Kontakt med oss

bangladesh

Åpenhet og ærlighet vinner ros fra MEP-medlemmer når Bangladesh takler barnearbeid og sikkerhet på arbeidsplassen

DELE:

Publisert

on

Bangladeshs besluttsomhet om å oppfylle sin forpliktelse til International Labour Organization (ILO) standarder har blitt hyllet varmt av MEP-medlemmer i Europaparlamentets handelskomité. De var imponert både over fremgangen hittil og en åpenhet om utfordringene fremover, eksemplifisert ved en åpen meningsutveksling med landets ambassadør i EU, skriver politisk redaktør Nick Powell.

Som parlamentarikere over hele verden, må MEP-medlemmer noen ganger kjempe med unnvikende og lite hjelpsomme individer for å finne ut hva de trenger å vite. Så medlemmer av handelskomiteen var raske til å erkjenne at diskusjonen deres med Bangladesh-ambassadøren, Mahbub Hassan Saleh, var som et friskt pust.

Bangladesh ambassadør, Mahbub Hassan Saleh

Fra hele det politiske spekteret snakket de om et sterkt og transparent forhold. «Andre land er mye vanskeligere», bemerket Svenja Hahn fra Renew. "Jeg er glad for at Bangladesh er åpen nok til å dele problemene sine med oss", la Maximilian Krah fra gruppen Identity and Democracy til.

Han beskrev også Bangladesh som en suksesshistorie. I mars fullførte den full ratifisering av ILO-konvensjonen om arbeidsstandarder, og satte en arbeidsalder på 14 år. Komiteens sosialistiske leder, Bernd Lange, sa at det fortsatt er mye å gjøre «men vi er i rute».

Bangladesh har satt seg en ambisiøs nasjonal handlingsplan, som gjenspeiler et veikart avtalt med EU. EU-kommisjonen rapporterte raskere fremgang med å takle barnearbeid, med antallet arbeidsinspektører som ventes å stige fra 300 til 1,500 innen utgangen av neste år, en femdobling.

Ambassadøren redegjorde for størrelsen på oppgaven og fremdriften så langt. Flere sektorer er erklært frie for barnearbeid, som skal være eliminert i alle former innen 2025. Et prosjekt for å utrydde farlig barnearbeid forventes å bli fullført neste år. Definisjonen av farlig arbeidskraft er utvidet og prosjektet skal fjerne 100,000 XNUMX barn fra farlige arbeidsplasser.

Mahbub Hassan Saleh la til at det gjensto områder for ytterligere forbedring i et land på 144 tusen kvadratkilometer og 170 millioner mennesker, det tettest befolkede i verden. Han sa at en av de største utfordringene var å nå effektivt ut til en så enorm befolkning, med utbredt uformell sysselsetting.

Annonse

Handling på lokalt nivå var å komplementere sentrale statlige initiativer, som å etablere en hjelpelinje og opprette nye arbeidsdomstoler. Bangladeshs partnerskap med EU begynte for 49 år siden, og ambassadøren forsikret MEP-medlemmer om at landet har «brukt handelsprivilegiene og utviklingshjelpen i størst mulig grad».

Komiteen håper å besøke Bangladesh i juli for at MEP-ene selv kan se et land som de anser som et land der forholdet til EU har gjort en reell forskjell. Som Emmanouil Fragkos fra ECR-gruppen sa det, "en pioner og et eksempel for andre land".

Del denne artikkelen:

Trender