Kontakt med oss

Utdannelse

'Mega-Bologna'- EU planlegger å transformere universitetssamarbeidet

DELE:

Publisert

on

To nye initiativ fra EU-kommisjonen søker å forbedre samarbeidet mellom europeiske høyere utdanningsinstitusjoner. I ettermiddag kunngjorde kommissær visepresident Margaritis Schinas og Mariya Gabriel, kommissær for innovasjon, forskning, kultur, utdanning og ungdom, initiativene fra Strasbourg, som starter det europeiske ungdomsåret.

Det første initiativet er en strategi for å støtte europeiske universiteter når de jobber for å komme videre og samarbeide med hverandre. Kommisjonen håper å nå dette målet gjennom flere mål som vil gi universitetene muligheten til å bli sentrum for det europeiske livet. 

Det andre forslaget tar sikte på å bygge flere broer mellom europeiske universiteter. Forslaget vil muliggjøre utvikling av fellesgrader, ressurssamling og transnasjonale programmer mellom universiteter i Europa. EU-stater oppfordres til å lage lovgivning som letter disse aktivitetene, noe som ser ut til å være neste skritt mot opprettelsen av det europeiske området for høyere utdanning. Det europeiske området for høyere utdanning ble opprettet ved Bologna-erklæringen i 1999. 

"I min forståelse var Bologna selvfølgelig det første trinnet i en prosess som nå får mye drahjelp," sa Schinas. «Det er mye mer ambisiøst, mer strukturert. Men det vi gjør nå er ikke bare Bologna-oppfølgeren. Det er "Mega Bologna Plus."

Disse handlingene kommer etter hvert som Erasmus+-programmet sender ut en oppfordring til flere europeiske universiteter for å bli med i programmet, som lar studentene bevege seg mer fritt mellom ulike universitetscampus i flere europeiske stater. Programmet sponser allerede 41 transnasjonale allianser av universiteter, som inkluderer mer enn 280 høyere utdanningsinstitusjoner. Denne utlysningen vil bringe kommisjonen nærmere deres mål om 60 europeiske universiteter innen 2024. 

De neste trinnene for disse initiativene ligger hos EU-landene så vel som europeiske universiteter for å lage lovgivning og implementere programmer som gjør det lettere for europeiske studenter å flytte mellom land og fremme en mer sammenhengende europeisk identitet.

Annonse

Del denne artikkelen:

Annonse

Trender