Kontakt med oss

Taiwan

"Kinas rekke mottiltak er nødvendige, rettidige og resolutte svar på alvorlig provokasjon"

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Cao Zhongming, Folkerepublikken Kinas ambassadør i Belgia, svarer på besøket til Taiwan av taleren for USAs Representantenes hus Nancy Pelosi.

          «I tilsidesettelse av de grunnleggende normene i internasjonale relasjoner om å respektere alle lands suverenitet og territorielle integritet og tilsidesettelse av den generelle interessen i forholdet mellom Kina og USA, smug presidenten for det amerikanske representantenes hus Nancy Pelosi et besøk til Kinas Taiwan-region. Foran hele verden satte Speaker Pelosi opp et politisk stunt som alvorlig bryter ett-Kina-prinsippet, alvorlig krenker Kinas suverenitet og territorielle integritet, og alvorlig undergraver fred og stabilitet over Taiwanstredet. Denne åpenbare politiske provokasjonen beviser nok en konkurs for USAs troverdighet og fjerner forkledningen for amerikanske dobbeltstandarder for internasjonale regler.

          Denne hendelsen er egenhendig orkestrert og provosert av USA. Årsakene, konsekvensene og fordelene ved hendelsen kunne ikke vært klarere. Det er USA som har provokert i utgangspunktet, mens Kina har blitt tvunget til å ta legitime tiltak i selvforsvar. De kinesiske militærøvelsene i farvannet utenfor Kinas Taiwan-øy er nødvendige og legitime både som et svar på den store provokasjonen fra USAs side og separatiststyrkene «Taiwan uavhengighet» og som et skritt for å opprettholde Kinas suverenitet og territorielle integritet.

          Mengden av tiltak Kina tar og vil iverksette er nødvendige mottiltak som er defensive av natur og har gjennomgått seriøs vurdering og nøye vurdering. De er rettet mot å beskytte nasjonal suverenitet og sikkerhet og er i samsvar med internasjonal lov og nasjonale lover. De er en advarsel til provokatørene og bidrar til stabilitet i regionen og fred over Taiwanstredet.

          Kina har gjort alt som er diplomatisk mulig og utstedt alvorlige advarsler for å forhindre denne krisen som har blitt pålagt Kina. Imidlertid fortsatte USA på feil vei og handlet vilkårlig. Alle konsekvensene som oppstår derav må bæres av USAs side og separatiststyrkene «Taiwan uavhengighet». Dagen før ga G7 en utenriksministers uttalelse om Taiwan, hvor de anklaget Kina for å «øke spenningen». Dette er ikke annet enn å skifte skyld og forvirre rett og galt. En slik uansvarlig posisjonserklæring undervurderer innsikten til mennesker over hele verden, og skjermer og lurer på «bråkmakeren».

          De historiske inn- og utkantene av Taiwan-spørsmålet er krystallklare, og det samme er faktum og status quo at begge sider av Taiwanstredet tilhører ett og samme Kina. Speaker Pelosis besøk vil ikke endre den historiske og juridiske virkeligheten om at Taiwan tilhører Kina, vil ikke stoppe den historiske trenden med Kinas gjenforening, og vil ikke endre det faktum at 181 land i verden anerkjenner og støtter ett-Kina-prinsippet. Enhver som følger situasjonen over Taiwanstredet må vite godt at for å opprettholde freden i regionen og over Taiwanstredet, er ett-Kina-prinsippet det første som skal opprettholdes.

          Hvis man fortsatt må stille spørsmålet om hvorfor Kina har utført disse viktige militærøvelsene, så vennligst gå og spør høyttaler Pelosi.»

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender