Kontakt med oss

Utdannelse

Rekordengasjement i EU Code Week 2021

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Et bilde fra EU Code Week-utstillingen 2017. (EC Audiovisual Service)

Rekordhøye 4 millioner mennesker i 79 forskjellige land deltok i Code Week 2021, kunngjorde EU-kommisjonen i dag (24. januar). Initiativet, drevet nesten utelukkende av frivillige, ble startet i 2013 som en måte å styrke unge mennesker til å forstå hvordan teknologi spiller en rolle i samfunnet. Kommisjonen støtter bevegelsen gjennom sin strategi for digitalt indre marked og som en del av Europas digitale tiår. 

Innen 2030 har Kommisjonen som mål at 80 % av europeiske voksne skal ha grunnleggende digitale ferdigheter, samt 20 millioner IKT-spesialister ansatt over hele Europa. Skoler oppfordres sterkt til å bli med på initiativet gjennom EU-kommisjonens handlingsplan for digital utdanning. Målet med å inkludere skoler er å hjelpe unge mennesker til å mestre det grunnleggende om koding og beregningstenkning.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.
Annonse

Trender