Kontakt med oss

Baltikum

Hva gjør nabolandene til Østersjøen for å motvirke energikrisen

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Vindparken i nærheten av de polske byene Choczewo og Leba vil være Cadelers første prosjekt i Polen samt et av de største i landet.

Kontrakten, som forventes signert i løpet av andre halvdel av neste år, vil føre til at det danske selskapet Cadeler skal transportere og installere mer enn 70 havvindmøller som vil ende opp med å generere opptil 1.2 GW.

Den nye vindparken vil bli plassert omtrent 23 kilometer nord for Østersjøkysten.

Eies og utvikles av polske PKN Orlen og Canadas Northland Power, forventes prosjektet å gå i bygging i 2023 og være ferdigstilt i 2026.

Litauen forbereder sin første havvindpark

De første skritt er tatt for at Litauen skal starte sin første havvindpark, og et spansk selskap er der for å gi de første målingene og vurdere situasjonen.

Flytende stasjoner forankres i Østersjøen av Spanias Eolos Floating Lidar Solutions. Enhetene vil gi data om vindhastighet og vindretning, atmosfærisk trykk, lufttemperatur og relativ fuktighet, toppperiode for bølgespekteret, maksimal bølgehøyde, styrke og strømretning, og vannstand i ett år.

Annonse

Resultatene av målingene vil være kritiske for havvindparkutviklere til å velge turbinmodeller med passende kapasitet, og vurdere deres evne til å generere kraft og deres levedyktighet i det maritime miljøet.

Polen endrer sjøsikkerhetsloven

Endringen til sjøsikkerhetsloven undertegnet av den polske presidenten i forrige uke vil gi et nytt system som brukes til å sende kraft fra en havvindpark til land i den polske eksklusive økonomiske sonen i Østersjøen.

Dette vil endre regelverket angående havområdene i Polen og systemet for maritim administrasjon.

For å være mer nøyaktig er det innført et krav som betyr at det nå kreves en ny tillatelse for bygging eller bruk av kunstige øyer, strukturer og innretninger i polske baltiske områder. Også tillatelse for innretninger som brukes til krafttransport til fastlandet kan gis først etter at søkeren oppfyller foreløpige vilkår. Loven skal tre i kraft 14 dager fra datoen for kunngjøringen.

 Vatenfall løfter på plass de første turbinene i den nye vindparken på Grönhult

Byggingen av Grönhult vindpark som ligger i kommunene Tranemo og Gislaved startet i mai 2021. Etter at veier, fundament og det interne strømnettet til vindparken er bygd og installert, er det nå på tide å sette sammen vindturbinene selv. .

Vindturbinene som er nesten 80 meter lange har blitt fraktet med spesialkjøretøy fra havnene i Falkenberg og Karlshamn. Frakten har skjedd om natten på grunn av overdimensjonert last.

Når den står ferdig vil vindparken ha en samlet effekt på 67.2 MW og settes i drift ved utgangen av 2022. De tolv vindturbinene vil årlig kunne forsyne cirka 40,000 boliger med fornybar husholdningsstrøm.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender