#EAPM - Den kypriotiske kommissær-utpekte tildelt helseoppdrag

| September 10, 2019

Hilsen kolleger! Pressemelding kommer nyheter fra Brussel i dag (10 september), da den foreslåtte kommisjonærhøgskolen Ursula von der Leyen avsløres i sin helhet, skriver European Alliance for persontilpasset medisin (EAPM) direktør Denis Horgan.

Med det kommer nyheten om at den nominerte fra Kypros, Stella Kyriakides, har fått helseporteføljen.

Stella har tidligere jobbet med EAPM administrerende direktør Denis Horgan med hensyn til a skriftlig erklæring om behovet for økt koordinering av kreftforskning i EU, som fikk støtte fra Europaparlamentet med nesten 500 MEP-er i støtte.

2010-erklæringen i oktober oppfordret kommisjonen og / eller medlemslandene til å:

  • Esikre at det er tilstrekkelig kartlegging og finansiering av og økt samarbeid i kreftforskning;
  • domgi en helhetlig kreftforskningsstrategi basert på en matrise, med horisontaler som transnasjonal forskning og diagnose og vertikaler som forskning på forebygging, forskning på screening og forskning på livskvalitet og omsorg;
  • uflislegge det europeiske partnerskapet for handling mot kreft for å organisere forskjellige forskningsarbeidsgrupper, og;
  • fremme partnerskap med pasientgrupper, utnytte deres spesifikke kompetanse og kunnskap for å støtte akselerert fremgang i forskningen.

Mye er oppnådd siden den gang, selvfølgelig, med aspekter som blir en del av den personlige medisin-sektoren, så vel som de gjelder kreft. For eksempel på fjorårets erklæring om det hele EU-genomet-prosjektet.

Nå som Kypros-kommisjonær utpekt har fått helseoppsummeringen, det er til det beste. Som utdannet klinisk psykolog, kampanje på brystkreft og helsepolitisk beslutningstaker i Nicosia, har hun absolutt bakgrunnen for jobben.

Von der Leyen sa i dag: ““Dette vil være en kommisjon som leder foredraget. Vi har en struktur som fokuserer på oppgaver og ikke hierarkier. Vi må kunne levere de spørsmålene som betyr mest rask og med besluttsomhet. ”

Vi venter på å se hvor mye omstrukturering betyr for å gjøre helse til en høyere eller lavere prioritet.

Listen nedenfor er selvfølgelig over nominerte, hvor hver og en må møte muntlige og skriftlige spørsmål fra Europaparlamentet, før MEP’ene godkjenner passering inn i sine nye stillinger. Tidslinjer antyder at disse høringer vil finne sted i slutten av denne måneden og inn i begynnelsen av oktober.

De nominerte må være forberedt på riktig måte, ettersom historien har lært oss at disse parlamentariske høringer kan bli til litt grilling… selv om ingen forventer den spanske inkvisisjonen.

I mellomtiden noen 40 helseorganisasjoner ha publiserte en stillingsannonsevertisement for en europeisk kommisjonær for helse, sTating den som lander posten "sette visjonen og strategien for å redusere ulikheter i helse i hele EU".

Organisasjonene vil ha helsekommissær til "prioritere allmenne interesser overfor økonomiske og økonomiske aktører ved blant annet å begrense møter med lobbyvirksomheter og sikre at møter som finner sted er transparente".

Den neste kommisjonen nomineres

ØsterrikeJohannes Hahn er aformer science statsråd som set opp en nasjonal 'Award of Excellence'for den beste doktorgradsavhandlingen i Østerrike(til tross for mye rapporterte utfordringer over egen doktorgrad). Han er eksen-Administrerende direktør i innsatsselskapet Novomatic. Forhåpentligvis ikke en gamble for vdL.

Belgia har nominert Didier Reynders, som har handlet som finansminister (under lanseringen av euro), og for utenrikssaker. Belgia slår over denne tyngden denne gangen, og blir også representert andre steder med Charles Michel satt til å bli Rådets sjef.

Bulgaria har Mariya Gabriel, som allerede har sittet i kommisjonen ved å lede opp digital økonomi og samfunn team. Mariya wsom MEP fra 2009 til 2017, ferd med å bli MEP for Yøret to ganger. Nå ansvarlig for Innovasjon og ungdom kort, hun er en eks-lærer og forsker, samt en fan av bier og Twitter. Stikkende kommentarer burde ikke være noe problem.

Kroatiaden nominerte Dubravka Šuicahas 'ordfører i Dubrovnik' skrevet på sin CV. Hun er også tidligere tysklærer (praktisk gitt sin nye sjef), og har jobbet med EAPM i løpet av sin nyere tid som MEP. Hun har fått en visepresidentrolle og Demokrati og demografi portefølje.

Som nevnt har Kypros nominert Stella Kyriakides, som blir beskrevet hjemme som en Mor Theresa figur - i den forstand at hun har som mål å hjelpe mennesker, men ikke er altfor oppfatning. I 2018 presset Stella på en lovavkriminaliseringing abort.

Tsjekkia har i mellomtiden Věra Jourovásatt til å bare flytte kontorer i Berlaymont i sin nye rolle som visepresident. Hun er for tiden responsible for rettferdighet, forbrukere og likestilling mellom kjønnene snart å vike Kommisjon. Underholdende (eller ikke) henne livshistorie har vært sammenlignet med en "mørk versjon av Borgen”. Yikes!

Danmark holder fast med nåværende kommissær Margrethe Vestager hvem fplaget i hennes bud for toppjobben, men bør gjøre OK under vdL som konserndirektør og, avgjørende for oss, med ansvar for å koordinere dagsorden på en Europa passer for den digitale tidsalderen. Hun er en eks-cabinet minister og de viktigste inspirasjon for ovennevnte TV-serier Borgen, som vi anbefaler (hvis du ikke har noe imot undertekster).

EstlandKadri Simson er kjent for å være “alltid forberedt”Så vel som“ smiley ”. Hun var fhentet opp i universitetsbyen TartuI og en gang i Tallinn ledet hun Senterpartiet.

Finlandnominerte Jutta Urpilainen er avormer finansminister (kåret til Europas 'fjerde beste' i 2012) og en gangleder av sosialdemokratene. Hun blir Finland's første kvinnelige kommissær, og sannsynligvis den første kommisjonæren som har spilt inn en Julealbum. Det var kalt Christmassy tanker og inkluderte Jutta sine versjoner av Winter Wonderland og Jingle Bells.

Frankrike, etter en liten forsinkelse, navngitt Marseille er Sylvie Goulard som nominert. Kort a forsvarsminister, den tidligere MEP var i den siste delen av det franske laget som forhandlet om gjenforening av Tyskland. Bra jobb, Sylvie.

Hellaser nominert Margaritis Schinas var until nylig de EU-kommisjonen'Shovedtalsperson og har blitt fallskjermt rett inn som visepresident. Han var en MEP mellom 2007 og 2009 og er kjent for å ikke like å bli kalt “a byråkrat”. Hmm.

Ungarn har satt MEP László Trócsány i Berlaymont-blandingen. Han var Ungarn's justisminister fra 2014-19 og har tjent som ambassadør i Belgia og Frankrike. Sies å værelojal mot statsministeren Viktor Orbán. Kan være med på en tøff tur på høringer om en rolle som justisminister hjemme.

Irland holder fast med nåværende kommissær Phil Hogan, som er tenkt på av Fin Gael-regjering som en kløkt forhandler. På ingen måte en fan av Brexit generelt, og av Boris Johnson spesielt. Vi spør ham om Guinness når vi får sjansen.

Italia har nominert sin tidligere statsminister Paolo Gentiloni. Han er også en tidligere journalist, og ex-minister for utenrikssaker og kommunikasjon. Veldig elegant, veloppdragen og diplomatisk. tilnavnet er moviola, som oversettes som 'slav-mover' in den lokale romerske dialekten.

Latviahar igjen tilbudt seg Valdis Dombrovskis, en tidligere statsminister hjemme og en eks-labassistent i Tyskland i et tidligere liv. Han er også en tidligere MEP, som for øyeblikket har kommisjonens Euro og sosial dialog kort, så vel som å være ansvarlig for Financial Stability, Financial Services og Capital Markets Union. Denne gangen er han konsernsjef.

Litauen har nominert Virginijus Sinkevičius, som er den yngste på bare 28-år gammel og bare har vært i politikk siden 2016. Han er kkjent for å holde en Donald Trump 'Gjør Amerika stort igjen' hatt på kontoret sitt. Dette skal være morsomt, spesielt hvis han møter Mariya Gabriel på Twitter ...

Luxembourg Har valgt Nicolas Schmit for Berlaymont. Han har tjent som labour minister under regjeringer ledet av begge Jean-Claude Juncker og Xavier Bettel. Han har også jobbet overfor sin nye sjef når von der Leyen hadde den samme jobben i Tyskland.

Malta har nominert sin første kvinnelige kommissær i Helena Dalli. Hun er selvfølgelig en filmstjerne (Endelig Justice), ex Miss Malta-vinner og tidligere Miss World-deltaker - alt da etternavnet hennes var Abela. Dalli er også en gang statsråd for sosial dialog og EU-saker, og jegn introduserte likestillingsregningen i Valletta.

Nederland forblir lojal mot Frans Timmermans, som også savnet ute på jobben president, men vil være en konserndirektør i Ushis team. Han er en eks-utenriksminister som snakker flere språk, og er også - som Juncker - barnebarnet til en kullgruver. Vi avslører herved ikke-utelukkende at det ikke var den samme bestefaren.

Polen bringer oss Janusz Wojciechowski som en sen erstatning for Krzysztof Szczerski (som trakk seg som han ikke ville ha jordbruksportefølje). Han er en medlem av Den europeiske revisjonsretten, men ironisk nok anklages for øyeblikket uregelmessigheter over reiseutgifter.

Portugal's (først kvinnelige) nominerte er Elisa Ferreira, som er økonom og dvakthavende guvernør for Bank of Portugal. Hun har servert tre begreper som en MEP og var ca.bukser som nominert foran tidligere infrastrukturminister Pedro Marques. Hun har jobben med å lede videre Samhold og reformer.

Romania har fremmet nettopp valgt MEP Rovana Plumb, som tilsynelatende ikke akkurat er bestevenn med nåværende rumenske kommissær Corina Crețu. Ms Plumb er også Bucharests former EUs finansminister.

Slovakia har nominert karrierediplomat Maroš Šefčovič som sin kommissær. Maroš er tilsynelatende en stor Star Trek fan som en gang fortalte Politisk til “Ljeg har lenge og lykkes”. La oss håpe han viser, ahem, enterprise. Han vil ha rikelig med sjanser, ettersom han beholder en rolle som visepresident.

Sloveniaer nominert Janez LenarCIC er en annen karriere diplomat, som hsom servert som Ljubljana ambassadør for OSSE, direktør for OSSE's Kontor for demokratiske institusjoner og menneskerettigheter, og som sekretær i Sloveniaer permanent UN misjon. Han var en høyrehendt mann til eks-statsminister Janez DrnovSek.

Spania har fremmet Josep Borrell, som noen kanskje husker som Spanias representant in Valery Giscard d'EstangTil slutt mislyktes Konvensjon om Europas fremtid tilbake i 2002, så vel som i jobben sin som aformer Europaparlamentets president.

Sverigegir oss i mellomtiden Ylva Johansson, som har vært msysselsatt hjemme siden 2014. A former matematikks, fysikk- og kjemilærer, hun har worked som en minister i fem forskjellige regjeringer under tre statsministre.

Og endelig…

Det er ingen britisk nominert til kommisjonen, selvfølgelig, gitt Brexit. Statsminister Johnson har blitt spart for jobben med å finne en, selv om ingen er helt sikre på hvor vellykket en nominert ville vært uansett, gitt BoJos evne til å miste parlamentsmedlemmer, brødre og nå en talsmann for Underhuset.

Nåværende sittende John Bercow skal forlate sin rolle enten ved neste valg eller på 'Brexit-dagen', 31 oktober, avhengig av hva som er snart. Forrige uke kunngjorde selvfølgelig statsministerens konfliktfylte yngre bror Jo Johnson at han ville trekke seg som parlamentsmedlem og statsråd i et forsøk på å bruke spøken mindre tid med familien.

Rekkefølge! Orderrrrrr !!!

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, Høyre, EU, European Alliance for persontilpasset medisin, EU-kommisjonen, Helse, Personlig medisin, UK

Kommentarer er stengt.