Kontakt med oss

Kina

EU for å diskutere koordinert respons på Kinas COVID-situasjon

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

EUs helsemyndigheter vil møtes i dag (4. januar) for å diskutere en koordinert reaksjon for økningen i COVID-19-infeksjon i Kina. Det meldte det svenske EU-formannskapet mandag (2. januar).

Det var på et lignende møte holdt på nett 29. desember blant mer enn 100 representanter for EUs myndigheter og EUs helsebyråer. Italia ba EU følge den og teste kinesiske reisende for COVID. Beijing er klar til å oppheve reiserestriksjonene fra og med 8. januar.

Andre i EU-27-nasjonene sa at de ikke så noe behov for å gjøre dette til tross for Kinas beslutning om ikke å stramme inn pandemiske restriksjoner på grunn av en økning i nye infeksjoner.

En talskvinne for Sveriges presidentskap sa at det var et møte i Integrated Political Crisis Response i dag. Dette vil gi en oppdatering om COVID-19-situasjonen og diskutere muligheten for EU-tiltak som kan iverksettes på en koordinert måte.

Helsekommissær Stella Kyriakides sa i et brev 29. desember til EUs regjeringer at de umiddelbart bør skalere opp genomisk sekvensering for COVID-19-infeksjoner, og overvåke avløpsvann på flyplasser for å oppdage nye varianter. Dette var et svar på økningen i kinesiske infeksjoner.

Kyriakides uttalte at blokken skulle være "veldig våken" fordi pålitelige data om Kinas epidemiologi og testing manglet. Han rådet EUs helseministre til å evaluere deres nåværende praksis angående genomisk sekvensering av koronavirus "som et presserende skritt".

Forrige uke uttalte European Centre for Disease Prevention and Control at de ikke anbefaler noen tiltak for kinesiske turister.

Annonse

Den uttalte at variantene i Kina allerede var til stede i EU. EU-borgere hadde relativt høye vaksinasjonsrater og potensialet for importinfeksjoner var lavt sammenlignet med daglige infiserte i EU. Helsevesenet håndterer for tiden situasjonen.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender