Kontakt med oss

Forsiden

#Lebanon - EU leverer ekstra nødhjelp etter eksplosjonen i #Beirut

Publisert

on

En annen europeisk union (EU) humanitær luftbrobro har landet i Beirut, Libanon og leverer 12 tonn nødvendig humanitær forsyning og medisinsk utstyr, inkludert et mobilt sykehus og ansiktsmasker. Transportkostnadene for flyet dekkes fullt ut av EU, mens lasten ble levert av de spanske myndighetene, Philips Foundation og University of Antwerp.

Krisestyringskommisjonær Janez Lenarčič sa: “EU fortsetter å støtte Libanon med den mest nødvendige hjelpen. Vi leverte 29 tonn viktige forsyninger siden eksplosjonen, samt over € 64 millioner i nødfinansiering. Min takknemlighet går til alle europeiske land og våre partnere på stedet som har vist sin solidaritet med Libanon i denne vanskelige tiden ved å tilby avgjørende støtte. ”

Materialet som leveres vil hjelpe de mest sårbare med medisinske behov etter eksplosjonen i Beirut-havnen og den intensiverende koronaviruspandemien. Dette er en andre humanitær luftbro organisert av EU, etter den første 13. august.

Bakgrunn

De ødeleggende eksplosjonene i hovedstaden Beirut 4. august satte en ekstra belastning på det libanesiske helsesystemet, som allerede var under stort press på grunn av koronaviruspandemien.

Umiddelbart etter eksplosjonene tilbød 20 europeiske land spesialisert søk- og redningsassistanse, kjemiske vurderings- og medisinske team, samt medisinsk utstyr og annen assistanse gjennom EUs sivilbeskyttelsesmekanisme. 13. august leverte en første EU-humanitærflybrofly over 17 tonn humanitære forsyninger, medisiner og medisinsk utstyr.

I tillegg til bistand i natura, har EU mobilisert mer enn € 64 millioner til første nødbehov, medisinsk støtte og utstyr, og beskyttelse av kritisk infrastruktur. Disse midlene vil også bidra til å svare på de mest presserende humanitære behovene til de mest sårbare innbyggerne i Beirut, påvirket av de ødeleggende eksplosjonene.

Mer informasjon

EUs humanitære flybro

EU Civil Protection Mechanism

Kina

Tanker om Japan etter utenrikspolitikken

Publisert

on

Etter mer enn syv år med jevn styre, Shinzo Abe (Bildet) resignasjon som Japans statsminister har igjen satt landets utenrikspolitikk i verdens søkelys. Med Liberal Democratic Party (LDP) som kappes for utvalget av ny partileder og senere, nasjonens statsminister, har flere mulige kandidater kommet frem. Bortsett fra den ambisiøse Shigeru Ishiba som tidligere har forsøkt å utfordre Abe for partiets ledelse, forventes andre som Yoshihide Suga (nåværende regjeringssekretær) og Fumio Kishida å stille som kandidater for topp-stillingen i LDP så vel som Myndighetene.

For det første har oppfatningen av Kina i den japanske offentligheten og LDP vært på et lavt nivå allerede før COVID-19-pandemien rammet Japan. I følge Pew Research Center's Global Attitudes survey i slutten av 2019, så mye som 85% av den japanske offentligheten så Kina negativt - et tall som satte Japan som det landet som hadde det mest negative synet på Kina blant de 32 landene som ble spurt det året. Enda viktigere, slik undersøkelse ble utført måneder før de tre hendelsene: spredningen av COVID-19-pandemien, vedtakelsen av sikkerhetsloven i Hong Kong og den fortsatte tvisten om Senkaku (eller Diaoyu) -øyene. Med alle disse tre problemene som involverer Kina samtidig, vil det være utfordrende å forvente at den japanske offentligheten vil ha et mer positivt syn på Beijing i år.

Rivaliseringen mellom USA og Kina i dag har også kommet inn i ukart farvann der militær konflikt ikke lenger er en fjern drøm for mange. Gitt sine etablerte forhold til både USA og Kina, er en slik utfordring fortsatt å være den vanskeligste for Abes etterfølger å kjempe med. På den ene siden må Tokyo beskytte sine nære handelsforbindelser med Kina, mens på den andre må den første være avhengig av sin sikkerhetsallianse med USA for å sikre både nasjonal og regional sikkerhet mot hypotetiske trusler (inkludert Kina). Som rapportert av Kyodo News i juli i fjor var Suga selv klar over et slikt dilemma som en mellommakt og til og med anerkjente at maktbalansestrategien kanskje ikke lenger ville være passende gitt det nåværende frie fallforholdet mellom Washington og Beijing. I stedet varslet Suga om muligheten i Fasader med en av de to maktene som det mulige alternativet for Japan i nær fremtid. Selv om han ikke nevnte hvilket land han skulle ta stilling til i tilfelle et slikt scenario ble en realitet, burde ikke politiske observatører være for avgjørende ved at han vil velge Kina i motsetning til USA hvis han blir den nye japanske statsministeren.

Til slutt arver Abes etterfølger arven etter Japan som en proaktiv leder i Sørøst-Asia-regionen. Som en person uten mye erfaring med utenrikspolitikk er det utfordrende for Suga (mer enn Kishida og Ishiba) å bevare Japans lederstatus i Asia uten sterk avhengighet av det utenrikspolitiske etablissementet. Når det er sagt, er den nåværende Abe-administrasjonens policy om å oppmuntre produsentene til å skiftproduksjon fra Kina til enten Japans egne kyster eller land i Sørøst-Asia, vil trolig fortsette med tanke på hastetiden som er forsterket av COVID-19-pandemien og de fritt fallende forholdene mellom Kina og Kina.

Med Japans kollektive forfølgelse med USA, India og Australia for den frie og åpne Indo-Stillehavsvisjonen (FOIP) som en sikkerhetsteller mot Beijing i Sørøst-Asia, på toppen av Tokyos nasjonale økonomiske interesse for å redusere sin overdeavhengighet av Kina, passer landet godt inn i den typen ekstern kraft som ASEAN-medlemslandene trenger.

ANBOUND Research Center (Malaysia) er en uavhengig tenketank som ligger i Kuala Lumpur, registrert (1006190-U) med lover og forskrifter i Malaysia. Tenketanken gir også rådgivningstjenester knyttet til regional økonomisk utvikling og politisk løsning. For eventuelle tilbakemeldinger, vennligst kontakt: [Email protected].

Meningene som er uttrykt i artikkelen ovenfor er forfatterens alene, og gjenspeiler ikke noen meninger fra EU Reporter.

Fortsett å lese

Kina

Kina: Topputslipp før 2030 og klimanøytralitet før 2060

Publisert

on

Etter talen fra president Xi Jinping til FNs generalforsamling 22. september 2020, har energiomgangskommisjonen gitt følgende svar: “President Xis forpliktelse om at Kina vil maksimere utslippene før 2030 og sikte på karbonneutralitet før 2060 er et enormt gå frem i kampen mot skadelige klimaendringer, og et kjærkomment eksempel på ansvarlig global ledelse. Sterk politikk og store investeringer. spesielt fokusert på ren elektrifisering av økonomien, vil være nødvendig for å oppnå målet for midten av århundret. Analyse av ETC China har gitt oss tillit til at en fullt utviklet rik karbonøkonomi er oppnåelig. Prioriteten er nå å sikre at tiltak i 2020-årene, og særlig i den 14. femårsplanen, oppnår raske fremskritt mot tvillingmålene. ” Adair Turner, medformann i Energy Transitions Commission.

ETC-rapporter om Kina

I juni 2020 ga Energy Transitions Commission (ETC) og Rocky Mountain Institute (RMI) i fellesskap ut rapporten - Oppnå grønn gjenoppretting for Kina: Sette null-karbon-elektrifisering i kjernen.

I november 2019 lanserte Energy Transitions Commission (ETC) og Rocky Mountain Institute (RMI) - Kina 2050: En fullt utviklet rik nullkarbonøkonomi.

Om Energy Transitions Commission

Energy Transitions Commission (ETC) er en global koalisjon av ledere fra hele energilandskapet forpliktet til å oppnå netto-nullutslipp innen midten av århundret, i tråd med klimamålet i Paris om å begrense den globale oppvarmingen til godt under 2 ° C og ideelt sett til 1.5 ° C. Våre kommisjonærer kommer fra en rekke organisasjoner - energiprodusenter, energiintensive bransjer, teknologileverandører, finansaktører og miljøfrie organisasjoner - som opererer i utviklede land og utviklingsland og spiller forskjellige roller i energiovergangen. Dette mangfoldet av synspunkter informerer vårt arbeid: våre analyser er utviklet med et systemperspektiv gjennom omfattende utvekslinger med eksperter og utøvere.

For mer informasjon, besøk ETC-nettsted.

Fortsett å lese

EU

European Research and Innovation Days 2020: Kommisjonen kunngjør vinnere av EU-prisen for kvinnelige innovatører og Horizon Impact Award

Publisert

on

Europeiske forsknings- og innovasjonsdager, Innovasjon, forskning, kultur, utdanning og ungdomskommisjonær Mariya Gabriel kunngjorde vinnerne av årets utgave av EU Prize for kvinner Innovators. Tre vinnere vil motta en kontantpris på € 100,000 under Horizon 2020 for sine prestasjoner, nemlig: Madiha Derouazi, grunnlegger og administrerende direktør for Amal Therapeutics, et selskap i Sveits som utvikler terapeutiske kreftvaksiner; Maria Fátima Lucas, medstifter og administrerende direktør i Zymvol Biomodeling, et selskap i Portugal som utvikler datamaskindesignede industrienzymer ved å anvende molekylær modellering; og Arancha Martínez, medstifter og administrerende direktør i It Will Be, et selskap i Spania som hjelper til med å takle fattigdom gjennom teknologisk innovasjon og gir støtte til sårbare kvinner og barn.

I tillegg tildeles en vinner Rising Innovator 2020-prisen for en eksepsjonell innovatør under 35 år og vil motta en kontantpremie på € 50,000 for sine prestasjoner, nemlig: Josefien Groot, medstifter og administrerende direktør for Qlayers, et selskap i Nederland som utvikler mikrostrukturer for å øke effektiviteten til vindturbiner.

Kommissær Gabriel sa: "Det er et stort privilegium å være i posisjon til å anerkjenne slike eksepsjonelle innovatører. I dag setter vi søkelys på inspirerende kvinner som leder ansvaret for å bringe livsendrende innovasjoner ut på markedet. Det er mitt håp at med denne prisen vil vinnerne våre inspirere mange andre kvinner til å skape innovative virksomheter i Europa. ”

Mer informasjon om vinnerne av EU-prisen for kvinnelige innovatører er tilgjengelig franske baguetter.. Videre kunngjorde kommisjonen i dag vinnerne av den andre utgaven av Horizon Impact Award, en pris viet til EU-finansierte prosjekter som har skapt samfunnsmessig innvirkning over hele Europa og utover. De vinnende prosjektene, som hver vil motta en kontantpremie på € 10,000, har bidratt til å redusere CO2-fotavtrykket til mange ledende flyselskaper; forbedret livskvaliteten for barn med hjertesvikt; brukte innovativ teknologi for å bevare truede arter i Sørishavet; digitalt oversatte historiske håndskrevne dokumenter som inngår i den europeiske arven; og utviklet den første gjennomsiktige skjermen som allerede er i markedet. Mer informasjon om Horizon Impact Award-vinnerne er tilgjengelig franske baguetter..

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender