Kontakt med oss

EU-kommisjonen

EU-kommisjonen godkjenner to nye geografiske indikasjoner fra Portugal og Sverige

DELE:

Publisert

on

EU-kommisjonen godkjente tilføyelsen av en portugisisk løk til registeret over beskyttede opprinnelsesbetegnelser (PDO) og en svensk syltet agurk til registeret over beskyttede geografiske betegnelser (PGI).

'Cebola da Madeira' er navnet som er gitt til pærer produsert etter tradisjonell praksis på øyene Madeira og Porto Santo.

Aromaen er særegen, med et hint av sødme og noter av svovel eller hvitløk, jordnær eller vegetabilsk og frisk, med lav skarphet og utholdenhet. Når de tilberedes, blir de mildere og får røykaktige, grillede eller karamelltoner, samtidig som intensiteten og kompleksiteten opprettholdes.

Sogn Caniço på øya Madeira er spesielt viktig for produksjonen av 'Cebola da Madeira'. Ikke bare gir den mesteparten av den regionale forsyningen, men den har også vært vertskap for 'Festa da Cebola' [løkfestivalen] siden 1997 for å promotere dette tradisjonelle produktet og bevare dets spesifikke produksjonsmetode. På øya Porto Santo er denne avlingen en del av det strategiske målet om å ivareta, forbedre og optimalisere øyas landbruks- og kulturressurser.

'Vit fersksaltad Östgötagurka' (avbildet) er en drivhusdyrket hvit agurk syltet i saltlake og krydder. Det er en veldig typisk spesialitet for Östergötland.

Hver produsent av 'Vit färsksaltad Östgötagurka' bruker sin egen oppskrift for å tilberede saltlaken. Tradisjonelt må saltlaken inneholde nok salt til at et høneegg kan flyte i den og må alltid inneholde dill. Den nøyaktige sammensetningen er ofte basert på gamle oppskrifter som er gått i arv fra generasjon til generasjon. 'Vit färsksaltad Östgötagurka' skiller seg fra andre kommersielt tilgjengelige typer saltagurk, siden saltlaken som brukes til syltingen, verken inneholder sukker eller eddik.

På grunn av det relativt harde skinnet og den lille kjernen er de mye knasendere enn nysaltede agurker laget av grønne agurker. Den faste og knasende konsistensen til 'Vit färsksaltad Östgötagurka' gir den en behagelig bit.

Annonse

Listen over alle beskyttede geografiske indikasjoner finner du i eAmbrosia database. Mer informasjon er tilgjengelig online på Kvalitetsordninger og på vår GIView portal.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender