USA setter grenser for #Huawei utsagn

| Juli 12, 2019

Amerikanske handelsminister Wilbur Ross advarte landet ville misforstå for å nekte selskapslisenser til å handle med Huawei, med mindre det var klart at noen avtaler ikke hadde risiko for nasjonal sikkerhet.

På en konferanse, forklarte Ross at søknader om handel med Huawei ville bli gjennomgått med en "presumption of denial". Myndighetene er opptatt av å sikre at "vi ikke bare overfører inntekter fra USA til utenlandske firmaer", sa han.

Han la Huawei tilstedeværelse på en US handel svarteliste og omfanget av varer som krever lisenser forblir uendret til tross for president Trumps inngrep sent i forrige måned.

Ross angav ikke hva slags handel som kunne utgjøre en trussel mot nasjonal sikkerhet.

I et intervju med CNBC, Den amerikanske økonomiske rådgiver Larry Kudlow forklarte: "Med hensyn til privatmarkedet, kalder jeg det generelt, vi har åpnet døren og avslappet litt lisensbehovene til handelsavdelingen, der det ikke er noen nasjonale sikkerhetspåvirkninger eller konsekvenser."

Eksempelvis sa han at noen chipselskaper ville ha lov til å selge produkter til Huawei på et begrenset grunnlag.

Det er uklart hvor mye begrenset frist vil hjelpe Huawei gitt den pågående implementeringen av et annet Trump-direktiv. I midten av oktober sa Ross at handelsdepartementet vil utstede foreløpige regler for å håndheve en utøvende ordre som hindrer selskaper i å bruke utstyr eller tjenester levert av selskaper som anses som en sikkerhetsrisiko.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , ,

Kategori: En forsiden, Kina, EU, Telekom, US, Verden

Kommentarer er stengt.