Kontakt med oss

Forsvar

Bekjempelse av terrorinnhold på nett: President von der Leyen leverer videomelding på Christchurch Call-toppmøtet fredag

Publisert

on

Denne fredagen (14. mai) vil president von der Leyen levere en videomelding på Christchurch Call-toppmøtet. Vertet av statsministeren på New Zealand, Jacinda Ardern, og presidenten for den franske republikken, Emmanuel Macron, vil møtet samle statsoverhoder eller regjeringsledere og ledere innen teknologisektoren med mål om å styrke samarbeidet om å adressere terrorisme og voldelig ekstremistisk innhold på nett. De Christchurch Call er en forpliktelse fra regjeringer og teknologibedrifter om å eliminere slikt innhold på nettet, etter det livestreamede terrorangrepet mot to moskeer i Christchurch, New Zealand, i mars 2019. Kommisjonen er en grunnlegger tilhenger av Christchurch Call. Diskusjonene på årets toppmøte vil fokusere på kriseberedskap, med sikte på å sikre rettidig, konsekvent og godt koordinert handling når man reagerer på krisesituasjoner som involverer spredning av terrorisme og voldelig ekstremistisk innhold på nettet. Deltakerne vil også diskutere gjennomsiktighetsrapportering, nødvendig for å måle omfanget av trusselen fra terrorinnhold på nettet og overvåke samsvar med tiltak som er tatt med grunnleggende rettigheter.

De vil da reflektere over behovet for å bedre forstå algoritmer som markedsfører innhold på nettet, for å evaluere risikoen de kan utgjøre når det gjelder radikalisering. I tråd med forpliktelsene som ble tatt under Christchurch Call, har kommisjonen handlet for å bekjempe terrorisme og voldelig ekstremistisk innhold på nettet. Kommisjonen lanserte EUs internettforum for å legge til rette for samarbeid med teknologibedrifter om adressering av terrorinnhold på nettet. I 2019 forpliktet EU Internet Forum-deltakere seg til en EU-kriseprotokoll, som tillot regjeringer og online plattformer å reagere raskt og på en koordinert måte på formidlingen av terrorinnhold online i tilfelle et terrorangrep.

Kommisjonen jobber også på globalt nivå med teknologibedrifter under Global Internet Forum for å bekjempe terrorisme. Utover denne frivillige tilnærmingen, har EU også blitt enige om bindende lovgivning. Nye EU-regler som ble vedtatt i forrige måned, vil forplikte elektroniske plattformer til å fjerne terrorinnhold som er henvist av medlemsstaternes myndigheter innen en time, samtidig som det gis sterke garantier for å sikre full respekt for grunnleggende rettigheter som ytringsfrihet og informasjon.

coronavirus

Biden G7 og NATOs oppgaveliste: Forene allierte, bekjempe eneveldet, angrip COVID-19

Publisert

on

By

President Joe Bidens møte med ledere av G7-ledende industriøkonomier i en engelsk kystlandsby denne uken vil innlede et nytt fokus på å samle amerikanske allierte mot vanlige motstandere - COVID-19-pandemien, Russland og Kina, Reuters.

Nye COVID-19-varianter og økende dødstall i noen land vil vove seg stort under samlingen fra fredag ​​til søndag (11.-13. Juni), sammen med klimaendringene, styrke globale forsyningskjeder og sikre at Vesten opprettholder sin teknologiske forkant over Kina, verdens nest største økonomi.

Biden, en demokrat, lovet å gjenoppbygge forholdet til allierte etter fire steinete år under tidligere president Donald Trump, som trakk Washington ut av flere multilaterale institusjoner og på et tidspunkt truet med å slutte i NATO.

"I dette øyeblikket av global usikkerhet, ettersom verden fremdeles griper med en pandemi en gang i århundret, handler denne turen om å realisere Amerikas fornyede forpliktelse til våre allierte og partnere," skrev Biden i en uttalelse publisert av Washington Post. på lørdag.

Samlingen vil sette Bidens motto "America is back" på prøve, med allierte desillusjonerte i løpet av Trump-årene på jakt etter håndgripelig, varig handling.

Det er et sentralt øyeblikk for USA og verden, sa den tidligere britiske statsministeren Gordon Brown på CNN søndag.

"Kommer internasjonalt samarbeid til å bli gjenopprettet, eller er vi fortsatt i denne verden der nasjonalisme, proteksjonisme og til en viss grad isolasjonisme dominerer?" Spurte Brown.

Russland vil være i forkant av oppmerksomheten på G7-toppmøtet i Cornwall, England, og dagene etterpå da Biden møter europeiske ledere og NATO-allierte i Brussel, før de drar til Genève for å møte Russlands president Vladimir Putin.

den nylige ransomware angrep på JBS (JBSS3.SA), verdens største kjøttpacker, av en kriminell gruppe som sannsynligvis er basert i Russland, og Putins økonomiske støtte til Hviterussland etter at det tvang en Ryanair (RYA.I) fly til land slik at den kunne arrestere en dissidentjournalist om bord, presser amerikanske tjenestemenn til å vurdere skarpere handling.

På sidelinjen av NATO-toppmøtet forventes Biden også å møte den tyrkiske presidenten Tayyip Erdogan, en avgjørende sesjon mellom de sparrende NATO-allierte etter Ankaras kjøp av russiske forsvarssystemer gjorde Washington sint og risikerte å drive en kile i alliansen.

G7-finansministrene nådde en landemerke global avtale lørdag (5. juni for å sette en global global selskapsskattesats på minst 15%, potensielt å treffe gigantiske teknologiselskaper som Alphabet Inc (GOOGL.O) Google, Facebook Inc. (FB.O) og Amazon.com Inc. (AMZN.O) Biden og hans kolleger vil gi avtalen sin siste velsignelse i Cornwall. Biden-administrasjonen, som torsdag 3. juni redegjorde for planene doner 80 millioner doser COVID-19 vaksiner globalt innen utgangen av juni, lener seg tungt på allierte for å følge etter som den globale dødstallene nærmer seg 4 millioner, sier amerikanske og diplomatiske kilder.

Washington snudde kursen i forrige måned og støttet forhandlingene om dispensasjon for beskyttelse av immateriell eiendom i Verdens handelsorganisasjon for å øke vaksineproduksjonen i utviklingsland, til stor bekymring for Tyskland og Storbritannia.

Europeiske diplomater sier at de ser lite felles grunnlag i saken, og hevder at ethvert WTO-kompromiss vil ta flere måneder å fullføre og gjennomføre. Det kan vise seg å være et poeng hvis tilstrekkelige vaksinedoser deles med utviklingsland for å bremse - og til slutt stoppe - pandemien.

Biden kunngjorde planer i mai om å kreve at amerikanske regjeringsentreprenører og finansinstitusjoner skal være mer gjennomsiktige om klimaforandringsrisikoen som deres investeringer står overfor, og administrasjonstjenestemenn presser andre land til å vedta lignende planer.

Storbritannia vil også at regjeringer skal kreve at bedrifter rapporterer slike risikoer som en måte å øke investeringene i grønne prosjekter. Men enighet om en vei videre kommer neppe i juni. En avtale kan oppstå på et FN-klimatoppmøte i Glasgow, Skottland, i november.

G7-land har også forskjellige synspunkter på karbonprising, som Det internasjonale pengefondet ser på som en viktig måte å dempe utslipp av karbondioksid og nå netto nullutslipp innen 2050.

Biden-administrasjonen vil oppfordre allierte til forene seg mot Kina over beskyldninger om tvangsarbeid i Xinjiang-provinsen, hjemmet til den muslimske uiguriske minoriteten, selv om den søker å opprettholde Beijing som en alliert i klimaendringskampen.

Kilder som fulgte etter diskusjonene sier at de forventer at G7-ledere skal ta et sterkt språk om tvangsarbeidsspørsmålet. Kina avviser alle anklager om overgrep i Xinjiang.

Fortsett å lese

Crime

Sikkerhetsunion: EUs regler om fjerning av terrorinnhold på nett trer i kraft

Publisert

on

Landemerke EU-regler om adressering av formidling av terrorinnhold på nett trådte i kraft 7. juni. Plattformer må fjerne terrorinnhold som er henvist av medlemslandenes myndigheter innen en time. Reglene vil også bidra til å motvirke spredning av ekstremistiske ideologier på nettet - en viktig del av å forhindre angrep og adressere radikalisering. Reglene inkluderer sterke garantier for å sikre full respekt for grunnleggende rettigheter som ytringsfrihet og informasjon. Forordningen vil også fastsette forpliktelser om gjennomsiktighet for elektroniske plattformer og for nasjonale myndigheter til å rapportere om hvor mye terroristinnhold som er fjernet, tiltakene som brukes til å identifisere og fjerne innhold, resultatet av klager og anker, samt antall og type pålagte sanksjoner. på nettbaserte plattformer.

Medlemsstatene vil være i stand til å sanksjonere manglende overholdelse og bestemme straffenivået, som vil være proporsjonalt med innholdet i overtredelsen. Plattformens størrelse vil også bli tatt i betraktning, for ikke å pålegge urimelig høye straffer i forhold til plattformens størrelse. Medlemsstater og nettplattformer som tilbyr tjenester i EU har nå ett år på seg til å tilpasse prosessene.

Forordningen gjelder fra 7. juni 2022. Fremme av vår europeiske livsstil Visepresident Margaritis Schinas sa: «Med disse banebrytende nye reglene slår vi ned på spredningen av terrorinnhold på nettet og gjør EUs sikkerhetsunion til en realitet. Fra nå av vil online plattformer ha en time på å få terrorinnhold ut av nettet, slik at angrep som den i Christchurch ikke kan brukes til å forurense skjermer og sinn. Dette er en enorm milepæl i Europas antiterrorisme- og antiradikaliseringsrespons. ”

Innenrikssjef Ylva Johansson sa: "Å ta ned terrorinnhold umiddelbart er avgjørende for å stoppe terrorister fra å utnytte Internett for å rekruttere og oppmuntre til angrep og for å ære deres forbrytelser. Det er like viktig å beskytte ofre og deres familier fra å bli konfrontert med forbrytelser et sekund. tid på nettet. Forordningen setter klare regler og ansvar for medlemsland og for elektroniske plattformer, og beskytter ytringsfriheten der det er berettiget. "

Dette faktaark gir ytterligere informasjon om de nye reglene. Reglene er en viktig del av kommisjonens Counter-Terrorism Agenda.

Fortsett å lese

Crime

Tollunion: EU trapper opp reglene om kontantkontroller for å bekjempe hvitvasking av penger og finansiering av terrorisme

Publisert

on

Nye regler trådte i kraft 3. juni, som vil forbedre EUs system for kontroll av kontanter som kommer inn og ut av EU. Som en del av EUs innsats for å takle hvitvasking og å kutte kilder til terrorfinansiering, er alle reisende som kommer inn eller ut av EU-territorium allerede forpliktet til å fylle ut en kontanterklæring når de bærer 10,000 XNUMX euro eller mer i valuta, eller tilsvarende i andre valutaer, eller andre betalingsmåter, for eksempel reisesjekker, gjeldsbrev osv.

Fra 3. juni vil det imidlertid bli implementert en rekke endringer som vil skjerpe reglene ytterligere og gjøre det enda vanskeligere å flytte store mengder uoppdagede kontanter. For det første utvides definisjonen av 'kontanter' under de nye reglene og vil nå dekke gullmynter og visse andre gullartikler. For det andre vil tollmyndighetene kunne handle på beløp som er lavere enn € 10,000 når det er indikasjoner på at kontanter er knyttet til kriminell aktivitet. Til slutt kan tollmyndighetene nå også be om at en deklarasjon om kontanter avsløres når de oppdager 10,000 XNUMX euro eller mer i kontanter som sendes uten ledsagelse via post, frakt eller bud.

De nye reglene vil også sikre at kompetente myndigheter og nasjonal finansiell etterretningsenhet i hvert medlemsland har den informasjonen de trenger for å spore og takle bevegelser av kontanter som kan brukes til å finansiere ulovlig aktivitet. Implementeringen av de oppdaterte reglene betyr at den siste utviklingen i Financial Action Task Force (FATF) internasjonale standarder for bekjempelse av hvitvasking og finansiering av terrorisme gjenspeiles i EU-lovgivningen. Fullstendige detaljer og et faktaark om det nye systemet er tilgjengelig her..

Fortsett å lese
Annonse

Twitter

Facebook

Annonse

Trender