Kontakt med oss

Arts

Krigen i # Libya - en russisk film avslører hvem som sprer død og terror

Publisert

on

Tyrkia kan igjen skape hodepine for Europa. Mens Ankara forfølger en utpressingstrategi i Vesten og truer med å la migranter inn i Europa, gjør det Libya til en terroristbase ved å overføre militante fra Idlib og Nord-Syria til Tripoli.

Tyrkias regelmessige inngripen i libysk politikk reiser igjen problemet med den ny-osmanistiske trusselen, som ikke bare vil påvirke stabiliteten i den nordafrikanske regionen, men også den europeiske. Gitt at Recep Erdogan, ved å prøve rollen som sultan, tillater seg å utpresse europeerne ved å skremme tilstrømningen av migranter. Denne destabiliseringen av Nord-Afrika kan også føre til en ny bølge av migrasjonskrise.

Hovedproblemet er imidlertid Tyrkias anstrengte forhold til sine allierte. Situasjonen i regionen bestemmes i stor grad av de anstrengte forholdene mellom Tyrkia og Russland. Gitt de diametralt forskjellige interessene i både Syria og Libya, kan vi snakke om en svekkelse av samarbeidet mellom statene: det er ikke så mye som en stabil allianse, men snarere et komplekst spill med to langvarige frenemer, med periodiske angrep og skandaler. mot hverandre.

Avkjølingen av forholdet er illustrert i den andre delen av den russiske filmen "Shugaley", som fremhever Tyrkias ny-osmanistiske ambisjoner og dens kriminelle forbindelser med GNA. De sentrale figurene i filmen er russiske sosiologer som ble kidnappet i Libya og som Russland prøver å bringe tilbake til hjemlandet. Viktigheten av sosiologers tilbakevending diskuteres på høyeste nivå, spesielt ble dette problemet reist av Russlands utenriksminister Sergei Lavrov i juni 2020 under et møte med en delegasjon fra den libyske GNA.

Den russiske siden kritiserer allerede åpent Tyrkias rolle i Libya, i tillegg til å legge vekt på tilførsel av terrorister og våpen til regionen. Forfatterne av filmen uttrykker håp om at Shugaley selv fortsatt er i live, til tross for konstant tortur og brudd på menneskerettighetene.

Handlingen til "Shugaley" dekker flere emner som er smertefulle og upraktiske for regjeringen: tortur i Mitiga fengsel, en allianse av terrorister med regjeringen til Fayez al-Sarraj, tillatelse fra regjeringsmilitante, utnyttelse av ressurser fra libyere i interessene til en smal krets av eliter.

Avhengig av Ankaras ønsker, driver GNA en tyrkisk politikk, mens Recep Erdogans styrker i økende grad integreres i regjeringens maktstrukturer. Filmen snakker gjennomsiktig om gjensidig fordelaktig samarbeid - GNA mottar våpen fra tyrkerne, og til gjengjeld innser Tyrkia sine nyo-osmanske ambisjoner i regionen, inkludert de økonomiske fordelene med rike oljeavsetninger.

"Du er fra Syria, ikke sant? Så du er en leiesoldat. Dumme, det var ikke Allah som sendte deg hit. Og de store gutta fra Tyrkia, som virkelig vil ha libysk olje. Men du vil ikke å dø for det. Her sender de idioter som deg hit, "sier Sugaleys hovedperson til en militant som jobber for GNA kriminelle byråer. I det store og hele illustrerer alt dette bare virkeligheten: I Libya prøver Tyrkia å fremme kandidaturet til Khalid al-Sharif, en av de farligste terroristene nær al-Qaida.

Dette er roten til problemet: faktisk selger al-Sarraj og hans følge - Khalid al-Mishri, Fathi Bashaga osv. - landets suverenitet slik at Erdogan stille kan fortsette å destabilisere regionen, styrke terroristceller og dra nytte av dette. - samtidig som sikkerheten i Europa trues. Bølgen av terrorangrep i europeiske hovedsteder fra 2015 er noe som kan skje igjen hvis Nord-Afrika fylles med terrorister. I mellomtiden hevder Ankara, i strid med internasjonal lov, plass i EU og mottar finansiering.

Samtidig griper Tyrkia jevnlig inn i de europeiske landene og styrker lobbyen på bakken. For eksempel er et nylig eksempel Tyskland, der Military Counterintelligence Service (MAD) etterforsker fire mistenkte tilhengere av den tyrkiske høyreekstreme "Grey Wolves" i landets væpnede styrker.

Den tyske regjeringen har nettopp bekreftet som svar på en forespørsel fra Die Linke-partiet om at Ditib ("Turkish-Islamic Union of the Institute of Religion") samarbeider med ekstreme tyrkisk-orienterte "Grey Wolves" i Tyskland. Svaret fra den tyske føderale regjeringen henviste til samarbeid mellom tyrkiske ekstreme høyre-ekstremister og den islamske paraplyorganisasjonen, den tyrkisk-islamske unionen av Institutt for religion (Ditib), som opererer i Tyskland og kontrolleres av det tyrkiske statlige organet, kontoret of Religious Affairs (DIYANET).

Ville det være en passende beslutning å tillate medlemskap i EU til Tyrkia, som ved hjelp av utpressing, ulovlige militære forsyninger og integrering i maktstrukturene, forsøker hæren og etterretningen å styrke sin posisjon både i Nord-Afrika og i hjertet av Europa? Landet som ikke en gang kan samarbeide med sine allierte som Russland?

Europa må revurdere sin holdning til Ankaras ny-osmanistiske politikk og forhindre videreføring av utpressing - ellers risikerer regionen å møte en ny terror-æra.

For mer informasjon om "Sugaley 2" og for å se trailere av filmen, besøk http://shugalei2-film.com/en-us/

Arts

Den russiske historikeren Oleg Kuznetsovs bok gjentar Umberto Ecos advarsel om den nazistiske trusselen

Publisert

on

Hver av våre lesere, uavhengig av nasjonalitet, politiske synspunkter eller religiøs tro, beholder en del av det 20. århundres smerte i sjelen. Smerter og minne om de som døde i kampen mot nazismen. Historien til nazistregimene fra forrige århundre, fra Hitler til Pinochet, viser utvilsomt at veien til nazismen som tas av ethvert land har fellestrekk. Enhver som, under dekke av å bevare historien til sitt land, omskriver eller skjuler de sanne fakta, gjør ingenting annet enn å trekke sine egne mennesker i avgrunnen mens de pålegger nabolandene og hele verden denne aggressive politikken.

I 1995 deltok Umberto Eco, en av de mest verdensberømte forfatterne og forfatteren av slike bestselgende bøker som Foucaults Pendulum og The Rose of the Rose, i et symposium holdt av den italienske og franske avdelingen for Columbia University i New York ( den dagen da jubileet for frigjøringen av Europa fra nazismen feires). Eco henvendte seg til publikum med essayet Evig fascisme som inneholdt en advarsel til hele verden om det faktum at trusselen om fascisme og nazisme vedvarer selv etter slutten av andre verdenskrig. Definisjonene som er laget av Eco skiller seg fra de klassiske definisjonene av både fascisme og nazisme. Man skal ikke se etter klare paralleller i formuleringene eller påpeke mulige tilfeldigheter; hans tilnærming er ganske spesiell og snakker snarere om de psykologiske egenskapene til en viss ideologi som han stemplet som "evig fascisme". I meldingen til verden sier forfatteren at fascismen verken begynner med sorte skjortes modige marsjer eller med ødeleggelse av dissentere eller med kriger og konsentrasjonsleirer, men med et veldig spesifikt verdensbilde og holdning til mennesker, med deres kulturelle vaner. , mørke instinkter og ubevisste impulser. De er ikke sann kilde til de tragiske hendelsene som rokker på land og hele kontinenter.

Mange forfattere tyder fortsatt på dette emnet i sine journalistiske og litterære verk, mens de ofte glemmer at kunstnerisk fiksjon i dette tilfellet er upassende, og noen ganger kriminell. Boken State Policy of Glorification of Nazism in Armenia av militærhistorikeren Oleg Kuznetsov, utgitt i Russland, gjentar Umberto Ecos ord: «Vi trenger en fiende for å gi folk håp. Noen sa at patriotisme er den siste tilflukten for feige; de uten moralske prinsipper vikler vanligvis et flagg rundt seg, og bastardene snakker alltid om løpets renhet. Nasjonal identitet er den bortholdte siste bastionen. Men betydningen av identitet er nå basert på hat, på hat for de som ikke er like. Hat må dyrkes som en borgerlig lidenskap. »

Umberto Ecp visste fra første hånd hva fascisme var, siden han vokste opp under Mussolinis diktatur. Født i Russland, utviklet Oleg Kuznetsov, akkurat som nesten alle mennesker i hans alder, sin holdning til nazismen, ikke basert på publikasjoner og filmer, men først og fremst i vitnesbyrd fra øyenvitner som overlevde i andre verdenskrig. Ikke å være politiker, men snakke på vegne av vanlige russiske folk, begynner Kuznetsov sin bok med ordene lederen i hjemlandet sa 9. mai 2019, på dagen da seieren over fascismen feires: «I dag ser vi hvordan i en antall stater de consciosky forvrenger krigshendelsene, hvordan de avguder dem som, etter å ha glemt ære og menneskelig verdighet, tjente nazistene, hvordan de skamløst lyver for sine barn, forråder sine forfedre ». Nürnberg-rettssakene har alltid vært og vil fortsette å være et hinder for gjenoppliving av nazisme og aggresjon som statspolitikk - både i våre dager og i fremtiden. Prøvenes resultater er en advarsel til alle som ser på seg selv som de utvalgte «herskerne av skjebnene» til stater og folk. Målet med den internasjonale kriminelle domstolen i Nürnberg var å fordømme nazistledere (viktigste ideologiske inspiratorer og høvdinger), samt uberettiget grusomme handlinger og blodige utbrudd, ikke hele det tyske folket.

I den forbindelse sa den britiske representanten for rettssakene i sin avsluttende tale: «Jeg gjentar igjen at vi ikke søker å klandre folket i Tyskland. Målet vårt er å beskytte ham og gi ham muligheten til å rehabilitere seg selv og vinne respekt og vennskap til hele verden.

Men hvordan kan dette gjøres hvis vi lar oss ustraffet og ufordømte disse elementene i nazismen, som hovedsakelig er ansvarlige for tyranni og forbrytelser, og som, som domstolen kan tro, ikke kan vendes til veien for frihet og rettferdighet? »

Oleg Kuznetsovs bok er en advarsel som ikke er rettet mot å anspore etnisk hat mellom Armenia og Aserbajdsjan; det er en bønn om sunn fornuft. Anmodningen om å utelukke forfalskning av historiske fakta (som gjør det mulig å manipulere vanlige mennesker) fra statspolitikken. I sin bok stiller forfatteren spørsmålet: «Forherligelse i forskjellige former for nazisme i Armenia gjennom minnesmerke om minnet om naziforbryteren Garegin Nzhdeh og hans åpent rasete teori om tseharkon, doktaren til den armenske supermannen, er gjenstand for en målrettet og systematisk ledede myndigheter og den armenske diasporaen har gjort så seriøse anstrengelser de siste årene for å opphøye personligheten til Garegin Nzhdeh, og ikke noen andre blant de armenske nasjonalistene som mer bidro til at Republikken Armenia dukket opp på det politiske kartet over verden enn Nzhdeh. »

For mindre enn et år siden vedtok den tredje komiteen i FNs generalforsamling et utkast til resolusjon (initiert av Russland) om bekjempelse av «forherligelse av nazisme, nynazisme og annen praksis som bidrar til å stimulere til moderne former for raser, rasediskriminering, fremmedfrykt relatert intoleranse. » 121 stater stemte for dokumentet, 55 avsto fra å stemme, og to motsatte seg det.

Det er kjent at spørsmålet om den enhetlige kampen mot nazismen og dens moderne tilhengere alltid har vært like grunnleggende for Aserbajdsjan og dets politiske ledelse (uten noen toleranse for et minste kompromiss) som det har vært for Russland. President Ilham Aliyev har gjentatte ganger snakket - både på FNs forsamling og på møtet med CIS-statsoverhodene - om statens politikk for å herliggjøre nazismen i Armenia, og siterer ugjendrivelige fakta for å bevise denne påstanden. På møtet til CIS Council of Defense Ministers støttet president Aliyev ikke bare Russlands politikk for å bekjempe nazisme og nynazisme på global skala, men utvidet også omfanget, og pekte på Armenia som landet for seirende nazisme. Når det er sagt, stemte Armenias representanter for FN alltid for vedtakelsen av resolusjonen som oppfordret til å bekjempe alle manifestasjoner av nazismen, mens ledelsen i deres land åpnet monumenter for naziforbryteren Nzhdeh i byene Armenia, omdøpt veier, gater. , torg og parker til hans ære, etablerte medaljer, mynt mynter, utstedte frimerker og finansierte filmer som forteller om hans «heroiske gjerninger». Med andre ord gjorde den alt kjent som «forherligelse av nazismen» i den aktuelle FNs generalforsamlingsresolusjon.

Armenia har nå fått en ny regjering, men autoritisene har ikke travelt med å eliminere nazistenes arv fra sine forgjengere, og demonstrerer dermed deres forpliktelse til praksis for glorifisering av nazismen som ble vedtatt i landet før kuppet som fant sted to år. siden. De nye lederne av Armenia, ledet av statsminister Nikol Pashinyan, kunne ikke eller ønsket ikke å endre situasjonen radikalt i landet deres - og fant seg enten som gisler eller ideologiske videreførere av forherligelse av nazismen som hadde blitt praktisert før de kom til makten. I sin krok sier Oleg Kuznetsov: «Fra og med Millenium har myndighetene i Armenia fullstendig bevisst og målrettet fulgt og til tross for endringen av det politiske regimet i landet i mai 2018, fortsatt en intern 21 politisk kurs mot nasjonens Nazifisering gjennom statspropaganda av teorien om tsehakron som en nasjonal ideologi for alle armeniere som bor både i Armenia og i diaspora, mens de simulerer internasjonal innsats for å bekjempe forherligelse av nazisme og nynazisme for å maskere kultivering av disse fenomenene i territoriet under deres kontroll, inkludert de okkuperte regionene i Republikken Aserbajdsjan. »

Fridtjof Nansen, en norsk polarutforsker og forsker, sa en: «Det armenske folks historie er et kontinuerlig eksperiment. Overlevelseseksperiment ». På hvilken måte vil dagens eksperimenter utført av armenske politikere og basert på manipulasjoner av historiske fakta påvirke livet til vanlige innbyggere i landet? Landet som har gitt verden en rekke bemerkelsesverdige forskere, forfattere og kreative figurer hvis verk aldri ble merket med nazismens segl. Med Kuznetsovs bok som avslører de historiske fakta, kan de som studerte ideologien til tysk nazisme i dybden utvikle en annen holdning til ordene som ble sagt av Tyskland og følte seg skyldige mot sitt folk til slutten av hans dager. På slutten av livet skrev han: «Historie er en politikk som ikke lenger kan korrigeres. Politikk er en historie som fremdeles kan korrigeres ».

Oleg Kuznetsov

Oleg Kuznetsov

Fortsett å lese

Arts

LUKOIL'S Oil Pavilion kåret til verdens beste prosjekt for bruk av Virtual Reality

Publisert

on

LUKOIL ble en vinner av det internasjonale IPRA Golden World Awards i fire kategorier for restaurering av det historiske Olje Pavilion på Moskvas VDNKh. Det er den største russiske multimediautstillingen dedikert til anvendt vitenskap, som presenterer oljeindustrien for sine besøkende gjennom interaktive installasjoner.

De Oljepaviljong ble tildelt statusen som det beste globale prosjektet i Gaming og virtual reality, Business-to-business, Media relations og Sponsoravtaler kategorier.

Dette er den andre LUKOIL IPRA Golden World Awards vinne; selskapet mottok to priser i fjor. LUKOILs kampanje for å promotere byen Kogalym (Yugra) som et turistsenter i Vest-Sibir mottok priser som verdens beste prosjekt i Reise og turisme og Samfunnsengasjement kategorier.

IPRA Golden World Awards (GWA) er verdens mest innflytelsesrike globale PR- og kommunikasjonskonkurranse.

IPRA GWA, etablert i 1990, anerkjenner fortreffelighet innen PR-praksis over hele verden, og tar i betraktning slike kriterier som kreativitet, kompleksitet i realisering og prosjektets unike karakter. Verdens største kommunikasjons- og markedsføringseksperter og ledere, inkludert representanter for de forskjellige største virksomhetene, danner GWA-juryen.

Fortsett å lese

Arts

Russlands Andrey Konchalovskys 'Kjære kamerater' hyllet av kritikere på filmfestivalen i Venezia

Publisert

on

Kjære kamerater, filmen regissert av den anerkjente russiske regissøren Andrey Konchalovsky, mottok mange utmerkelser fra kritikerne på filmfestivalen i Venezia i år. Den 77. internasjonale filmfestivalen, den første store begivenheten i kunstverdenen siden den globale nedlåsingen, er i ferd med å avsluttes i Venezia i morgen (12. september). Festivalens hovedprogram inneholdt 18 filmer, inkludert verk fra USA (Nomadland av Chloé Zhao og Verden som kommer av Mona Fastvold), Tyskland (Og i morgen hele verden av Julia von Heinz), Italia (Macaluso-søstrene av Emma Dante og Padrenostro av Claudio Noce), Frankrike (Lovers av Nicole Garcia), blant andre.

Den utbredte kritikerrosten ble mottatt av "Kjære kamerats "film, det historiske dramaet regissert av Russlands Andrey Konchalovsky og produsert av den russiske filantropen og forretningsmannen Alisher Usmanov. Usmanov er også filmens primære beskytter.

Det stilistiske sort-hvitt Kjære kamerater forteller historien om en tragedie fra sovjettiden. Sommeren 1962 gikk ansatte ved et av de største bedriftene i landet - et lokalt lokomotivanlegg i Novocherkassk - til et fredelig møte, og demonstrerte mot økning i kostnadene for grunnleggende matvarer, kombinert med en økning i produksjonshastigheten, som førte til en reduksjon i lønningene.

Da andre byboere ble med på de streikende fabrikkarbeiderne, ble protesten utbredt. Ifølge politimenn deltok rundt fem tusen mennesker. Demonstrasjonen ble raskt og brutalt undertrykt av væpnede militære enheter. Mer enn 20 mennesker, inkludert tilskuere, døde som et resultat av skytingen på torget nær byadministrasjonsbygningen, med ytterligere 90 skadde, ifølge den offisielle versjonen av hendelsene. Det virkelige antallet ofre, som mange mener er større enn de offisielle dataene, er fortsatt ukjent. Mer enn hundre deltakere i opptøyene ble senere dømt, hvorav syv ble henrettet.

Det antas at denne tragedien medførte slutten på "Khrusjtsjov tiner" og begynnelsen på en lang periode med stagnasjon både i økonomien og landets mentalitet. Dette tragiske øyeblikket i sovjetisk historie ble umiddelbart klassifisert og først offentliggjort på slutten av 1980-tallet. Til tross for dette har mange detaljer ikke blitt offentlig kjent og har fått lite akademisk oppmerksomhet til nå. Filmens regissør og manusforfatter Andrei Konchalovsky måtte rekonstruere begivenhetene, samle arkivdokumenter og snakke med etterkommerne til øyenvitner som også deltok i skytingen.

Kjernen i filmen er historien om den ideologiske og kompromissløse karakteren Lyudmila, en trofast kommunist. Datteren hennes, som sympatiserer med demonstrantene, forsvinner blant det intense kaoset i demonstrasjonene. Dette er et definitivt øyeblikk der Lyudmilas engang urokkelige overbevisninger begynner å miste stabilitet. "Kjære kamerater!" er de første ordene i en tale hun forbereder seg til å holde for kommunistpartiets medlemmer, og har til hensikt å avsløre ”folks fiender”. Men Lyudmila finner aldri krefter til å holde denne talen, gjennom det vanskeligste personlige dramaet, som striper henne for hennes ideologiske engasjement.

Det er ikke første gang Konchalovsky tar opp historiske temaer. Etter å ha startet sin karriere tidlig på 1960-tallet, utforsket han en rekke forskjellige sjangre (de inkluderte populære Hollywood-utgivelser som Marias Lovers (1984) Runaway Train (1985), og Tango & Cash (1989), med Sylvester Stallone og Kurt Russell i hovedrollene, mens hans senere arbeid fokuserer på historiske dramaer som dekonstruerer kompliserte personligheter og skjebner.

Dette er heller ikke første gang Konchalovsky blir nominert på filmfestivalen i Venezia: i 2002, hans House of Fools ble tildelt en spesiell jurypris, mens Konchalovsky har mottatt to Silver Lions for beste regissør: Postbudets hvite netter (2014) og Paradis (2016), hvor sistnevnte var Konchalovskys første erfaring med å samarbeide med russiske metaller og tech-tycoon, den anerkjente filantropen Alisher Usmanov, som gikk inn som en av filmprodusentene. Deres siste film uten, som også var en kjempesuksess, forteller historien om livet til den berømte renessanseskulptøren og maleren Michelangelo Buonarroti. Vladimir Putin ga spesielt en kopi av filmen til pave Frans i 2019.

Mens vi aldri vil vite om paven likte det uten, Konchalovskys nye historiske drama Kjære kamerater vant tilsynelatende hjertene til kritikerne i Venezia i år. Filmen, i motsetning til mange andre verk som nylig ble utgitt i Russland, er et meget originalt kinoverk som samtidig perfekt fanger atmosfæren og følelsen av tiden, og innkapsler de detaljerte motsetningene som hersket i det sovjetiske samfunnet på den tiden.

Filmen opprettholder ikke sin egen politiske agenda, gir ingen rette linjer eller endelige svar, men gjør heller ingen kompromisser, og gir en intens oppmerksomhet om historiske detaljer. Det er også et forsøk på å tilby et balansert bilde av tiden. Regissøren sa om Sovjetiden: "Vi gikk gjennom en dramatisk, men ekstremt sentral historisk periode som ga landet en kraftig drivkraft."

Kjære kamerater gir vestlige seere sjansen til å få en bred forståelse av Russland gjennom en nøyaktig skildring av sovjettiden og dens karakterer. Filmen er langt fra en typisk Hollywood-produksjon, som vi forventer at seerne skal finne seg forfriskende. Filmen kommer på kino fra november.

Andrei Konchalovsky

Andrei Konchalovsky er en anerkjent russisk filmregissør kjent for sine overbevisende dramaer og viscerale skildringer av livet i Sovjetunionen. Hans bemerkelsesverdige verk inkluderer Siberiade (1979) Runaway Train (1985) The Odyssey (1997) Postbudets hvite netter (2014) og Paradis (2016).

Konchalovskys verk har gitt ham en rekke utmerkelser, inkludert Cannes Grand Prix Spécial du Juryen FIPRESCI-prisTo Sølvløver, Tre Golden Eagle Awards, Primetime Emmy Award, samt en rekke internasjonale statlige dekorasjoner.

Alisher Usmanov

Alisher Usmanov er en russisk milliardær, gründer og filantrop som har gitt betydelige bidrag til kunsten siden de tidlige stadiene av karrieren. I løpet av de siste 15 årene, ifølge Forbes, har Usmanovs selskaper og hans stiftelser rettet mer enn 2.6 milliarder dollar til veldedighetsendene. Han har også spesielt promotert russisk kunst i utlandet, har støttet restaurering av historiske bygninger og monumenter internasjonalt. Usmanov er grunnleggeren av Art, Science and Sport Foundation, en veldedighetsorganisasjon som samarbeider med mange av de fremste kulturinstitusjonene.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender