapporterte grusomhetene mot uigurene "ikke skjer", og Beijing blir ikke "holdt ansvarlig" for sine handlinger.

Rushan Abbas, en uigurisk aktivist, stemplet den nåværende situasjonen som et "folkemord", og til og med en sammenligning med holocaust i andre verdenskrig og sa: "historien gjentar seg selv".

I en lidenskapelig bønn sa hun: “Kina må holdes ansvarlig for disse usigelige forbrytelsene. Hvis vi ikke gjør det, vil det påvirke all vår fremtid. "

Abbas talte under en virtuell debatt om saken 13. oktober, organisert av The European Foundation for Democracy, i samarbeid med den amerikanske ambassaden i Belgia og den amerikanske misjonen til EU.

Nye bevis på Kinas forfølgelse av uigurene, dets 12 millioner sterke “minoriteter” i den autonome regionen Xinjiang Uyghur, fortsetter å dukke opp med rapporter om tortur, tvangsarbeid, tvangsfamilieplanlegging (inkludert tvangsabort og tvungen sterilisering), seksuelle overgrep og forsøk på å "sinisere" utøvelsen av den islamske troen.

Kinas undertrykkende politikk og såkalte "re-education centres" blir beskrevet som etnisk rensing og grove brudd på menneskerettighetene rettet mot sin egen muslimske befolkning.

Rushan Abbas, grunnlegger og administrerende direktør for Campaign for Uyghurs, begynte med et sitat fra en overlevende fra Holocaust, og la til: «her er vi i den moderne tid og den mest brutale siden av menneskets natur manifesterer seg igjen. Du håper verden vil lære av feilene sine, men det internasjonale samfunnet svikter sitt eget bevisste.

“Verden, etter andre verdenskrig, sa 'aldri igjen', men igjen fører et regime krig mot ytrings- og religionsfrihet. Kineserne kaller den uiguriske religionen en sykdom og sier at de ikke har menneskerettigheter, og det som skjer er en farlig ideologi som vil spre seg med at enda flere blir brutalisert. ”

“Det er 3 millioner uigurer i konsentrasjonsleirer, med krematorier tilknyttet. Min egen søster, en pensjonert lege som ble bortført fra hjemmet hennes, er blant dem. Kunstnere, intellektuelle og vellykkede forretningsmenn er inkludert. Mer enn to år senere vet jeg fortsatt ikke om hun fortsatt lever. Hvor er søsteren min? Hvor er våre kjære? Vil ingen utrope det kinesiske regimet? ”

Hun la til: “Verden fortsetter å kjøpe den kinesiske fortellingen om dette folkemordet. Først benektet Kina at leirene eksisterte da, da de måtte akseptere at de gjorde det, kalte de dem "skoler" og sa at verden ikke skulle blande seg inn.

"Men det er ikke Kinas interne problem, og verden må gripe inn. Vesten er medskyldig i massevoldtekt, tvangsekteskap og abort, sterilisering, bortføring av barn og organhøsting og gjennomføring av folkemord mot uigurer. Disse forbrytelsene fra et barbarisk regime mot menneskeheten må tas opp. Kinas blodpenger har vunnet FNs og det internasjonale samfunnets samsvar som ikke har klart å stå imot Kina og dets penger. ”

Hun foreslo at vanlige mennesker kan ta proaktive tiltak ved å snakke med sine lokale ordførere og politikere sammen med grasrotorganisasjoner. De skulle, argumenterte hun, også boikotte kinesiske produkter "laget av slavearbeid".

Coronavirus-krisen har ført til ytterligere lidelse ettersom de har blitt “nektet behandling og låst hjemme uten mat”.

Vanessa Frangville, direktør for Research Center for East Asian Studies, ULB, fortalte møtet: ”Vi vet at Kina tyr til alle slags strategier for å angripe akademikere som uttaler seg, inkludert å bli dømt til livstidsstraffer, og dette skjer med Uyghur-akademikere.

"Det er flere som har forsvunnet eller dømt til døden, og det inkluderer uigurer som bor utenfor Kina i land som Tyrkia.

”Regimet presser også forskere som arbeider med Uyghur-situasjonen, som tvinger dem til å stoppe sitt arbeid fordi de er bekymret. For eksempel publiserte universitetet mitt en offentlig bevegelse for å støtte uigurer, og ULB-presidenten fikk et sint brev fra den kinesiske ambassaden som sendte representanter for å møte ham og for å kreve at han fjernet bevegelsen og artiklene mine fra ULB-nettstedet. De advarte om at videre samarbeid med våre kinesiske partnere kunne bli påvirket hvis vi nektet.

“De ba også om informasjon om kinesiske studenter ved ULB. Dette er typisk for kinesiske skremsler. Hvis du klager over et slikt press, nevner de bare 'Kina bashing'. Dette er i økende grad typisk for vår situasjon som lærde som jobber med Uyghur-krisen. Vi må være klar over denne typen lumske ting og bør ikke akseptere det. ”

Hun innrømmet at noen universiteter fortsatt jobber tett med Kina fordi de frykter at et kollaps i samarbeid, sinte brev eller trusler mot kolleger i Kina.

Hun sa: “Du prøver å ikke la det påvirke arbeidet ditt, men på et eller annet tidspunkt må du ta et valg mellom å si fra eller ikke. Det samme gjelder EU. Hvis for eksempel Spania eller Frankrike uttaler seg og ikke støttes av andre medlemsland, vil det bli isolert. Dette er en annen kinesisk taktikk. ”

På hvilke tiltak som kan iverksettes, siterte hun eksemplet med Frankrike der hun sa at 56 nasjonale parlamentsmedlemmer hadde blitt "mobilisert" for å støtte uigurer, og sa "dette er viktig".

"Kina leder en feilinformasjonskampanje, og det er viktig for folk å ta avstand fra dette."

Ytterligere kommentarer kom fra Ilhan Kyuchyuk, MEP og visepresident for ALDE-partiet, som sa: "Vi har sett nok av det som skjer i regionen, og ting blir verre."

Nestlederen, som har jobbet med saken en stund og bidratt til å utarbeide en parlamentarisk resolusjon i fjor om Uyghur-situasjonen, la til: ”Europa er ikke samlet eller konsistent. Vi må flytte denne saken til sentrum for EU-debatten. Jeg vet at det ikke er lett å håndtere Kina, men vi må være mer høyrøstede og styrke samarbeidet om dette. La oss støtte stemmen til stemmeløse mennesker. Europa må handle på dette. ”

Han sa at Uyghur-spørsmålet ble behandlet på et nylig toppmøte mellom EU og Kina, men sa: "Mye må gjøres ettersom situasjonen forverres."

“Dialogen har ikke resultert i noen meningsfull endring av kineserne. Det er åpenbart at EU må handle for å beskytte uigurene. Vi må uttale oss mot denne uakseptable undertrykkelsen av minoriteter av etniske og religiøse årsaker. "

I en Q og A-sesjon sa han: "EU er mye mer bevisst på dette problemet sammenlignet med for fire eller fem år siden da de ikke snakket om uigurene. Det er ingen enkle svar på hvordan man skal takle dette, men EU må kvitte seg med enstemmighetsregelen som krever medlemslandets avtale om å handle mot autoritære regimer. Problemet er på medlemsnivå (rådsnivå) som må komme med en felles tilnærming når det gjelder Kina. "

Han la til: “Jeg sier ikke at vi skal sitte og vente, men for å imøtekomme dette problemet trenger du en strategi og en helhetlig tilnærming. Det er lett for en stormakt som Kina å kjøpe et medlemsland. Vi kommer ingen vei hvis vi takler denne forfølgelsen mot den uiguriske minoriteten og Kinas motfortelling på medlemsnivå alene, og det er derfor vi trenger en europeisk strategi.

Han foreslo også at en EU-versjon av Magnitsky-loven kan være nyttig i forholdet til Kina.

Dette er en topartsproposisjon vedtatt av den amerikanske kongressen og undertegnet i lov av president Barack Obama i desember 2012, og har til hensikt å straffe russiske tjenestemenn som er ansvarlige for døden til den russiske skatteadvokaten Sergei Magnitsky i et fengsel i Moskva.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender