bannerannonse

Utdanning i nødstilfeller: EU kunngjør rekord humanitær finansiering for 2019 og lanserer #RaiseYourPencil-kampanjen

| Kan 15, 2019

EU-kommisjonen har kunngjort en uovertruffen € 164 millioner for Utdanning i nødstilfeller prosjekter i 2019. Kommissæren Humanitær Bistand og Crisis Management Commissioner Christos Stylianides kunngjorde den nye finansieringen på #School4All High Level Event på utdanning i nødstilfeller i Brussel.

Kommissær Stylianides sa: "Utdanning i nødstilfeller er en absolutt prioritering for EU. Siden 2015 har vår støtte økt fra 1% av det europeiske humanitære budsjettet i 2015 til 10% i 2019. Den europeiske unionen leder med eksempel. Det er en global mester for utdanning i nødstilfeller. Vi gjør en konkret investering i fred ved å hjelpe hvert barn til å få tilgang til skolen, hvor som helst og til enhver tid. Utdanning er grunnlaget for alt annet. Det er et beskyttende skjold mot vold, seksuell utnyttelse eller radikalisering, spesielt i humanitære kriser. Det gjør barna trygg og gir dem muligheter til en lysere fremtid. "

Takket være EU-finansiering har over 6.5 millioner jenter, gutter og lærere i 55-kriseramte land hatt fordel mellom 2015-2018 fra bedre tilgang til kvalitetsutdanning og opplæring siden EU har økt støtten til barn som er opptatt av humanitære kriser. Sammen med internasjonale og belgiske kjendiser samt rundt 400-studenter, har Kommisjonen lansert #RaiseYourPencil-kampanjen for å øke bevisstheten og solidariteten blant unge europeere.

De pressemelding er tilgjengelig på nettet.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , ,

Kategori: En forsiden, Økonomi, Utdannelse, EU, EU-kommisjonen

Kommentarer er stengt.