Kontakt med oss

EU-kommisjonen

EU på UNGA 78: EU-delegasjon for å mobilisere global handling og gjenopplive solidaritet

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

En delegasjon på høyt nivå fra EU-kommisjonen vil delta på den 78. sesjonen i FNs generalforsamling denne uken i New York. EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen, konserndirektør Maroš Šefčovič, høyrepresentant/visepresident Josep Borrell, visepresident Dubravka Šuica, og kommissærene Ylva Johansson, Janez Lenarčič, Jutta Urpilainen og Virginijus Sinkevičius og vil være vertskap for og delta i arrangementer. ledere fra hele verden og holder flere bilaterale møter på høyt nivå gjennom uken.

den 78th sesjonen finner sted mot et bakteppe av komplekse kriser og konflikter, inkludert Russlands angrepskrig mot Ukraina og dets globale konsekvenser, og situasjonen i Sahel. Tidenes høye humanitære behov, klimakriser, helsekriser, samt uthuling av demokrati og menneskerettigheter over hele verden er utfordringer som ingen land kan håndtere alene. Effektiv multilateralisme er ikke et valg, men det eneste alternativet for å sikre at ingen blir etterlatt.

EU og dets medlemsland vil fokusere på tre hovedprioriteringer på generalforsamlingen i år: akselerere implementeringen av bærekraftsmålene (SDG), styrke global styring og bygge globale partnerskap for å bidra til å nå våre felles mål. Disse prioriteringene vil prege EUs handling i FN for det kommende året.

Du kan finne informasjon om agendaer og EU-prioriteringer i pressemelding, og i faktaarkene på 'EU-FN: Et partnerskap som leverer' og på EU-finansiering til FN.

Presse og audiovisuelt materiale vil være tilgjengelig på EEAS, Europa, Consilium og EBS.

Bli med i samtalen online på Twitter, Instagram og Facebook ved å bruke #UNGA, #EU og følg @EUatUN og College-medlemmenes kontoer for liveoppdateringer gjennom uken.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender