Kontakt med oss

Bredbånd

På tide at #EuropeanUnion lukker langvarige # kjønnsdifferanser

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

EU presenterte nylig sin European Skills Agenda, en ambisiøs ordning for både å kvalifisere og omskille blokkens arbeidsstyrke. Retten til livslang læring, nedfelt i den europeiske søylen for sosiale rettigheter, har fått ny betydning i kjølvannet av koronaviruspandemien. Som Nicolas Schmit, kommisjonær for jobber og sosiale rettigheter, forklarte: ”Kompetansen av arbeidsstyrken vår er et av våre sentrale svar på utvinningen, og å gi folk sjansen til å bygge ferdighetssettene de trenger er nøkkelen til å forberede seg på det grønne og digitale overganger ”.

Faktisk, mens den europeiske blokken ofte har skapt overskrifter for sine miljøinitiativer - særlig midtpunktet i Von der Leyen-kommisjonen, den europeiske grønne avtalen - tillot det digitalisering å falle noe ved veikanten. Et estimat antydet at Europa bare utnytter 12% av sitt digitale potensial. For å utnytte dette forsømte området, må EU først adressere de digitale ulikhetene i blokkens 27 medlemsland er adressert.

2020 Digital Economy and Society Index (DESI), en årlig sammensatt vurdering som oppsummerer Europas digitale ytelse og konkurranseevne, bekrefter denne påstanden. Den siste DESI-rapporten, som ble utgitt i juni, illustrerer ubalansen som har forlatt EU overfor en digital digital lappeteppe. Den sterke splittelsen som DESIs data avslører - splittelser mellom ett medlemsland og det neste, mellom landlige og urbane områder, mellom små og store bedrifter eller mellom menn og kvinner - gjør det klart og tydelig at mens noen deler av EU er forberedt på det neste generasjon av teknologi, henger andre betydelig etter.

Annonse

Et gjespende digitalt skille?

DESI evaluerer fem hovedkomponenter i digitalisering - tilkobling, menneskelig kapital, opptak av internettjenester, firmaers integrering av digital teknologi og tilgjengeligheten av digitale offentlige tjenester. På tvers av disse fem kategoriene åpnes det for en klar rift mellom de land som har best ytelse og de som svinner nederst i flokken. Finland, Malta, Irland og Nederland skiller seg ut som stjerneutøvere med ekstremt avanserte digitale økonomier, mens Italia, Romania, Hellas og Bulgaria har mye grunn til å gjøre opp.

Dette generelle bildet av et utvidet gap når det gjelder digitalisering, fremheves av rapportens detaljerte seksjoner om hver av disse fem kategoriene. Aspekter som bredbåndsdekning, internetthastigheter og neste generasjons tilgangskapasitet, for eksempel, er alle kritiske for personlig og profesjonell digital bruk - men likevel kommer deler av Europa til kort på alle disse områdene.

Annonse

Vilt avvikende tilgang til bredbånd

Bredbåndsdekning i landlige områder er fortsatt en spesiell utfordring - 10% av husholdningene i Europas landlige soner er fortsatt ikke dekket av noe fast nettverk, mens 41% av landlige hjem ikke dekkes av neste generasjons tilgangsteknologi. Det er derfor ikke overraskende at betydelig færre europeere som bor på landsbygda har de grunnleggende digitale ferdighetene de trenger, sammenlignet med landsmenn i større byer og tettsteder.

Mens disse tilkoblingshullene i landlige områder er urovekkende, spesielt med tanke på hvor viktige digitale løsninger som presisjonsjordbruk vil være for å gjøre den europeiske landbrukssektoren mer bærekraftig, er problemene ikke begrenset til landlige soner. EU hadde satt seg et mål om at minst 50% av husholdningene skulle ha abonnement med ultrahurtig bredbånd (100 Mbps eller raskere) innen utgangen av 2020. I følge DESI-indeksen for 2020 er EU imidlertid langt under merket: bare 26 % av europeiske husstander har abonnert på slike raske bredbåndstjenester. Dette er et problem med opptak, snarere enn infrastruktur - 66.5% av europeiske husholdninger er dekket av et nettverk som kan tilby minst 100 Mbps bredbånd.

Nok en gang er det en radikal avvik mellom frontløperne og laggardene i kontinentets digitale løp. I Sverige har mer enn 60% av husholdningene tegnet ultrahurtig bredbånd - mens i Hellas, Kypros og Kroatia har mindre enn 10% av husstandene så rask service.

SMB faller bak

En lignende historie plager Europas små og mellomstore bedrifter (SMB), som representerer 99% av alle virksomheter i EU. Bare 17% av disse selskapene bruker skytjenester, og bare 12% bruker big data-analyse. Med så lav grad av adopsjon for disse viktige digitale verktøyene, risikerer europeiske små og mellomstore bedrifter å falle bak ikke bare selskaper i andre land - 74% av små og mellomstore bedrifter i Singapore, for eksempel, har identifisert cloud computing som en av investeringene med mest målbar innvirkning på sin virksomhet - men å miste terreng mot større EU-selskaper.

Større bedrifter formørker overveiende SMB-er på integrering av digital teknologi - rundt 38.5% av de store bedriftene høster allerede fordelene av avanserte skytjenester, mens 32.7% er avhengige av big data-analyse. Siden SMB er ansett som ryggraden i den europeiske økonomien, er det umulig å forestille seg en vellykket digital overgang i Europa uten at mindre selskaper øker tempoet.

Digital skillet mellom innbyggerne

Selv om Europa klarer å lukke disse hullene i digital infrastruktur, betyr det imidlertid lite
uten menneskelig kapital for å sikkerhetskopiere det. Rundt 61% av europeerne har i det minste grunnleggende digitale ferdigheter, selv om dette tallet faller urovekkende lavt i noen medlemsland - i Bulgaria har for eksempel bare 31% av innbyggerne til og med de mest grunnleggende programvareferdighetene.

EU har fortsatt problemer med å utstyre innbyggerne med de grunnleggende ferdighetene som i økende grad blir en forutsetning for en lang rekke stillinger. Foreløpig har bare 33% av europeere mer avanserte digitale ferdigheter. Informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) -spesialister utgjør i mellomtiden et magert 3.4% av EUs totale arbeidsstyrke - og bare 1 av 6 er kvinner. Dette har ikke overraskende skapt vanskeligheter for små og mellomstore bedrifter som sliter med å rekruttere disse svært etterspurte spesialistene. Rundt 80% av selskapene i Romania og Tsjekkia rapporterte om problemer med å prøve å fylle stillinger for IKT-spesialister, en ulempe som utvilsomt vil bremse disse landenes digitale transformasjoner.

Den siste DESI-rapporten viser i sterk lettelse de ekstreme forskjellene som vil fortsette å hindre Europas digitale fremtid til de blir adressert. Den europeiske ferdighetsagendaen og andre programmer som skal forberede EU på sin digitale utvikling, er velkomne skritt i riktig retning, men europeiske beslutningstakere bør legge ut en omfattende ordning for å bringe hele blokken opp i fart. De har også den perfekte muligheten til det - utvinningsfondet på € 750 milliarder euro foreslått for å hjelpe den europeiske blokken å komme seg på beina igjen etter koronaviruspandemien. Europakommisjonens president Ursula von der Leyen har allerede understreket at denne enestående investeringen må omfatte bestemmelser for Europas digitalisering: DESI-rapporten har gjort det klart hvilke digitale hull som må løses først.

Kunstig intelligens

Internasjonalt samarbeid innen #ICT-forskning er en sentral kugge i hjulet for å takle de globale utfordringene i dag

Publisert

on

 

Forskere og forskere fra hele verden jobber sammen for å finne en vaksine for å bekjempe Coronavirus. Selskaper fra Europa, Kina, USA, Australia og Canada er i front når de søker å finne medisinske løsninger for å takle Covid-19. Men det er en fellesnevner i arbeidet med alle disse spesifikke forskningsprogrammene. De samler forskere fra forskjellige deler av verden for å jobbe med dette utrolig viktige feltet av helseforskning, skriver Abraham Liu, Huawei-hovedtillitsvalgt til EU-institusjonene.

Annonse

 

Abraham Liu, Huawei-hovedtillitsvalgt for EU-institusjonene.

Abraham Liu, Huawei-hovedtillitsvalgt for EU-institusjonene.

Jakten på vitenskapelig dyktighet stopper ikke ved noen definert geografisk grense. Hvis både regjeringer eller selskaper ønsker å levere de mest innovative produktene og løsningene på markedet, bør de føre en politikk for internasjonalt samarbeid og engasjement.

Med andre ord å sikre at de beste forskerne i verden jobber sammen for å strebe etter et felles formål. For eksempel kan dette forholde seg til forskningsaktiviteter i samarbeid for å bekjempe kroniske helseforstyrrelser, takle klimaendringer og bygge de fremtidig mest miljøvennlige og energieffektive byene.

Annonse

Fremskritt innen informasjons- og kommunikasjonsteknologi (IKT) nå, understøtter i dag den innovative utviklingen av alle vertikale næringer. Energi-, transport-, helse-, industri-, finans- og jordbrukssektorene moderniseres og transformeres gjennom prosessen med digital oppfinnsomhet.

  • 5G kan nå sikre at medisinske operasjoner kan utføres eksternt.
  • Fremskritt innen kunstig intelligens (AI) kan hjelpe til med å identifisere Covid-19 via nettskyapplikasjoner.
  • Innovasjoner innen tingenes internett (IOT) sikrer en mer effektiv drift av vannforsyningssystemer ved automatisk å identifisere feil og lekkasjer.
  • I dag er 25% av all trafikkoverbelastning i byer forårsaket av folk som leter etter parkeringsplasser. Ved å bruke datasentre riktig og ved å integrere bruken av video-, tale- og datatjenester, er trafikklys og parkeringssystemer driftsmessig mer effektive.
  • 5G vil levere selvkjørende biler fordi latens responstidene i utførelse av instruksjoner nå er mye lavere sammenlignet med 4G. Bilselskaper bruker nå serverdatamaskiner for å teste nye kjøretøymodeller i motsetning til å distribuere fysiske biler for slike demonstrasjoner.
  • 85% av alle tradisjonelle banktjenester utføres nå online. Fremskritt innen AI leder også kampen for å bekjempe kredittkortsvindel.
  • Ved å bruke sensorer på riktig måte for å identifisere blodtrykk og hjerterytme i storfe, kan melkeproduksjonen øke med 20%.

Kjernen i alle disse fremskrittene er et veldig sterkt engasjement fra både offentlig og privat sektor til å investere i grunnleggende forskning. Dette inkluderer områder som matematiske algoritmer, miljøvitenskap og energieffektivitet. Men internasjonalt samarbeid og engasjement er nøkkelkomponenten i å levere den digitale transformasjonen som vi er vitne til i dag.

Politiske mål for Horizon Europe (2021-2027) vil bli oppnådd med vellykket gjennom positivt internasjonalt samarbeid. Dette forskningsprogrammet fra EU vil bidra til å gjøre Europa skikket for den digitale tidsalder, bygge en grønn økonomi, takle klimaendringer og implementere FNs mål om bærekraftig utvikling. Huawei kan og vil hjelpe EU til å oppfylle disse livsnødvendige samfunnsøkonomiske politiske målene.

Huawei er opptatt av å fortsette vår politikk for internasjonalt engasjement når det gjelder å levere nye innovative produkter og løsninger til markedet. Huawei sysselsetter over 2400 forskere i Europa, hvorav 90% er lokale rekrutter. Vårt firma samarbeider med over 150 universiteter i Europa på en rekke forskjellige forskningsaktiviteter. Huawei er en aktiv deltaker i EUs forsknings- og vitenskapstiltak som Horizon 2020.

De private og offentlige forsknings- og utdanningsmiljøene fra alle deler av verden - ved å samarbeide - med en sunn følelse av formål - kan og vil takle de alvorlige globale utfordringene vi står overfor i dag.

Der vi er samlet, vil vi lykkes. Der vi er delt, vil vi feile.

Fortsett å lese

Bredbånd

#Coronavirus krise forsinker Europas # 5G-utrullinger

Publisert

on

5G

5G

COVID-19-pandemien som har påvirket det meste av Europa og tvunget landsdekkende nedleggelser i Italia, Spania, Frankrike og Storbritannia, har også tvunget til en forsinkelse i europeiske 5G-utbygginger, særlig i Frankrike. Frankrikes telekommyndighet, ARCEP, var ment å lansere landets etterlengtede 5G-spektrumalternativer i midten av april; regulatoren har nå innrømmet det vil ikke være i stand til å iscenesette budgivning mens landet er i sperre for å bremse spredningen av coronavirus i EUs nest største økonomi.

Foreløpig er ikke Frankrikes fire store operatører - Orange, Bouygues, SFR og Free altfor plaget av forsinkelsen. De er i stedet opptatt med å prøve å følge med a skarp økning i datatrafikk fra titalls millioner fagpersoner som blir tvunget til telearbeid, for ikke å snakke om etterspørselen etter strømmetjenester som Netflix, YouTube og Amazon Prime. Etter en forespørsel fra den franske regjeringen måtte Disney + til og med utsette utrullingen i Frankrike med to hele uker for å unngå overmatning av nettverket.

Annonse

På lengre sikt gjør imidlertid forsinkelsen med å holde auksjonen det svært usannsynlig at Frankrikes telekomsektor vil kunne nå sine mål for 5G-utplassering i 2020. Den franske regjeringen hadde presset operatører til å distribuere 5G-nettverk i minst to byer før slutten av året, under forutsetning av at anbud skulle skje i april og at utrullingen kunne begynne i juli.

 

Bare det siste hinderet

Annonse

Før pandemien feide over hele Europa, kjempet EU-landene allerede for å følge med andre markeder for å bringe 5G-infrastruktur online. I følge GSMA og Ericsson forventes det at Europa kollektivt vil gjøre det bare oppnå 30% 5G markedspenetrasjon de neste fem årene. Til sammenligning er Sør-Korea i tempo for 66% og USA forventes å nå 50%.

Selv innen EU vokser gapet mellom medlemslandene. Mens Frankrike sliter med å bestemme når det vil være i stand til å tildele 5G-spekter, er Italias to største operatører allerede laget 5G-tjeneste tilgjengelig i store byer som Milano, Torino, Roma og Napoli i fjor. I Spania begynte Vodafone å distribuere 5G allerede i 2018, og hadde allerede utvidet 5G-nettverket til 15 byer før utgangen av 2019.

Selvfølgelig har Europas evne til å implementere 5G-teknologier blitt påvirket av de globale geopolitikkens vagarier. EUs innsats for å fange opp østasiatiske og nordamerikanske telemarkeder har dessverre blitt fanget i brannen av USA-Kina handelskrig, nå to år på rad.

Trump-administrasjonen, som er bekymret for sikkerhetsmessige implikasjoner av bruk av teknologi og utstyr fra kinesiske telekomgiganter Huawei eller ZTE, har presset sine europeiske partnere til ekskludere disse firmaene fra deres begynnende 5G-nettverk. Dessverre har Europas telekomleverandører foreløpig ingen andre alternativer.

 

Huawei: det eneste spillet i byen?

Amerikanske innvendinger - ledet av president Donald Trump selv - mot bruken av kinesiske telekommunikasjonsteknologier er ikke grunnløse. Det ugjennomsiktige forholdet mellom selskaper som Huawei og den kinesiske regjeringen tilbyr ekte grunn for bekymring. Amerikanske, australske og andre tjenestemenn hevder at Beijing kunne tvinge Huawei til å overlevere data eller på annen måte bruke Huawei som en "bakdør" til viktige informasjonssystemer som bruker Huawei-utstyr.

Mens selskapet hevder at forholdet til den kinesiske staten er ingen forskjell fra ethvert annet privat firma som rapporterer fra Wall Street Journal fant i fjor at Huawei hadde hatt fordel av rundt 75 milliarder dollar i statlig bistand av forskjellige former.

Hvis Huawei's posisjon overfor den kinesiske regjeringen er full, er det praktisk umulig for Europa å hente ut Huawei-komponenter fra sine telenett. Huawei-produkter er allerede til stede i europeiske 3G- og 4G-nettverk, grunnlaget som kontinentets 5G-nettverk må bygges på. Som bransjeanalytikere påpeker, ville det å fjerne selskapet fra de eksisterende nettverk krever midler at verken europeiske regjeringer eller operatører måtte skåne selv før den nåværende økonomiske krisen.

Uten Huawei kunne faktisk Europas 5G-overgang 18 måneder med ytterligere forsinkelser og 62 milliarder dollar i tilleggskostnader. Dette er med på å forklare hvorfor europeiske ledere har det ikke tiltrådt til amerikanske krav, i stedet velger en tilnærming som vil ekskludere risikable leverandører fra "kritiske deler" av nettverkene deres, men ikke forby noe bestemt selskap.

Dette var allerede et omstridt tema mellom USA og dets sentrale allierte før COVID-19-krisen, noe som resulterte i en angivelig hard utveksling mellom president Trump og statsminister Boris Johnson i februar, etter at Johnson bestemte seg for å la Kinas Huawei bygge minst en del av Storbritannias 5G-nettverk.

Betyr dette at europeiske og amerikanske tjenestemenn og regulatorer ikke har noe annet valg enn å akseptere en sentral rolle for Huawei? Ikke nødvendigvis.

Noen talsmenn for europeiske “digital suverenitet”- en gruppe som særlig inkluderer den franske presidenten Emmanuel Macron - kommer til å erkjenne at Europas egne primære 5G-teknologileverandører, Sveriges Ericsson og Finlands Nokia, er igjen med en konkurransemessig ulempe sammenlignet med rivaliserende Huaweis tilgang til kinesisk statsstøtte. At betyr ikkeimidlertid at Huaweis ledelse i løpet av markedsandelen er uoverkommelig.

De europeiske teleoperatørene som trenger å bestemme mellom kinesiske og europeiske leverandører, blir selv vanskeliggjort av den omviklede strukturen i det europeiske markedet. I motsetning til Kina eller USA, der enhetlige interne markeder tillater operatører å oppnå den skalaen som kreves for å betjene hundrevis av millioner av kunder, forblir den europeiske telekomsektoren brudd langs nasjonale grenser.

Hvert EU-land har sitt eget sett med operatører, og ingen av dem kan matche mye større asiatiske og amerikanske markeder når det gjelder rommet de tilbyr for vekst. Mens konsolidering i hele EU kan lindre dette misforholdet, har bevegelser i den retningen gjort blitt stymied av regulatorer i Brussel.

Kan det nåværende kriseøyeblikket føre med seg en mulighet til å tilbakestille Europas strukturelle ulemper i 5G? EU, og faktisk hele verdensøkonomien, vil trenge alvorlig økonomisk stimulans i kjølvannet av pandemien. En samlet innsats for å hevde Europas teknologiske uavhengighet og konkurranseevne innen telekommunikasjonssektoren kan bidra til å drive den fremtidige veksten, hvis europeiske ledere er klare til å påta seg den.

Fortsett å lese

Bredbånd

#EuropeChina handel og investering: Konvertering av utfordringer til samarbeid

Publisert

on

Når europeiske oppfatninger mot Kina utvikler seg og modnes, la oss huske leksjonene fra fortiden mens vi holder oss optimistiske om fremtiden, skriver Huawei Technologies Global Government Affairs Vice President Simon Lacey. 

I forrige uke ble det innkalt til et panel i Brussel av det nyetablerte Europa-Asia Interlink-initiativet for å diskutere "Europa-Kina-handel og investeringer: Konvertering av utfordringer til samarbeid". Jeg hadde æren av å sitte ved siden av slike bemerkelsesverdige armaturer som fru Helena Koenig fra EU-kommisjonen, Jacques Pelkmans fra Center for European Policy Studies, Pascal Kerneis fra European Services Forum og Duncan Freeman fra College of Europe. Professor Miryong Kim fra VUB organiserte arrangementet, som inneholdt en livlig diskusjon om en rekke spørsmål. Her er noen takeaways.

Annonse

Huawei Technologies Global Government Affairs Vice President Simon Lacey

Europa og Kina har hver sin egen komparative styrke

En ting politimakere og handelsforhandlere må hele tiden huske på, er den sterke virkeligheten at land ikke har venner. bare interesser. Ethvert forsøk på å sette en etikett på Kina som en "strategisk konkurrent" eller oppsummere forholdet under enhver annen lydbitformel vil uunngåelig forråde det komplekse settet av konkurrerende og gratis interesser dette forholdet innebærer og blir dermed bedre unngått. Ja Kina eksporterer mange produserte varer til EU, men EU eksporterer også et stort antall tjenester og mer immaterielle ting til Kina som lederkompetanse og sofistikerte myke ferdigheter som trengs for å bygge og administrere interkontinentale forsyningskjeder og distribusjonsnett. Selv om Europa kan føle at det er "å miste" noe grunnlag i grunnleggende produksjon, kompenseres dette i stor grad i de imponerende gevinsten det har gjort over et meget bredt spekter av andre viktige økonomiske sektorer.

Årsakene til Kinas vellykkede transformasjon er mangfoldige og komplekse

Annonse

For ofte kritiseres Kina og selskapene for at de lykkes alene takket være offentlig støtte, og fordi de ikke klarte å spille etter reglene. Dette er urettferdig mot millioner av svært hardt arbeidende mennesker som i løpet av de siste 30-årene har gjort ufattelige ofre for å bedre sine egne liv. Det har også utsikt over at Kina har en stor og økonomisk betydelig privat sektor (hvor Huawei er et godt eksempel) som har steget for å lykkes med å konkurrere på eksportmarkeder rundt om i verden. Dette har nytte både den kinesiske økonomien mer generelt, men også bedrifter i resten av verden som var i stand til å utnytte de store stordriftsfordeler Kina tilbyr å skape rikdom for sine aksjonærer og verdi for sine kunder. Selvfølgelig har kinesiske selskaper hatt stor nytte av åpenheten de opplevde i utenlandske markeder, noe som gjorde det mulig for Kinas eksportdrevne vekstmodell i utgangspunktet. Så det er bare naturlig at nå som Kina har kommet så langt så fort at dets handelspartnere ber om at deres markeds åpenhet skal gjengis av Kina.

Avkobling fra Kina og reversering av tiår med global økonomisk integrasjon er uten interesse.

Etter ødeleggelsen som Europa led under andre verdenskrig, anerkjente visjonære ledere og forfattere av det europeiske prosjektet at den beste måten å unngå fremtidige kriger var å binde de største krigførerne sammen i stadig tettere økonomiske samarbeidsinitiativer som startet med europeisk kull og Stålfellesskapet og i dag har kulminert i EU og euroområdet. Dette er en viktig leksjon fra fortiden som vi ikke bør glemme. Å behandle Kina som en trussel og avkobling fra det økonomisk er nettopp det motsatte av hva verden trenger nå og her kan og kan Europa vise veien til konstruktivt engasjement med Kina.

Partnering for å skyve grensene til den teknologiske grensen

Europa er Huaweis andre hjemmemarked, ikke bare fordi det genererer den nest største delen av sine inntekter i EU umiddelbart etter Kina, men på grunn av det viktige stedet Europa har for selskapets forsknings- og utviklingsarbeid. Dette punktet støtter det som ble sagt ovenfor om økonomiske komplementariteter mellom EU og Kina. EU er et enormt viktig sted for opprettelse, formidling og kommersialisering av nye ideer. Dette forklarer ikke bare hvorfor Huawei har valgt å investere så betydelige ressurser i etableringen av både sine egne forsknings sentre samt felles innovasjonssentre med sine telekunder, men også hvorfor det bruker milliarder finansiering og støtter grunnleggende og anvendt forskning i europeiske universiteter og tekniske institutter. På denne svært viktige måten samarbeider europeiske og kinesiske ressurser, kompetanse og talent for å bygge en bedre tilkoblet verden og å skyve grensene for den teknologiske grensen for å gjøre livet bedre for alle.

Det er mitt oppriktige håp om at Europa forblir tro mot ideene den har oppnådd og blitt en global mester i løpet av sin egen økonomiske integrasjonshistorie.

Simon Lacey er global regjeringens visepresident hos Huawei Technologies og jobber med spørsmål om handelsfasilitering og markedsadgang fra selskapets hovedkvarter i Shenzhen.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender