Kontakt med oss

Russland

Russland må svare for alle krigsforbrytelser i Ukraina

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Russland, som anser seg som den juridiske etterfølgeren til Sovjetunionen og landvinneren av nazismen, ved å begå aggresjon mot Ukraina i dag sammenlignes med Hitlers Nazi-Tyskland. Moskva har tatt i bruk nazismens blodigste praksis, spesielt den brutale behandlingen av krigsfanger, tortur og drap på sivile og tvangsdeportering av ukrainere, inkludert barn, til Russland.

Det har gått ett år siden den brutale bombingen fra den russiske hæren av Dramateateret i Mariupol, der minst 600 sivile ble drept, inkludert barn, som hadde søkt tilflukt der fra den stadige beskytningen av hjembyen. Den dagen slapp et russisk fly to kraftige bomber på Drama Theatre-bygningen. Russerne lot seg ikke engang avskrekke av at det sto et stort skilt med «Barn» på plassen foran bygget. Transparency Internationals forskning bekreftet at angrepet kom fra et russisk fly og kalte det en krigsforbrytelse, siden det ikke var noe militært mål i eller i nærheten av lokalene.

Ødeleggelsen av dramateateret Mariupol var imidlertid ikke den eneste brutale krigsforbrytelsen mot det ukrainske folket, den russiske hæren gjennomførte massehenrettelser av sivile i regionene Kiev, Kharkiv og Kherson. Det var tilfeller av seksuell vold mot sivile, inkludert barn.

For eksempel, ifølge Reuters, er en slik sak voldtekten av et fire år gammelt barn og hans mor av russiske soldater fra den 15. uavhengige motoriserte riflebrigaden i Brovary-distriktet i Kyiv-regionen i mars i fjor. Foreløpig etterforskes det allerede 11 straffesaker der ofrene er jenter i alderen 4 til 17 år. Dette er ikke bare voldtekt, men også ulike former for seksuell vold. I halvparten av de registrerte tilfellene ble også barnas mødre rammet.

Et år har gått siden Russlands fullskala krig mot Ukraina, og den russiske hæren fortsetter å utføre massebeskytning av Ukrainas kritiske infrastruktur, tvangsdeportere ukrainske barn til Russland og bruke forbudte våpen, inkludert fosfor og klaseammunisjon.

Bare i løpet av den siste måneden fjernet russerne 3,000 barn fra de okkuperte områdene, noe som brakte det totale til 16,000. Den russiske hæren har utført 15 storstilte angrep på Ukrainas kritiske og sivile infrastruktur de siste fem månedene, og avfyrt mer enn 800 kryssermissiler. Forbudte våpen fortsetter å bli brukt. For eksempel brukte russiske tropper fosforvåpen nær Chasovyi Yar i Donbas.

Russland må stå til ansvar for sine krigsforbrytelser mot det ukrainske folket. For dette formålet bør det internasjonale samfunnet organisere en spesiell domstol for å prøve russiske krigsforbrytere.

Annonse

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender