#Swiss Velgere tungt avvise skatt overhaling bedrifts

| Februar 13, 2017 | 0 Kommentarer

Swiss MinistreneSveitsiske velgere klart avvist planer om å overhale bedriftens skattesystemet, sender regjeringen tilbake til tegnebrettet som den prøver å avskaffe ultra-lave skattesatser for tusenvis av multinasjonale selskaper uten at det utløser en masseflukt, skriver Michael Shields.

De fleste sveitsiske anerkjent landet trenger reform for å unngå å bli svartelistet som en lav skatt paria. Men nye tiltak som foreslås for å hjelpe bedrifter oppveie tapet av deres spesielle status pauser hadde skapt dyp splittelse.

Litt over 59% av velgerne - som har det siste ordet under sveitsisk system for direkte demokrati - i motsetning planene, som landets politiske og forretningsmessige elite omfavnet etter internasjonalt press, foreløpige resultater søndag (12 februar) viste.

Finansminister Ueli Maurer sier regjeringen nå trengte tid til å analysere og løse med kantoner situasjonen som bedriftsledere kalles en farlig juridisk limbo.

"Det vil ikke være mulig å finne en løsning over natten," Maurer fortalte på en pressekonferanse i Bern, og legger til at det kan ta et år å komme opp med en ny plan og år mer å gjennomføre det.

I mellomtiden kan selskaper slutte å investere i eller slutte Sveits, sa han. Han ble spilt ned risikoen for svartelister, sier den mer umiddelbare faren var at enkelte land vil begynne dobbeltbeskatning av Swiss-baserte selskaper.

EU-kommisjonen sa det ville kommentere på mandag.

Sveits har vært i skuddlinjen i EU og OECD klubben av rike land i årevis over særskatt status som kantonene gi utenlandske selskaper. Noen betaler nesten ikke skatt over en effektiv føderal skatt på 7.8%.

Sveits enige med OECD i 2014 å avskaffe ved 2019 spesiell status, som har vært en attraktiv fordel for rundt 24,000 multinasjonale ønsker å redusere sine skatt regninger. Denne bestemmelsen vil nå være på plass forbi den opprinnelige fristen.

Regjeringen sier slike spesielle status selskapene syssels 150,000 mennesker og bidrar med halvparten av føderale bedriftsbeskatning.

(Grafisk på skattesatser: tmsnrt.rs/2kdi2Ow)

For å kompensere for slag, hadde regjeringen foreslått skattelettelser på forskning og utvikling i Sveits, overskuddet fra patenter utviklet det og fradrag for overskytende egenkapital.

I tillegg har mange kantoner sier de vil redusere bedriftens skattesatser for alle bedrifter å redusere budsjettbelastning og fraråde multinasjonale selskaper fra å forlate.

Etter parlamentet godkjente tiltakene i fjor, kritikere samlet 50,000 underskrifter som trengs for å utløse søndagens folkeavstemning, som velter parlamentarisk stemme.

No Kampanjen ble ledet av en koalisjon inkludert sosialdemokratene, Greens, fagforeninger og kirker, som fryktet publikum ville bære byrden av redusert selskapsskatt inntekter gjennom kutt i offentlige tjenester eller høyere personlige skatter.

"De konservative partiene ønsket å presse gjennom skattereformen med arroganse og hovmod mot interessene til folk. De grønne krever et nytt forslag med en sans for proporsjoner, "opposisjonen venstreorienterte partiet sa av stemmene.

Endringene kommer på en gang USAs president Donald Trump vurderer slashing bedriftsbeskatning og Storbritannia har antydet det kunne kutte sine priser når den forlater EU.

"Det er svært viktig at vi finner en løsning i løpet av de neste to årene," Heinz Karrer, leder for virksomheten i Sveits lobby Economiesuisse, til nyhetsbyrået Reuters.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Banking, Virksomhet, EU, Europeiske sentralbanken (ECB), Sveits

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *