Kontakt med oss

bangladesh

Regjeringen i Bangladesh uttrykker sin store skuffelse over Europaparlamentets resolusjon

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Regjeringen i Bangladesh uttrykker sin store skuffelse over vedtakelsen av en resolusjon av Europaparlamentet tidligere denne uken (14. september 2023) om «menneskerettighetssituasjonen i Bangladesh, særlig saken om Odhikar».

Tidspunktet og språket for det felles forslaget, fremmet av noen politiske grupper i Europaparlamentet, for å komme med dømmende kommentarer over underrettssaker og en rettsdom over to 'Odhikar'-tjenestemenn avgitt i dag i Dhaka, reflekterer deres intensjon om å blande seg inn i det uavhengige rettsvesenet til en suveren stat.

Det uavhengige rettsvesenet i Bangladesh fortsetter å sikre at rettslige prosedyrer føres åpent og rettferdig og at rettighetene til partene respekteres fullt ut. Bangladeshs rettsvesen avgjør saker foran dem basert på bevis og i samsvar med loven, uten noen restriksjoner, påvirkninger, tilskyndelser, press, trusler eller innblanding, direkte eller indirekte, fra noe hold eller av en hvilken som helst grunn.

Regjeringen i Bangladesh er rystet over favoriseringen, som gjenspeiles i Europaparlamentets resolusjon, til "Odhikar" - en ikke-kompatibel og politisk partisk enhet med dokumentert historikk for sirkulering av feilinformasjon, og en medskyldig i etablerte avdelinger som fremmer terrorisme og voldelig ekstremisme. Det er et faktum kjent for alle at Mr. Adilur Rahman Khan, sekretær for 'Odhikar', ble utnevnt til visestatsadvokat av BNP-Jamaat-regjeringen og jobbet i den egenskapen i fem år fra 2001 til 2006. Derfor er 'Odhikar' ikke kl. alt en nøytral eller uavhengig organisasjon som den prøver å gjøre krav på og som dessverre blir trodd av noen i det internasjonale samfunnet. Å støtte og fremme en organisasjon som 'Odhikar' i navnet til å opprettholde det borgerlige og demokratiske rommet er ensbetydende med å ta i bruk en totalt subjektiv, selektiv og partisk tilnærming og er en klar manifestasjon av dobbeltmoral av de som snakker om å forsvare menneskerettighetene. ofrene på den ene siden og gjør avslørte og påtrengende forsøk på å beskytte den påståtte krenkeren på den andre.

Regjeringen i Bangladesh er uenig i teksten til resolusjonen.

Bangladesh verdsetter høyt sitt 50 år lange voksende partnerskap med EU og alle dets institusjoner, inkludert Europaparlamentet, og forventer fortsettelse av det samme gjennom meningsfylt engasjement basert på prinsippene om gjensidig respekt og ikke-innblanding i hverandres interne anliggender.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender