Kontakt med oss

Sør-Korea

Å oppnå en balanse: Hvordan Sør-Korea kommer på sporet for å nå målet for utslippsreduksjon

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Sør-Koreas raske økonomiske vekst har brakt velstand til befolkningen, men har også gjort landet sterkt avhengig av fossilt brensel. Nå setter den koreanske regjeringen en kurs som vil se en 40% kutt i klimagassutslipp innen 2031, skriver politisk redaktør Nick Powell.

På COP27 i Sharm el Sheikh i Egypt uttalte Sør-Koreas presidentutsending Na Kyung-won at landet hennes vil oppnå sitt bidrag til klimagassreduksjon gjennom å gå over til en balanse mellom alternative energikilder som fornybar energi og kjernekraft.

Hun bekreftet også en forpliktelse som ble gitt før valget av president Yoon, på COP26 i Glasgow i Skottland i fjor. Sør-Koreas klimagassutslipp i 2030 vil ikke overstige 60 % av 2018-nivået.

Som et land som har oppnådd rask industrialisering de siste tiårene, har Sør-Korea blitt sterkt avhengig av kull, olje og gass. Diversifisering av energikilder og økt effektivitet prioriteres nå.

Generaldirektøren for klimaendringer i miljødepartementet, Se Chang Ahn, fortalte meg at det hadde vært en vanskelig prosess å sette planen som setter Sør-Korea på veien mot karbonnøytralitet innen 2050. En arbeidsgruppe som inkluderte eksperter, interessegrupper og bedrifter var enige om behovet for å oppnå en sosial konsensus.

Professor Eui-Chan Jeon og Nick Powell

Offentlig bevissthet om behovet for å takle klimaendringene hadde økt, ikke minst på grunn av effektene på det koreanske folket, med tyfoner og kraftige flom som rammet halvøya. Ungdom hadde bidratt mye i prosessen og lokale myndigheter var også sterkt involvert.

Den sørkoreanske regjeringen gjør en stor investering i forskning og utvikling rettet mot å fremme karbonnøytralitet gjennom teknologisk innovasjon, samt skape et miljø som oppmuntrer private selskaper til å gjøre lignende investeringer selv.

Annonse

Generaldirektøren husket at tilbake i 2014, da han var departementets transportdirektør, anerkjente regjeringen viktigheten av å investere i elektriske kjøretøy for å beskytte konkurransefortrinnet til bilindustrien. Hydrogenteknologien har også store investeringer.

Når det gjelder kraftproduksjon, understreket han at Europa var bedre rustet for vannkraftproduksjon og hadde større muligheter for vindkraft. Likevel ble støtten til fornybar energi trappet opp, med et mål om over 20 % fornybar kraft innen 2030.

Ved Sejong University har professor Eui-Chan Jeon spesialisert seg på klimaendringer. Han fortalte meg at et land som hadde stolt sin økonomiske vekst på energiintensive industrier som stål, petrokjemi og motorproduksjon hadde en stor oppgave foran seg. Han forventet at den nye regjeringens atomvennlige politikk ville spille en stor rolle.

Han så også på å takle energiforbruk som en viktig rolle, med bedre isolasjon og andre tiltak for å redusere energitapet. Etterspørselen må styres med ulike priser til ulike tider på døgnet for å redusere toppforbruket.

Professoren pekte på Sør-Korea som leder an med elbiler og hydrogendrevne kjøretøy, med statlige subsidier som spiller sin rolle. Han forventet at produksjonen av forbrenningsmotorer skulle avsluttes rundt 2042, og la merke til at vitenskapen om fossilt drivstoffdrevne motorer allerede var i ferd med å bli et foreldet emne på universiteter, med professorer som ikke lenger ble rekruttert til å undervise i det.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender