Kontakt med oss

Forsiden

#Lebanon - EU leverer ekstra nødhjelp etter eksplosjonen i #Beirut

Publisert

on

En annen europeisk union (EU) humanitær luftbrobro har landet i Beirut, Libanon og leverer 12 tonn nødvendig humanitær forsyning og medisinsk utstyr, inkludert et mobilt sykehus og ansiktsmasker. Transportkostnadene for flyet dekkes fullt ut av EU, mens lasten ble levert av de spanske myndighetene, Philips Foundation og University of Antwerp.

Krisestyringskommisjonær Janez Lenarčič sa: “EU fortsetter å støtte Libanon med den mest nødvendige hjelpen. Vi leverte 29 tonn viktige forsyninger siden eksplosjonen, samt over € 64 millioner i nødfinansiering. Min takknemlighet går til alle europeiske land og våre partnere på stedet som har vist sin solidaritet med Libanon i denne vanskelige tiden ved å tilby avgjørende støtte. ”

Materialet som leveres vil hjelpe de mest sårbare med medisinske behov etter eksplosjonen i Beirut-havnen og den intensiverende koronaviruspandemien. Dette er en andre humanitær luftbro organisert av EU, etter den første 13. august.

Bakgrunn

De ødeleggende eksplosjonene i hovedstaden Beirut 4. august satte en ekstra belastning på det libanesiske helsesystemet, som allerede var under stort press på grunn av koronaviruspandemien.

Umiddelbart etter eksplosjonene tilbød 20 europeiske land spesialisert søk- og redningsassistanse, kjemiske vurderings- og medisinske team, samt medisinsk utstyr og annen assistanse gjennom EUs sivilbeskyttelsesmekanisme. 13. august leverte en første EU-humanitærflybrofly over 17 tonn humanitære forsyninger, medisiner og medisinsk utstyr.

I tillegg til bistand i natura, har EU mobilisert mer enn € 64 millioner til første nødbehov, medisinsk støtte og utstyr, og beskyttelse av kritisk infrastruktur. Disse midlene vil også bidra til å svare på de mest presserende humanitære behovene til de mest sårbare innbyggerne i Beirut, påvirket av de ødeleggende eksplosjonene.

Mer informasjon

EUs humanitære flybro

EU Civil Protection Mechanism

Økonomi

Utstedelse av grønne obligasjoner vil styrke euroens internasjonale rolle

Publisert

on

Eurogruppeministrene diskuterte euroens internasjonale rolle (15. februar), etter publiseringen av EU-kommisjonens kommunikasjon av (19. januar), 'Det europeiske økonomiske og finansielle systemet: fremme styrke og motstandskraft'.

President for Eurogruppen, Paschal Donohoe, sa: “Målet er å redusere avhengigheten av andre valutaer, og å styrke vår autonomi i forskjellige situasjoner. Samtidig innebærer økt internasjonal bruk av valutaen også potensielle avveininger, som vi vil fortsette å overvåke. Under diskusjonen understreket ministrene potensialet med utstedelse av grønne obligasjoner for å forbedre markedets bruk av euro, samtidig som de bidro til å oppnå vårt mål for klimaovergang.

Eurogruppen har diskutert saken flere ganger de siste årene siden Euro-toppmøtet i desember 2018. Klaus Regling, administrerende direktør for den europeiske stabilitetsmekanismen, sa at overdreven tillit til dollar inneholdt risiko, og ga Latin-Amerika og den asiatiske krisen på 90-tallet som eksempler. Han refererte også skrått til “nyere episoder” der dollarens dominans betydde at EU-selskaper ikke kunne fortsette å samarbeide med Iran i møte med amerikanske sanksjoner. Regling mener at det internasjonale pengesystemet sakte beveger seg mot et flerpolært system der tre eller fire valutaer vil være viktige, inkludert dollar, euro og renminbi. 

Europakommisjonæren for økonomi, Paolo Gentiloni, var enig i at euroens rolle kan styrkes gjennom utstedelse av grønne obligasjoner som forbedrer markedens bruk av euroen, samtidig som de kan bidra til å nå våre klimamål for neste generasjons EU-midler.

Ministrene var enige om at det var behov for brede tiltak for å støtte euroens internasjonale rolle, som omfatter fremgang med blant annet Den økonomiske og monetære union, bankunionen og kapitalmarkedsunionen for å sikre euroens internasjonale rolle.

Fortsett å lese

EU

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen støtter Tyskland over Kunduz-luftangrepssaken

Publisert

on

By

En undersøkelse fra Tyskland om en dødelig luftangrep i 2009 nær den afghanske byen Kunduz, som ble beordret av en tysk sjef, overholdt sine rettigheter til livsforpliktelser, avgjorde Den europeiske menneskerettighetsdomstolen tirsdag (16. februar), skriver .

Dommen fra den Strasbourg-baserte domstolen avviser en klage fra den afghanske statsborgeren Abdul Hanan, som mistet to sønner i angrepet, om at Tyskland ikke oppfylte sin forpliktelse til effektivt å etterforske hendelsen.

I september 2009 ringte den tyske sjefen for NATO-tropper i Kunduz inn en amerikansk jagerfly for å slå to drivstoffbiler nær byen som NATO mente hadde blitt kapret av Talibans opprørere.

Den afghanske regjeringen sa på det tidspunktet 99 mennesker, inkludert 30 sivile, ble drept. Uavhengige rettighetsgrupper anslått mellom 60 og 70 sivile ble drept.

Dødstallet sjokkerte tyskerne og tvang til slutt forsvarsministeren til å trekke seg på grunn av beskyldninger om å dekke over antall sivile tap i oppkjøringen til Tysklands valg i 2009.

Tysklands føderale statsadvokat hadde funnet ut at sjefen ikke påtok seg strafferettslig ansvar, hovedsakelig fordi han var overbevist da han beordret luftangrepet at ingen sivile var til stede.

For at han skulle kunne holdes ansvarlig i henhold til internasjonal lov, måtte han ha blitt funnet å ha handlet med hensikt å forårsake overdrevne sivile tap.

Den europeiske menneskerettighetsdomstolen vurderte effektiviteten av Tysklands etterforskning, inkludert om den etablerte en begrunnelse for dødelig bruk av makt. Den vurderte ikke lovligheten av luftangrepet.

Av 9,600 NATO-tropper i Afghanistan har Tyskland den nest største kontingenten bak USA.

En fredsavtale i 2020 mellom Taliban og Washington krever at utenlandske tropper skal trekke seg innen 1. mai, men USAs president Joe Bidens administrasjon vurderer avtalen etter en forverring av sikkerhetssituasjonen i Afghanistan.

Tyskland forbereder seg på å utvide mandatet for sitt militære oppdrag i Afghanistan fra 31. mars til slutten av året, med troppsnivåer på opptil 1,300, ifølge et utkast til dokument sett av Reuters.

Fortsett å lese

EU

Digitalisering av EUs rettssystemer: Kommisjonen starter offentlig høring om rettslig samarbeid over landegrensene

Publisert

on

16. februar lanserte EU-kommisjonen en offentlig høring om modernisering av EUs rettssystemer. EU har som mål å støtte medlemslandene i deres forsøk på å tilpasse deres rettssystemer til den digitale tidsalderen og forbedre dem EUs grenseoverskridende rettssamarbeid. Justiskommisjonær Didier Reynders (Bildet) sa: “COVID-19-pandemien har videre fremhevet viktigheten av digitalisering, også innen rettsfeltet. Dommere og advokater trenger digitale verktøy for å kunne samarbeide raskere og mer effektivt.

Samtidig trenger innbyggere og bedrifter verktøy på nettet for en enklere og mer gjennomsiktig adgang til domstol til en lavere kostnad. Kommisjonen strever for å presse denne prosessen videre og støtte medlemslandene i deres innsats, blant annet når det gjelder å lette deres samarbeid i grenseoverskridende rettslige prosedyrer ved å bruke digitale kanaler. " I desember 2020 vedtok kommisjonen en kommunikasjon skisserer handlingene og initiativene som skal fremme digitaliseringen av rettssystemer i hele EU.

Den offentlige konsultasjonen vil samle synspunkter på digitaliseringen av EUs sivile, kommersielle og strafferettslige grenseoverskridende prosedyrer. Resultatene av den offentlige konsultasjonen, der et bredt spekter av grupper og enkeltpersoner kan delta og som er tilgjengelig her. fram til 8. mai 2021, vil mate inn i et initiativ om digitalisering av grenseoverskridende rettslig samarbeid som forventes ved slutten av året som kunngjort i 2021 Kommisjonens arbeidsprogram.

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender