Kontakt med oss

Russland

EU sier de har sendt 220,000 XNUMX artillerigranater til Ukraina

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

EU-nasjoner har levert 220,000 22 artillerirunder til Ukraina som en del av en banebrytende ordning som ble lansert for to måneder siden for å øke ammunisjonsforsyningen til Kiev for å bekjempe Russlands inntrengere, sa EUs utenrikspolitiske sjef mandag (XNUMX. mai).

Josep Borrell sa at EU-statene også har levert 1,300 missiler som en del av ordningen. De er på vei til å nå et mål om å gi 1 million stykker innen et kalenderår, til tross for at enkelte EU-land unngår å godkjenne dette målet.

Borrell, som kunngjorde tallene etter et møte med EUs forsvarsministre i Brussel, sa til journalister at «de neste dagene vil være strategisk avgjørende for krigen i Ukraina».

EU gikk med på ammunisjonsordningen etter at Kiev kunngjorde at det var et presserende behov for artillerigranater ettersom Russlands invasjon hadde gått over i en utmattelseskrig med tusenvis av granater som ble avfyrt hver dag.

Tre elementer i EU-planen, til sammen minst 2 milliarder euro, er alle knyttet til økonomiske insentiver. De to første elementene gir delvis refusjon for våpen og ammunisjon som ble sendt til Ukraina ved hjelp av den europeiske fredsfasiliteten.

Planen var første gang EU finansierte en storstilt, felles anskaffelse av våpen. Det reflekterte også det faktum at EU nå er mye mer involvert i militære saker etter at de russiske styrkene invaderte Ukraina i februar 2022.

Planen har tre elementer. For det første oppfordrer den EUs medlemsland til å sende sine ammunisjonslagre. For det andre gir det insentiver til land for å legge inn felles bestillinger. For det tredje hjelper det våpenselskaper med å øke produksjonskapasiteten.

Annonse

Borrell uttalte at de 220,000 XNUMX skjellene som ble gitt under den første planen var Borrell. Ifølge tjenestemenn forventes den første felles anskaffelseskontrakten under den andre planen å bli signert i sommer.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender