Kontakt med oss

voksnes læring

#Coronavirus - Britiske universiteter bør ikke åpne igjen i september, sier fagforeningen

Publisert

on

Britiske universiteter bør skrote planene om å gjenåpne i september for å hindre at reisestudenter gir næring til landets koronaviruspandemi, sa en fagforening og ba om at kurs ble undervist online. Statsminister Boris Johnsons regjering har kommet under skudd over sine grep om å starte utdanningen på nytt, spesielt etter en rekke over eksamensresultater for skoleelever og et mislykket forsøk på å bringe alle elevene tilbake til klassene sine tidligere i år, skriver Elizabeth Piper.

Johnson har bedt briterne om å gå tilbake til noe mer lik normalitet etter koronaviruslåsingen, og oppfordrer arbeidstakere til å gå tilbake til kontorer for å hjelpe økonomien til å komme seg etter en 20% sammentrekning i april-juni-perioden.

Men University and College Union (UCU) sa at det var for tidlig å sende studenter tilbake til universitetene, og advarte om at de kunne få skylden hvis tilfeller av COVID-19 økte. "Å flytte en million pluss studenter rundt i landet er en oppskrift på katastrofe og risikerer å forlate dårlige forberedte universiteter som pleiehjemmene til en ny bølge," sa UCUs generalsekretær Jo Grady i en uttalelse. "Det er på tide at regjeringen endelig tar en avgjørende og ansvarlig handling i denne krisen og ber universitetene om å forlate planene for ansikt til ansikt-undervisning," sa hun og oppfordret regjeringen til å flytte all undervisning online for første semester.

Stephen Barclay, hovedsekretær i finansministeriet (finansdepartementet), sa at han ikke var enig i argumentet. "Jeg tror at universiteter som resten av økonomien må komme tilbake, og studentene må kunne gjøre det," sa han Times Radio. Flere universiteter sier at de er klare til å åpne igjen neste måned etter ukes forberedelser, og noen studenter sier at de allerede har brukt penger på slike ting som bolig i forberedelsene til den nye perioden.

voksnes læring

Ferdigheter: Fem nye grenseoverskridende samarbeidsprosjekter valgt for # Erasmus + finansiering for å utvikle dyktighet innen yrkesopplæring i Europa

Publisert

on

Kommisjonen har foreslått Erasmus + finansiering for fem nye plattformer of Centers of Vocational Excellence, for å imøtekomme behovene til en innovativ, inkluderende og bærekraftig økonomi. Plattformene, som er finansiert gjennom Erasmus +, for et maksimalt budsjett på € 4 millioner hver, vil være aktive i sektorer som grønn innovasjon og urban miljøvennlighet, mikroelektronikk og møbel- og tresektoren.

De vil også støtte viktige europeiske prioriteringer som digitale og grønne overganger, bærekraftig vekst og sosial inkludering av individer som tilhører vanskeligstilte grupper. De fem nyutvalgte plattformene for Yrkesutmerkelse er valgt blant 55 søknader, og involverer 167 partnerorganisasjoner fra 17 medlemsland og 4 andre land som deltar i Erasmus + -programmet.

De valgte prosjektene reagerer på et skiftende arbeidsmarked og er i tråd med prioriteringene i European Skills Agenda og kommisjonens forslag til rådets anbefaling om Yrkesutdanning og opplæring for bærekraftig konkurranseevne, sosial rettferdighet og spenst presentert 1. juli. Pressemeldingen er tilgjengelig franske baguetter..

Fortsett å lese

voksnes læring

EU-budsjett på lang sikt: MEP-ere kaster ned kultur og #Undervisning

Publisert

on

I en debatt i kultur- og utdanningskomiteen med kommisjonen henviste alle MEP-ere til kutt i EU revidert FFR-forslag (MFF: Flerårig økonomisk ramme) som "uakseptabel" for EUs kultur og utdanning, og understreket at disse sektorene ble spesielt utarmet av COVID-19-krisen og trenger økt støtte for å komme seg.

Mens de berømte det “enestående nivået av økonomisk støtte” i EUs utvinningsplan, lagt fram sammen med den reviderte FFR, kritiserte de kommisjonen for å ha trukket seg tilbake til sitt første FFR-forslag i 2018.

"Vi støtter ikke kommisjonens forslag," sa komiteens leder Sabine Verheyen, ved åpningen av debatten. Dette er hva dette betyr for EU-programmer: Solidaritetskorpset vil tilby færre muligheter for unge mennesker - full stopp. "Kreativt Europa" vil støtte færre artister og færre skaperne - full stopp. For Erasmus + kan vi kysse farvel med målet om å nå 12 millioner deltakere - fordi vi ikke er forberedt på å tilby alle kortsiktige børser av lavere kvalitet bare for å få opp tallene ”, la hun til.

Kultur- og utdanningskomiteens parlamentsmedlemmer pekte også på løftet gitt av kommisjonens president Ursula von der Leyen, i forkant av valget sitt, da hun lovet å støtte EPs forespørsel om tredobling av Erasmus + -finansiering i FFR 2021-2027.

Videouttalelse av leder Verheyen, etter debatten.

Følg med på hele komitédebatten.

Neste trinn

Etter at det reviderte FFR-forslaget ble lagt frem av kommisjonen 27. mai 2020, er det nå opp til EUs medlemsland å bli enige om deres stilling. EP må godkjenne eventuell FFR før den kan tre i kraft.

Bakgrunn

Sammenlignet med kommisjonens opprinnelige FFR-forslag (2018), presenterer det reviderte forslaget fra mai 2020 (når det ble beregnet i 2018-priser) et kutt på 20% for det europeiske solidaritetsfondet, et 13% kutt til Kreativt Europa og 7% kutt til Erasmus +.

Mer informasjon

Fortsett å lese

voksnes læring

Kommisjonær Navracsics er vertskap for andre #EuropeanEducationSummit

Publisert

on

26 september finner det andre europeiske toppmøtet for utdanning sted i Brussel. Arrangementet på en dag blir arrangert av utdannings-, kultur-, ungdoms- og sportskommisjonær Tibor Navracsics.

Denne andre utgaven vil fokusere på læreryrket - som har en nøkkelrolle å spille for å bygge et ekte europeisk utdanningsområde av 2025. Diskusjoner vil omhandle, blant mange temaer, utfordringene lærere står overfor, knyttet til faktorer som anerkjennelse, prestisje, trening, autonomi og demografi. Møter vil utforske løsninger på spesifikke problemstillinger som bruk av nye teknologier i klasserommet, undervisning i landlige områder og fremme av felles verdier i utdanning.

Under toppmøtet vil kommisjonær Navracsics presentere Monitoring for utdanning og opplæring i 2019. Årets utgave av kommisjonens flaggskipsrapport om utdanning fokuserer på lærere og er blant annet basert på de siste resultatene fra Organisasjonen for økonomisk samarbeid og utvikling (OECD) Undervisning og læring internasjonal undersøkelse.

Bakgrunn

For et andre år samles ministre, eksperter og lærere fra hele Europa for å utveksle erfaringer, innsikt og ideer om fremtiden for utdanning i EU. Toppmøtet understreker den kritiske rollen utdanning spiller for å fremme motstandsdyktighet, rettferdighet og sosial samhørighet. Fjorårets utgave bidro til å føre diskusjoner om nye politiske initiativer knyttet til det europeiske utdanningsområdet.

Arrangementet

Toppmøtet finner sted 26. september 2019, 09:00 - 18:30, på torget, Place du Mont Des Arts, 1000 Brussel. Arrangementet blir livestreamet på Facebook. Hele programmet er tilgjengelig franske baguetter..

For mer informasjon og akkreditering for journalister, vennligst kontakt: [Email protected] og [Email protected]

kildene

#EduSummitEU

Program for det andre europeiske toppmøtet for utdanning

Livestream på Facebook-arrangementet

Mer om Første utdanningstoppmøte

Utdannings- og opplæringsmonitor (2018)

Erasmus + på Facebook

Erasmus + på Twitter

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender