Kontakt med oss

voksnes læring

#Coronavirus - Britiske universiteter bør ikke åpne igjen i september, sier fagforeningen

Publisert

on

Britiske universiteter bør skrote planene om å gjenåpne i september for å hindre at reisestudenter gir næring til landets koronaviruspandemi, sa en fagforening og ba om at kurs ble undervist online. Statsminister Boris Johnsons regjering har kommet under skudd over sine grep om å starte utdanningen på nytt, spesielt etter en rekke over eksamensresultater for skoleelever og et mislykket forsøk på å bringe alle elevene tilbake til klassene sine tidligere i år, skriver Elizabeth Piper.

Johnson har bedt briterne om å gå tilbake til noe mer lik normalitet etter koronaviruslåsingen, og oppfordrer arbeidstakere til å gå tilbake til kontorer for å hjelpe økonomien til å komme seg etter en 20% sammentrekning i april-juni-perioden.

Men University and College Union (UCU) sa at det var for tidlig å sende studenter tilbake til universitetene, og advarte om at de kunne få skylden hvis tilfeller av COVID-19 økte. "Å flytte en million pluss studenter rundt i landet er en oppskrift på katastrofe og risikerer å forlate dårlige forberedte universiteter som pleiehjemmene til en ny bølge," sa UCUs generalsekretær Jo Grady i en uttalelse. "Det er på tide at regjeringen endelig tar en avgjørende og ansvarlig handling i denne krisen og ber universitetene om å forlate planene for ansikt til ansikt-undervisning," sa hun og oppfordret regjeringen til å flytte all undervisning online for første semester.

Stephen Barclay, hovedsekretær i finansministeriet (finansdepartementet), sa at han ikke var enig i argumentet. "Jeg tror at universiteter som resten av økonomien må komme tilbake, og studentene må kunne gjøre det," sa han Times Radio. Flere universiteter sier at de er klare til å åpne igjen neste måned etter ukes forberedelser, og noen studenter sier at de allerede har brukt penger på slike ting som bolig i forberedelsene til den nye perioden.

voksnes læring

President von der Leyen åpner 3. europeiske utdanningstoppmøte

Publisert

on

Det europeiske toppmøtet for europeisk utdannelse fant sted 3. desember. Europakommisjonens president Ursula von der Leyen holdt åpningstalen med hyllest til lærere, som siden utbruddet av COVID-10-pandemien har forsøkt å holde klasserommene åpne digitalt og gi elevene muligheten til å fortsette å lære. Årets toppmøte ble viet til 'Digital Education Transformation'.

I sin tale sa president von der Leyen at pandemien «også avslørte manglene som må løses. Vi må lykkes med å integrere digital teknologi i utdanningssystemene våre. Digital teknologi gjør det mulig for mange elever å fortsette å lære. Men for andre viste det seg å være en stor barriere når tilgang, utstyr, tilkobling eller ferdigheter mangler.

Hun henviste til Handlingsplan for digital utdanning nylig presentert av Kommisjonen, som nettopp søker å øke lærernes og elevenes digitale ferdigheter, samt å utvikle den tilhørende infrastrukturen. Presidenten fremhevet de ambisiøse, men gjennomførbare målene som ble foreslått for det europeiske utdanningsområdet, og snakket om hvordan NextGenerationEU kan hjelpe utdanningssektoren.

Til slutt ønsket hun den nye 'Education for Climate Coalition' velkommen: "Med denne koalisjonen ønsker vi å bringe litt av energien fra gatene til alle klassene våre. Vi ønsker å mobilisere hele utdanningssamfunnet for å støtte målene om klimanøytralitet og bærekraftig utvikling. Les hele talen på nett.

Fortsett å lese

voksnes læring

Tredje europeiske utdanningstoppmøte for å ta opp transformasjonen av digital utdanning

Publisert

on

I dag (10. desember) er EU-kommisjonen vert for den tredje European Education Summit, som foregår online i år. Kommisjonspresident Ursula von der Leyen; Fremme vår europeiske livsstil Visepresident Margaritis Schinas; Kommisjonær for jobber og sosiale rettigheter Nicolas Schmit og kommisjonær for innovasjon, forskning, kultur, utdanning og ungdom Mariya Gabriel vil alle delta. I forkant av arrangementet sa visepresident Schinas: "Europa legger premie på rettferdige, grønne, digitale og inkluderende samfunn. Det europeiske utdanningsområdet tilbyr konkrete initiativer for å oppnå denne delte ambisjonen sammen. Europeiske universiteter, Erasmus Teacher Academies, Centers of Yrkesfag Excellence og Erasmus-mobilitet er symbolsk for vår europeiske livsstil. "

Kommissær Gabriel sa også: “Jeg ser frem til å høre synspunktene til så mange mennesker fra utdanningsverdenen når vi tar arbeidet vårt med å oppnå et europeisk utdanningsområde innen 2025 og implementerer handlingsplanen for digital utdanning. For å oppnå dette vil jeg benytte anledningen til utdanningstoppmøtet til å starte en konsultasjonsprosess om transformasjon av høyere utdanning. Jeg vil også kunngjøre en annen nøkkel som kan leveres av vår agenda for det europeiske utdanningsområdet - koalisjonen Education for Climate, som vi vil utvikle i løpet av 2021. ”

EUs utdanningsministre, samt utdannelsesfagfolk og representanter fra hele Europa, vil diskutere utfordringene og mulighetene for digital transformasjon av Europas utdanningssystemer i sammenheng med utvinning fra koronaviruskrisen og videre. De vil også utveksle erfaringer og beste praksis for å redusere pandemiens effekter på utdanning og opplæring, og gi tilbakemelding på kommisjonens visjon om å skape en Europeisk utdanningsområde innen 2025 og implementeringen av dens Handlingsplan for digital utdanning. Toppmøtet vil bli webstreamet - lenker er tilgjengelige på webside.

Fortsett å lese

voksnes læring

Ferdigheter: Fem nye grenseoverskridende samarbeidsprosjekter valgt for # Erasmus + finansiering for å utvikle dyktighet innen yrkesopplæring i Europa

Publisert

on

Kommisjonen har foreslått Erasmus + finansiering for fem nye plattformer of Centers of Vocational Excellence, for å imøtekomme behovene til en innovativ, inkluderende og bærekraftig økonomi. Plattformene, som er finansiert gjennom Erasmus +, for et maksimalt budsjett på € 4 millioner hver, vil være aktive i sektorer som grønn innovasjon og urban miljøvennlighet, mikroelektronikk og møbel- og tresektoren.

De vil også støtte viktige europeiske prioriteringer som digitale og grønne overganger, bærekraftig vekst og sosial inkludering av individer som tilhører vanskeligstilte grupper. De fem nyutvalgte plattformene for Yrkesutmerkelse er valgt blant 55 søknader, og involverer 167 partnerorganisasjoner fra 17 medlemsland og 4 andre land som deltar i Erasmus + -programmet.

De valgte prosjektene reagerer på et skiftende arbeidsmarked og er i tråd med prioriteringene i European Skills Agenda og kommisjonens forslag til rådets anbefaling om Yrkesutdanning og opplæring for bærekraftig konkurranseevne, sosial rettferdighet og spenst presentert 1. juli. Pressemeldingen er tilgjengelig her..

Fortsett å lese
Annonse
Annonse

Trender