Kontakt med oss

Kjernekraft

Nukleær: En langsiktig løsning på Europas energibehov

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

European Conservatives and Reformists Group (ECR) har signalisert støtte til EU-kommisjonens forslag om å inkludere atomenergi og fossil gass i den såkalte «Taxonomy Regulation», som fastsetter kriteriene for grønne investeringer. "Uten promotering av kjernekraft kan scenariet med høye energipriser forverres i fremtiden. Når det gjelder effektiv reduksjon av utslipp, er det kun atomenergi som gir en realistisk mulighet for å oppnå nødvendig energistabilitet, sier ECR-komité for miljø. Co-ordinator sa Alexandr Vondra. «Uten atomkraft vil ikke Green Deal fungere. Det vil bli tyngende og kostbart for brede deler av befolkningen.»

Med deres støtte har ikke ECR-gruppen til hensikt å gi kommisjonen en blankosjekk. Djevelen er i detaljene: Naturgass kan bare fungere som en nyttig broteknologi hvis vilkårene for bruken ikke er for strenge, men realistiske og gjennomførbare.

ECR-koordinator i budsjettkomiteen Bogdan Rzońca sa: "En klimakompatibel energiomstilling må tilby vekstmuligheter og være gjennomførbar i alle europeiske regioner. Ellers kan hele overgangsprosjektet settes i fare.

"Gass og kjernekraft kan generere en stabil og rimelig energiforsyning og raskt kutte utslipp hvis de får riktig tilgang til kapitalen som trengs."

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender