Kontakt med oss

Ukraina

"Det er på tide å signalisere til ukrainere at vi vil ha dem inn så snart som mulig" Šefčovič

DELE:

Publisert

on

Etter det uformelle rådet for generelle anliggender i Arles (4. mars) sa kommisjonens visepresident Maroš Šefčovič at i motsetning til rapporter var det absolutt enighet blant ministrene om behovet for å sende et veldig sterkt, tydelig politisk signal til det ukrainske folket om at EU-medlemskap er mulig.

"Det er på tide å signalisere at det ukrainske folket er et europeisk folk, og vi vil ha dem inn så snart som mulig," hevdet Šefčovič. «Jeg tror at vi må fokusere på det som er viktigst nå for å hjelpe Ukraina i kampen mot fienden og for å tilby dem all hjelp vi kan tilby.

«Jeg tror at det som er viktig i dag er å forsikre dem om at vi ser dem inne i EU ved det europeiske bordet i fremtiden. Tiden for mekanikk og prosesser kommer senere. Nå må vi fokusere på det som er viktigere, og det er å sende et veldig sterkt politisk signal om at vi anser Ukraina som et europeisk land, vi ser dem som et fremtidig medlemsland og jeg er sikker på at med den politiske oppmuntringen kan vi virkelig oppnå mye."

Del denne artikkelen:

Trender