Kontakt med oss

Arts

Forhistoriske hulemalerier i Spania viser at neandertalere var kunstnere

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

En guide belyser røde okermerker som ble malt på stalagmitter av neandertalere for omtrent 65,000 7 år siden, ifølge en internasjonal studie, i en forhistorisk hule i Ardales, Sør -Spania, 2021. august XNUMX. REUTERS/Jon Nazca
Røde okermerker som ble malt på stalagmitter av neandertalere for omtrent 65,000 7 år siden, ifølge en internasjonal studie, er sett i en forhistorisk hule i Ardales, Sør -Spania, 2021. august XNUMX. REUTERS/Jon Nazca

Røde okermerker som ble malt på stalagmitter av neandertalere for omtrent 65,000 7 år siden, ifølge en internasjonal studie, er sett i en forhistorisk hule i Ardales, Sør -Spania, 2021. august XNUMX. REUTERS/Jon Nazca

Neanderthalere kan ha vært nærmere vår art av forhistorisk moderne menneske enn tidligere antatt etter at hulemalerier funnet i Spania viste at de hadde en forkjærlighet for å lage kunst, sa en av forfatterne til en ny vitenskapelig rapport søndag (8. august), skrive Graham Keeley, Jon Nazca og Mariano Valladolid.

Rødt okerpigment oppdaget på stalagmitter i Caves of Ardales, nær Malaga i Sør -Spania, ble skapt av neandertalere for omtrent 65,000 XNUMX år siden, noe som gjør dem muligens til de første kunstnerne på jorden, ifølge studien publisert i Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS) journal.

Annonse

Moderne mennesker bodde ikke i verden da grottebildene ble laget.

De nye funnene øker bevisene på at Neanderthalerne, hvis avstamning ble utdødd for rundt 40,000 XNUMX år siden, ikke var de uofistikerte slektningene til Homo sapiens de lenge har blitt fremstilt som.

Det ble laget pigmenter i hulene på forskjellige tidspunkter med opptil 15,000 20,000 og XNUMX XNUMX års mellomrom, fant studien og fjerner et tidligere forslag om at de var et resultat av en naturlig oksidstrøm i stedet for å være menneskeskapt.

Annonse

Joao Zilhao, en av forfatterne av PNAS -studien, sa dateringsteknikker viste at oker hadde blitt spyttet av neandertalere på stalagmittene, muligens som en del av et ritual.

"Viktigheten er at det endrer vår holdning til neandertalere. De var nærmere mennesker. Nyere forskning har vist at de likte objekter, de parret seg med mennesker, og nå kan vi vise at de malte huler som oss," sa han.

Veggmalerier laget av forhistoriske moderne mennesker, som de som er funnet i Chauvet-Pont d'Arc-grotten i Frankrike, er mer enn 30,000 XNUMX år gamle.

Fortsett å lese
Annonse

Arts

Kunstverk av unge kasakhstaner presentert i Luxembourg

Publisert

on

Den kasakhiske diasporaen samlet seg nylig for møte med venner i Kasakhstan og for utstilling av kunstverk av unge kasakhstanere kalt 'Verden gjennom øynene til Kasakhstans barn'. Arrangementet er en del av feiringen av 30 -årsjubileet for Kasakhstans uavhengighet og deltok av representanter for utenriksdepartementet i Luxembourg, nærings- og kulturkretser, offentlige organisasjoner i Luxembourg, samt kasakhstere bosatt i Luxembourg.

Det ble organisert av ambassaden i Kasakhstan, Kazakhstan-Luxembourg Association, og Ayalagan Alaqan, en offentlig veldedig stiftelse fra Kasakhstan. Tatt i betraktning viktigheten av å bevare og utvikle båndene mellom diasporaen og Kasakhstan, blir møtene mellom kasakher i Luxembourg en tradisjon.

Under møtet snakket Nurgul Tursyn, presidenten i Kazakhstan-Luxembourg Association, om foreningens bidrag til å fremme bildet av Kasakhstan i utlandet, så vel som andre arrangementer, med sikte på å styrke kulturelle og humanitære bånd mellom de to landene.

Annonse

I sin innbydende tale bemerket Miras Andabayev, ministerrådgiveren for ambassaden, at Ayalagan Alaqan-stiftelsen utfører et veldig viktig arbeid som demonstrerer kreativiteten til kasakhstanske barn som kjennetegnes ved spesielle talenter, samt en positiv energi som kommer fra maleriene deres.

Utstillingen med tegninger av unge kasakhstanere gjorde et sterkt inntrykk på arrangementets gjester, som bemerket at barns verk legemliggjør tilstanden i deres indre verden og ønsket om å lære. "Når vi ser på disse tegningene, kan vi si at disse barna elsker landet, byen og dyrene. De prøver å lære om verden rundt dem, og til og med plass," bemerket en av gjestene.

Ayalagan Alaqan Foundation, ledet av Rada Khairusheva, har organisert lignende utstillinger rundt om i verden i samarbeid med Kasakhstans ambassader i India, UAE, Armenia, Latvia, Frankrike, og jobber for tiden med andre utstillinger for å gjøre det internasjonale samfunn kjent med kreativiteten til unge kasakhstanere med funksjonshemming og spesielle pedagogiske behov.

Annonse

Kilde - Republikken Kasakhstans ambassade til kongeriket Belgia

Fortsett å lese

EU

LUX Audience Award 2021 går til 'Collective'

Publisert

on

President David Sassoli tildelte LUX Audience Award 2021 til Collective under en seremoni i Strasbourg i dag (9. juni).

"Etter den perioden vi nettopp har levd gjennom, øker og haster behovet for at folk kommer sammen, ikke bare i rom laget for debatt, men også på steder som kinoer," David Maria Sassoli (S&D, IT under seremonien, som fant sted i Strasbourg så vel som online.

De to andre filmene som var på listen på prisen var: En runde til av dansk regissør Thomas Vinterberg og Corpus Christi av polsk regissør Jan Komasa.

Annonse

Les mer om LUX Audience Award nominerte.

Den endelige rangeringen ble bestemt ved å kombinere gjennomsnittsvurderingen fra den offentlige avstemningen og avstemningen av parlamentsmedlemmene, hvor hver gruppe veide 50%.

Covid-19-pandemien har rammet den kreative og kinobransjen hardt. Kinovisning av de tre finalistene var begrenset, og ble først og fremst erstattet av online visninger og arrangementer. Publikum kunne rangere filmene til 23. mai, MEP-er frem til 8. juni.

Annonse

Om den vinnende filmen

Collective av rumensk regissør Alexander Nanau (originaltittel Colectiv)

Denne rørende dokumentaren er tittelen etter en nattklubb i Bucuresti der en brann drepte 27 unge i 2015 og etterlot 180 såret. Dokumentaren følger et team av journalister som undersøker hvorfor 37 av brannofrene døde på sykehus, selv om sårene ikke var livstruende. De avdekker skremmende nepotisme og korrupsjon som koster liv, men viser også at modige og målbevisste mennesker kan reversere korrupte systemer.

Collective ble nominert til Oscar i årets beste internasjonale innslag og beste dokumentarkategorier.

Pressekonferanse og relaterte arrangementer

Følg pressekonferanse med vinneren, de andre finalistene, European Film Academy og Sabine Verheyen (EPP, Tyskland), leder av kulturkomiteen, fra 13.15 til 14.00 CET.

Still inn på vår Facebook live med vinneren klokka 14 CET.

Interessert i europeisk kinoinnlegg Covid-19? Sjekk ut webinaret på LUX award Facebook-side.

LUX publikumspris

Med LUX publikumspris, en unik paneuropeisk publikumspris, slutter parlamentet seg med European Film Academy å nå et bredere publikum og å fortsette å styrke koblingene mellom mennesker og politikk. Gjennom filmprisen har parlamentet støttet distribusjonen av europeiske filmer siden 2007, ved å gi undertekster på 24 EU-språk for filmene i endelig strid. LUX-prisen har fått et rykte ved å velge europeiske samproduksjoner som engasjerer seg i aktuelle politiske og sosiale spørsmål og oppmuntrer til debatt om verdier.

De EU-kommisjonen og Europa Kinoer nettverket er også partnere i LUX Awar

Mer informasjon

Fortsett å lese

EU

LUX publikumsuke: Se filmer og ranger dem

Publisert

on

Finn ut hvor du kan se filmene nominert til 2021 LUX Audience Award i ditt land, og hvordan du kan stemme på din favoritt, EU-saker.

Thomas Vinterbergs Oscar-vinnende En runde til, Collective av Alexander Nanau og Corpus Christi av Jan Komasa (nominert til Oscar i henholdsvis 2021 og 2020) er de tre filmene som er kortlistet til Europaparlamentet og European Film Academys 2021 LUX Audience Award.

Hvordan se på

Annonse

Du kan se alle tre filmene gratis i løpet av LUX Publikumsuke fra 10. til 16. mai online og tekstet på språket ditt.

Fang den live debatt med de tre regissørene på Facebook på Fredag ​​14. mai fra 5:XNUMX CET.

Konkurrerende filmer

Annonse

En runde til av dansk regissør Thomas Vinterberg (originaltittel trykk)

Har du hørt om en norsk psykologs uklare teori om at en liten mengde alkohol i blodet vårt åpner hodet vårt, øker kreativiteten og holder oss lykkelige? Fire videregående lærere eksperimenterer med det, men det som først ser ut til å tilby en kur mot en midtlivskrise, går av stabelen. Vinterbergs film handler ikke bare om å drikke. Den har en dypere melding om hvordan man kan møte livets høyder og nedturer og være ærlig om dem.

En annen runde vant Oscar 2021 for beste internasjonale innslag. Leonardo DiCaprios produksjonsselskap planlegger en engelskspråklig nyinnspilling.

Collective av rumensk regissør Alexander Nanau (originaltittel Colectiv)

Denne rørende dokumentaren er tittelen etter en nattklubb i Bucuresti der en brann drepte 27 unge i 2015 og etterlot 180 sårede. Dokumentaren følger et team av journalister som undersøker hvorfor 37 av brannofrene døde på sykehus, selv om sårene ikke var livstruende. De avdekker skremmende nepotisme og korrupsjon som koster liv, men viser også at modige og målbevisste mennesker kan reversere korrupte systemer.

Collective ble nominert til Oscar i årets beste internasjonale innslag og beste dokumentarkategorier.

Corpus Christi by Polsk regissør Jan Komasa (originaltittel Corpus Christi)

Filmen er delvis basert på den virkelige historien om en ung fange som opplever en åndelig transformasjon og ønsker å bli prest. Ved en skjebnevridning ender han opp med å ta ansvar for et sogn i en avsidesliggende polsk landsby. Etter hvert som historien utvikler seg, konfronterer han en tragisk hemmelighet som fortærer samfunnet. Gjennom historien til denne karismatiske predikanten reflekterer Komasa over hva som skaper et samfunn og hva som gjør oss utsatt for både falske og ekte ledere.

Corpus Cristi ble nominert til en Oscar i kategorien beste internasjonale spillefilm i 2020.

Hvordan ta del

I år vil vinneren bli valgt av MEPs og publikum, hver gruppe står for 50% av stemmene. Ranger alle tre filmene fra en til fem stjerner på www.luxaward.eu innen 23. mai. Du kan endre karakteren din, og bare din siste stemme telles. Stem på å ha sjansen til å delta på neste European Film Awards-seremoni i desember 2021.

Om LUX Audience Award

Europaparlamentet lanserte LUX-prisen i 2007 med det formål å støtte produksjon og distribusjon av europeiske filmer, stimulere til refleksjon over aktuelle politiske og sosiale spørsmål og feire europeisk kultur.

I år gikk parlamentet sammen med European Film Academyden EU-kommisjonen og Europa kinos nettverk for å bringe den nylig navngitte LUX Audience Award til et bredere publikum.

Alle de tre finalistene har blitt tekstet til de offisielle EU-språkene. Den vinnende filmen vil også bli tilpasset for syns- og hørselshemmede.

LUX-pris 

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender