Syv tips for små bedrifter midt i #Brexit usikkerhet da 51% avslører optimisme om fremtidige planer

| Januar 24, 2020

Syv tips for småbedrifter midt i "Brexit Usikkerhet", da 51% avslører at de er optimistiske om fremtidsplaner

Nye undersøkelsesdata viser at eiere av små bedrifter føler seg optimistiske foran den forestående Brexit-fristen 31. januar. Hele 51% av eiere av små og mellomstore bedrifter har avslørt at de er optimistiske om fremtiden. Kommersielle juridiske advokater, Spratt Endicott anbefaler at det fremdeles er legaliteter som SMB-bedriftseiere bør være klar over og iverksette tiltak i et forsøk på å plassere virksomheten deres i en best mulig posisjon foran Brexit-fristen.

Nye data fra en studie utført av Clearwater International har avdekket at av de 2,100 europeiske selskapene som ble undersøkt i de store vesteuropeiske økonomiene, er Brexit-angst over hele Europa, med 23.9% av alle firmaer som fremhever det som å være blant de tre utfordringene virksomheten står overfor.

Selv om det å forutse og forberede seg på Brexit er et kortsiktig problem, særlig ettersom mange fremdeles er i tvil om den faktiske avreisedatoen, er 46.5% av europeiske firmaer i studien mye mer optimistiske når det gjelder formuen etter Brexit, inkludert 51% av britiske selskaper.

Catherine O'Riordan (på bildet nedenfor), senior handelsadvokat kl Spratt Endicott, forklarte: “Den økende bekymringen for SMB-bedriftseiere er å forstå hva en no-deal Brexit betyr for dem og hvordan de best kan forberedes. Det er viktig at små bedrifter iverksetter tiltak for å forberede seg på en situasjon uten avtale, og bedriftseiere forstår hvilken innvirkning Brexit sannsynligvis vil ha på deres organisasjon og andre virksomheter i deres forsyningskjede - på kort sikt og på lang sikt. Forskning fra Federation of Small Businesses (FSB) Research avslører at bare en av fem bedriftseiere (21%) har planlagt eller forberedt seg på forventede problemer etter at Storbritannia forlot EU 31. januar. ”

O'Riordan deler syv tips rettet mot eiere av små bedrifter, om hva du skal gjøre for å forberede din virksomhet eller organisasjon for Brexit:

1. Internasjonal forsyningskjede - I tilfelle en Brexit uten avtale, vil Storbritannia forlate EUs tollunion og bli et tredje land for EUs import / eksportkontroll. Handel mellom Storbritannia og de resterende EU-landene vil være underlagt toll og prosedyremessige krav. Bedrifter bør vurdere den mulige effekten av tollsatser på kostnadene ved import og eksport.

2. arbeidsstyrke - Det er ikke klart om rettighetene til ansatte i Storbritannia og EU som jobber i Storbritannia vil endre seg etter en Brexit uten avtale. Bedrifter som ansetter EU, EØS og sveitsiske borgere[I] må bevise de ansattes rett til å jobbe ved å bruke sitt pass eller nasjonalt identitetskort og deres status under EUs forlikningsordning. Rekrutteringsstrategier kan være nødvendig å gjennomgå, spesielt hvis virksomheten din er avhengig av faglærte EU-arbeidere.

3. Forsikringsdekning - Bedriftseiere anbefales å gjennomgå forsikringene sine for å sjekke at de er dekket for forsinkelser eller kanselleringer i produksjonen av varer eller levering av tjenester. Hvis bedriftseiere lagerfører, er det verdt å bekrefte at forsikringssummen under forretningspolitikken er tilstrekkelig til å dekke tilleggsbeholdningen.

4. Force Majeure - Stort sett unnskylder force majeure-bestemmelser en part fra ansvar hvis den parten ikke er i stand til å oppfylle sine avtaleforpliktelser på grunn av en hendelse utenfor sin kontroll. Bedrifter bør gjennomgå force majeure-bestemmelser i kontrakter med kunder og leverandører og vurdere om de kan utløses av Brexit.

5. Immaterielle rettigheter - Registrerte EU-varemerker eller registrerte fellesskapsdesigner vil fortsatt være gyldige i resten av EU etter Brexit, men vil bli beskyttet i Storbritannia av en ny, tilsvarende britisk rettighet. Virksomheter som har søkt om EU-varemerke eller registrert fellesskapsdesign som ikke er gitt på det tidspunktet Storbritannia forlater EU, må søke om den nye britiske rettigheten.

6. .eu domenenavn - .eu domenenavn er tilgjengelige for virksomheter som er etablert i EU eller EØS. UK-baserte registranter av .eu-domenenavn vil ha en 2 måneders avdragsfri periode for å demonstrere at de oppfyller kravene til valgbarhet, dvs. at de har en lovlig etablert enhet i EØS, hvis ikke deres .eu-domenenavn blir trukket tilbake. Bedrifter bør gjennomgå sine domenenavnsporteføljer og vurdere hvordan de skal håndtere eksisterende .eu-domenenavn.

7. Personopplysninger - Når EU forlater, kan Storbritannia fortsatt sende personopplysninger til EU27, men EU27 vil ikke lenger kunne sende personopplysninger til Storbritannia med mindre det er en annen mekanisme på plass. Mekanismen kan være bindende forretningsregler for organisasjoner der data blir mottatt fra utenlandske filialer eller (vanligst) standardkontraktsbestemmelser som blir innlemmet i dine avtaler.

Historiebilde

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , ,

Kategori: En forsiden, Brexit, Virksomhet, EU, UK

Kommentarer er stengt.