Kontakt med oss

Virksomhet

#EU Cybersecurity: Commission lanserer offentlig høring om NIS-direktivet

Publisert

on

Kommisjonen lanserte en offentlig høring om revisjon av Direktiv om sikkerhet for nettverks- og informasjonssystemer (NIS-direktivet). Siden det nåværende direktivet trådte i kraft i 2016, har cyber-trusselandskapet utviklet seg raskt. Kommisjonen planlegger nå å starte prosedyren for revisjon av NIS-direktivetsom starter med en offentlig konsultasjon som tar sikte på å samle synspunkter på implementeringen og virkningen av potensielle fremtidige endringer.

En Europa Fit for Digital Age Konserndirektør Margrethe Vestager sa: "Etter hvert som våre daglige liv og økonomier blir stadig mer avhengige av digitale løsninger, trenger vi en kultur av moderne sikkerhet på tvers av viktige sektorer som er avhengige av informasjons- og kommunikasjonsteknologier."

Fremme av vår europeiske livsstils nestleder Margaritis Schinas sa: "Gjennomgangen av direktivet om nettverk og informasjonssystemer er en integrert del av vår kommende EUs sikkerhetsunions strategi som vil gi en EU-koordinert og horisontal tilnærming til sikkerhetsutfordringer."

Kommisjonær for det indre marked, Thierry Breton, sa: "Koronavirus-krisen har trukket fram hvor viktig det er å sikre motstandskraften til nettverksinfrastrukturen vår, spesielt i sensitive sektorer som helse. Denne konsultasjonen er en mulighet for interessenter til å informere kommisjonen om selskapenes og organisasjoners cybersikkerhetsberedskap og å foreslå måter å forbedre den ytterligere. ”

Siden vedtakelsen, NIS-direktiv har sørget for at medlemslandene er bedre forberedt på cyberhendelser og har økt samarbeidet gjennom NIS Samarbeidsgruppe. Det forplikter selskaper som leverer viktige tjenester i viktige sektorer, nemlig innen energi, transport, bankvirksomhet, finansmarkedsinfrastrukturer, helse, vannforsyning og distribusjon og digital infrastruktur, så vel som viktige leverandører av digitale tjenester, for eksempel søkemotorer, cloud computing-tjenester eller online markedsplasser, for å beskytte deres informasjonsteknologisystemer og rapportere viktige cybersikkerhetshendelser til de nasjonale myndighetene.

Konsultasjonen, som vil være åpen til 2. oktober 2020, søker meninger og erfaringer fra alle interesserte interessenter og borgere. Mer informasjon om EUs tiltak for å styrke kapasiteten til cybersikkerhet er tilgjengelig franske baguetter. og i disse Spørsmål og svar, og mer informasjon om arbeidet til NIS Co-operation Group er franske baguetter..

Virksomhet

Blockchain - integrering av ny teknologi på smarte måter.

Publisert

on

Nyere medierapporter antyder at en ny kryptovalutalovgivning for sikker utveksling av kryptovaluta kan innføres i EU-landene. I henhold til denne nye lovgivningen, under de nye retningslinjene, vil Bitcoin og andre digitale valutaer bli kalt monetære instrumenter over hele Europa. Dette betyr at lovlig kryptovalutautveksling vil være mer gjennomsiktig enn noensinne. Videre sies det at denne nye lovgivningen vil oppmuntre til innovasjon knyttet til krypto- og blokkjedesektoren.

Et område som ser etter ny innovasjon ved hjelp av blockchain, er den grenseoverskridende pengebevegelsen i handelsvarehandel med flere varer, som er veldig kompleks. Det er en rekke interessenter, mellommenn og banker som jobber sammen for å få avtaler. Forsyningskjedeavtalene er enorme i verdi og skjer veldig ofte.

"Mange tradisjonelle banker har nylig gått ut av handelsfinansieringssektoren fordi det rett og slett er for risikabelt for dem" sier Ali Amirliravi, administrerende direktør i LGR Crypto Bank of Switzerland. “Bankene som blir værende har ikke noe incitament til å optimalisere de ineffektive prosessene, det er fordi selskapene jobber for å samle all nødvendig dokumentasjon og imøtekomme etterlevelsesbehovet, og bankene lener seg tilbake og tar renter - de bryr seg faktisk ikke lenge det tar, er det handelsselskapene som må betale de ekstra avgiftene.

Det blir enda verre i det vi kaller “Silk Road Countries” - områdene mellom Europa, Sentral-Asia og Kina. Her ser du virkelig store forskjeller i forsyningskjedene, og de må også håndtere et stort antall forskjellige valutaer. Du har noen selskaper som bruker alle manuelle, papirbaserte prosesser og andre som går over i digital - det er ingen standardisering, og det er et reelt problem.

Ali Amirliravis LGR Crypto Bank er medlem av Silk Road Chamber of International Commerce - en internasjonal forening med sikte på å øke handelen blant medlemmer og stater.

"Disse skisserte spørsmålene blir ofte omtalt på møtene på høyt nivå i handelskammeret," sa Amirliravi . “Innflytelsen fra min egen erfaring i bransjen blandet med historiene til andre interessenter presset meg virkelig til å begynne å skape ende-til-ende digitalt system. Vi bygger en bedre måte å gjøre ting på, en som er raskere, billigere og mer gjennomsiktig for alle involverte parter. “

“Det kommer ned på å integrere ny teknologi på smarte måter. Ta for eksempel firmaet mitt, LGR Crypto Bank, når det gjelder pengebevegelse, er vi fokusert på 3 ting: hastighet, kostnad og gjennomsiktighet. For å løse disse problemene bruker vi ledende teknologier som blockchain, digitale valutaer, og generell digitalisering for å optimalisere eksisterende prosesser.

Det er ganske tydelig hvilken innvirkning nye teknologier kan ha på ting som hastighet og gjennomsiktighet, men når jeg sier det er viktig å integrere teknologiene på en smart måte som er viktig fordi du alltid må huske kunden din - det siste vi ønsker å gjøre er å innføre et system som faktisk forvirrer brukerne våre og gjør jobben hans mer komplisert. Så på den ene siden finnes løsningen på disse problemene i ny teknologi, men på den andre siden handler det om å skape en brukeropplevelse som er enkel å bruke og samhandle med og integreres sømløst i de eksisterende systemene. Så det er litt av en balansegang mellom teknologi og brukeropplevelse, det er her løsningen skal opprettes.

Når det gjelder det bredere temaet for finansiering av forsyningskjeder, er det vi ser behovet for forbedret digitalisering og automatisering av prosessene og mekanismene som eksisterer gjennom hele produktets livssyklus. I handelsvareindustrien med flere varer er det så mange forskjellige interessenter, mellommenn, banker osv., Og hver av dem har sin egen måte å gjøre dette på - det mangler generelt standardisering, spesielt i Silk Road Area. Mangelen på standardisering fører til forvirring i samsvarskrav, handelsdokumenter, kredittbrev osv., Og dette betyr forsinkelser og økte kostnader for alle parter. Videre har vi det enorme problemet med svindel, som du må forvente når du har å gjøre med en slik forskjell i kvaliteten på prosesser og rapportering. Løsningen her er igjen å bruke teknologi og digitalisere og automatisere så mange av disse prosessene som mulig - det bør være målet å redusere risikoen og ta menneskelige feil ut av ligningen.

Og her er den virkelig spennende tingen om å bringe digitalisering og standardisering til forsyningskjedefinansiering: ikke bare vil dette gjøre forretninger mye enklere for selskapene selv, denne økte gjennomsiktigheten og optimaliseringen vil også gjøre selskapene mye mer attraktive for eksterne investorer . Det er vinn-vinn for alle involverte her. ”

Fortsett å lese

Virksomhet

Hvorfor har Engie-sjef Jean-Pierre Clamadieu hastverk med å selge Suez?

Publisert

on

I kampen om å avverge en fiendtlig overtakelse fra den langsiktige rivalen Veolia, løfter Suez innsatsen. Det franske avfallshåndteringsselskapet kunngjorde at strategien for å forbedre firmaets økonomiske resultater var lønner seg raskere enn forventet. Som en konsekvens kan Suez-aksjonærer se frem til € 1.2 milliarder i eksepsjonelle utbytter innen begynnelsen av 2021.

Strategien ble implementert i fjor, men tidspunktet for kunngjøringen er neppe en tilfeldighet, og kommer bare dager etter Engie - som eier en eierandel på 30% i Suez - avvist Veolias tilbud om å kjøpe ut aksjen til € 15.50 per aksje, eller til sammen € 2.9 milliarder 17. september. Engies administrerende direktør Jean-Pierre Clamadieu gjorde det klart og tydelig at Veolias bud var for lavt og ba leverandørene om å heve tilbudet, insistere at “verdien av Suez er høyere enn grunnlaget for disse diskusjonene”.

Avvisningen i seg selv er kanskje ikke den største nyheten. Mer interessant er det som kan leses mellom linjene, spesielt Clamadieus tydelige haster med at Veolia tilbyr et nytt bud så snart som mulig mens hun ber Suez om å svare med et mottilbud - raskt. Engie-sjefen understreket gjentatte ganger at ethvert alternativt bud ville bli vurdert nøye, forutsatt at det kunne være “Implementert raskt”, og tilbød til og med en forlengelse til Veolia for et nytt tilbud om nødvendig.

Hvis Engies signalering til begge budgivere om at klokka tikket var utvetydig, så er det bare fordi tiden også renner ut for Clamadieu. Ved å avvise Veolias bud og påkalle Suez, har det blitt tydelig at Engie-ledelsen håper å tvinge en avtale heller før enn senere. Faktisk, etter år med tap og kontinuerlig fallende driftsresultat forlot COVID-19-pandemien selskapet kontantbundet og er mest sannsynlig den viktigste driveren bak Clamadieus beslutning om å avhende fra noen av Engies datterselskaper for å høste fordelene av kortsiktige økonomiske uønskede tilfeller.

Her ligger gnisten - for å få orden på Engies økonomi, synes Clamadieu villig til å gjøre et risikabelt bud som hviler på antagelsen om at en rask budkrig er den beste måten å maksimere avkastningen. Men å maksimere avkastningen tar tid da begge konkurrentene må få god mulighet til å trappe opp budene. Hovedvekten på haster legger presset på Suez til å reagere i løpet av kort tid - Veolias tilbud utløper 30. september - og etterlater firmaet bare dager til samle inn penger for et troverdig mottilbud. Med klokka som tikker raskt, kan Clamadieus gamble kanskje slå tilbake og tvinge ham til å tegne en avtale som forblir bak Engies forventninger - men en som absolutt ville gjøre Veolia lykkelig.

Som sådan reiser gambiten bredere spørsmål om Jean-Pierre Clamadieus strategi, så vel som hans ledelse. Det er viktig å merke seg at Clamadieu var det hyllet som en fin og diskret forretningsstrateg da han ble Engie-administrerende direktør i februar etter et styreromskupp som så den løseløse tidligere administrerende direktøren Isabelle Kocher bli sekken. Men når Clamadieu avslører den risikable kortterminismen i tankegangen, gjør han ikke noen fordeler, spesielt ikke når det gjelder hans andre ledende forretningsstillinger.

Ta rollen i det franske forsikringsselskapet Axa, der han har det holdt Senior Independent Director-stillingen siden april 2019. Forsikringsgiganten står overfor sin egen andel av Covid-induserte problemer etter en domstol i Paris hersket at firmaet må dekke en restauranteiers koronavirusrelaterte inntektstap. Kjennelsen satte et banebrytende presedens for virksomheter i gastronomisektoren, med forsikringsselskapet nå i samtaler med mer enn 600 etablissementer over økonomiske oppgjør.

Med Axa potensielt millioner av ekstrabetalinger, kreves det en langsiktig strategi for å holde selskapet lønnsomt. I sin rolle som uavhengig direktør og medlem av kompensasjons- og styringskomiteen har Clamadieu et betydelig ansvar for å bestemme selskapets retning, men vurderer gamblingen med Suez, vil Axas ledelse være berettiget i å stille spørsmål om hans egnethet til å tjene som en ledende rolle. innen forsikring - en bransje som per definisjon handler i langsiktige vurderinger.

Disse prøvende tidene krever en jevn hånd og en grundig langsiktig strategi. Om Clamadieus gamble vil lønne seg, gjenstår å se, men hvis historien er en lærdom å lære, vil ønsket om kortsiktige uvaner alltid miste langsiktig tankegang.

Fortsett å lese

Aviation Strategi for Europa

Single European Sky: For en mer bærekraftig og motstandsdyktig lufttrafikkstyring

Publisert

on

Europa-kommisjonen er foreslår en oppgradering av regelverket for det europeiske luftrummet som kommer på hælene til European Green Deal. Målet er å modernisere forvaltningen av europeisk luftrom og etablere mer bærekraftige og effektive flystier. Dette kan redusere opptil 10% av utslippene fra lufttransport.

Forslaget kommer ettersom det kraftige fallet i flytrafikk forårsaket av coronaviruspandemien krever større motstandsdyktighet i lufttrafikkstyringen, ved å gjøre det lettere å tilpasse trafikkapasiteten til etterspørselen.

Transportkommissær Adina Vălean erklærte: ”Fly zig-zagger mellom forskjellige blokker av luftrom, noe som øker forsinkelser og forbruk av drivstoff. Et effektivt system for lufttrafikkstyring betyr flere direkte ruter og mindre brukt energi, noe som fører til mindre utslipp og lavere kostnader for våre flyselskaper. Dagens forslag om å revidere det felles europeiske luftrommet vil ikke bare bidra til å redusere luftfartsutslipp med opptil 10% fra en bedre styring av flyruter, men vil også stimulere digital innovasjon ved å åpne markedet for datatjenester i sektoren. Med de nye foreslåtte reglene hjelper vi luftfartssektoren med å komme videre på de doble grønne og digitale overgangene. ”

Hvis du ikke tilpasser kapasiteten til lufttrafikkontroll, vil det føre til merkostnader, forsinkelser og CO2-utslipp. Bare i 2019 kostet forsinkelser EU 6 milliarder euro, og førte til 11.6 millioner tonn (Mt) overskudd av CO2. I mellomtiden innebærer unødvendig CO2-utslipp å forplikte piloter til å fly i overbelastet luftrom i stedet for å ta en direkte flyvebane, og det samme er tilfelle når flyselskapene tar lengre ruter for å unngå å lade soner med høyere priser.

Den europeiske Green Deal, men også ny teknologisk utvikling som bredere bruk av droner, har satt digitalisering og karbonisering av transport i sentrum for EUs luftfartspolitikk. Å begrense utslippene er imidlertid fortsatt en stor utfordring for luftfarten. Det europeiske luftrummet baner derfor vei for et europeisk luftrom som brukes optimalt og omfavner moderne teknologi. Det sørger for samarbeidende nettverksadministrasjon som gjør det mulig for brukere av luftrommet å fly miljømessig optimale ruter. Og det vil tillate digitale tjenester som ikke nødvendigvis krever nærvær av lokal infrastruktur.

For å sikre trygge og kostnadseffektive lufttrafikkstyringstjenester foreslår kommisjonen tiltak som:

  • Styrking av det europeiske nettverket og dets ledelse for å unngå overbelastning og suboptimale flyruter;
  • fremme et europeisk marked for datatjenester som trengs for bedre styring av lufttrafikken;
  • effektivisering av den økonomiske reguleringen av lufttrafikktjenester som ytes på vegne av medlemsstatene for å stimulere til større bærekraft og motstandskraft, og
  • styrke bedre koordinering for definisjon, utvikling og distribusjon av innovative løsninger.

Neste trinn

Det nåværende forslaget vil bli forelagt rådet og parlamentet for behandling, som kommisjonen håper vil bli avsluttet uten forsinkelse.

Etter endelig vedtakelse av forslaget, må implementerings- og delegerte handlinger utarbeides med eksperter for å ta opp mer detaljerte og tekniske spørsmål.

Bakgrunn

Single European Sky-initiativet ble lansert i 2004 for å redusere fragmentering av luftrommet over Europa, og for å forbedre ytelsen til lufttrafikkstyring når det gjelder sikkerhet, kapasitet, kostnadseffektivitet og miljø.

Et forslag om en revisjon av det felles europeiske luftrommet (SES 2+) ble fremmet av kommisjonen i 2013, men forhandlingene har blitt stoppet i rådet siden 2015. I 2019 ble en klok persons gruppe, sammensatt av 15 eksperter på området, ble satt opp for å vurdere dagens situasjon og fremtidige behov for lufttrafikkstyring i EU, noe som resulterte i flere anbefalinger. Kommisjonen endret deretter sin tekst fra 2013, innførte nye tiltak, og utarbeidet et eget forslag om endring av EASA-grunnforordningen. De nye forslagene er ledsaget av et arbeidsdokument fra personalet, presentert her.

Mer informasjon

Spørsmål og svar: Single European Sky: for en effektiv og bærekraftig lufttrafikkstyring

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender