Kontakt med oss

Ukraina

Ukraina er fortsatt i stand til å forsyne tropper i den mishandlede Bakhmut, sier hæren

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Ukrainske styrker utenfor den ramponerte østlige byen Bakhmut klarer å holde russiske enheter i sjakk slik at ammunisjon, mat, utstyr og medisiner kan leveres til forsvarere, sa hæren lørdag (18. mars).

Og i den siste påstanden om å ha påført store skader, sa Kiev at troppene hadde drept 193 russere og skadet 199 andre i løpet av kampene på fredag.

Russland har gjort fangsten av Bakhmut til en prioritet i sin strategi for å ta kontroll over Ukrainas østlige Donbas industriregion. Byen har i stor grad blitt ødelagt i flere måneder med kamper, og Russland har startet gjentatte angrep.

"Vi klarer å levere nødvendig ammunisjon, mat, utstyr og medisiner til Bakhmut. Vi klarer også å ta våre sårede ut av byen," sa militærtalsperson Serhiy Cherevaty til TV-kanalen ICTV.

Han sa at ukrainske speidere og ild mot artilleri hjalp til med å holde noen veier åpne inn til byen. I tillegg til å påføre store skader, skjøt pro-Kiev-styrker ned to russiske droner og ødela fem fiendtlige ammunisjonslager fredag, la han til.

Reuters var ikke i stand til å bekrefte påstandene uavhengig. Sist søndag sa president Volodymyr Zelenskiy at russiske styrker led mer enn 1,100 døde på mindre enn en uke med kamper i og rundt Bakhmut.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender