Kontakt med oss

Forsiden

#Lebanon - EU leverer ekstra nødhjelp etter eksplosjonen i #Beirut

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

En annen europeisk union (EU) humanitær luftbrobro har landet i Beirut, Libanon og leverer 12 tonn nødvendig humanitær forsyning og medisinsk utstyr, inkludert et mobilt sykehus og ansiktsmasker. Transportkostnadene for flyet dekkes fullt ut av EU, mens lasten ble levert av de spanske myndighetene, Philips Foundation og University of Antwerp.

Krisestyringskommisjonær Janez Lenarčič sa: “EU fortsetter å støtte Libanon med den mest nødvendige hjelpen. Vi leverte 29 tonn viktige forsyninger siden eksplosjonen, samt over € 64 millioner i nødfinansiering. Min takknemlighet går til alle europeiske land og våre partnere på stedet som har vist sin solidaritet med Libanon i denne vanskelige tiden ved å tilby avgjørende støtte. ”

Materialet som leveres vil hjelpe de mest sårbare med medisinske behov etter eksplosjonen i Beirut-havnen og den intensiverende koronaviruspandemien. Dette er en andre humanitær luftbro organisert av EU, etter den første 13. august.

Bakgrunn

De ødeleggende eksplosjonene i hovedstaden Beirut 4. august satte en ekstra belastning på det libanesiske helsesystemet, som allerede var under stort press på grunn av koronaviruspandemien.

Umiddelbart etter eksplosjonene tilbød 20 europeiske land spesialisert søk- og redningsassistanse, kjemiske vurderings- og medisinske team, samt medisinsk utstyr og annen assistanse gjennom EUs sivilbeskyttelsesmekanisme. 13. august leverte en første EU-humanitærflybrofly over 17 tonn humanitære forsyninger, medisiner og medisinsk utstyr.

I tillegg til bistand i natura, har EU mobilisert mer enn € 64 millioner til første nødbehov, medisinsk støtte og utstyr, og beskyttelse av kritisk infrastruktur. Disse midlene vil også bidra til å svare på de mest presserende humanitære behovene til de mest sårbare innbyggerne i Beirut, påvirket av de ødeleggende eksplosjonene.

Mer informasjon

Annonse

EUs humanitære flybro

EU Civil Protection Mechanism

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender