Kontakt med oss

coronavirus

Kommisjonen godkjenner € 2.5 millioner maltesisk direkte tilskuddsordning for å støtte dyrebønder i sammenheng med koronavirusutbruddet

Publisert

on

EU-kommisjonen har godkjent en maltesisk ordning på 2.5 millioner euro for å støtte dyrebønder som er rammet av koronavirusutbruddet. Ordningen ble godkjent under statsstøtten Midlertidig rammeverk. I henhold til ordningen vil offentlig støtte gis i form av et direkte tilskudd. Formålet med ordningen er å hjelpe dyrebønder med å takle likviditetsmangelen de står overfor på grunn av koronavirusutbruddet, blant annet som et resultat av stansingen av serverings- og gjestesektoren.

Kommisjonen fant at den maltesiske ordningen er i tråd med vilkårene i den midlertidige rammen. Spesielt vil ikke støtten overstige € 100,000 per selskap som er aktivt i primærlandbrukssektoren i henhold til den midlertidige rammen. Kommisjonen konkluderte med at tiltaket er nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i en medlemsstats økonomi, i tråd med artikkel 107 (3) (b) i TEUF og vilkårene fastsatt i den midlertidige rammen.

På dette grunnlag godkjente kommisjonen tiltaket i henhold til EUs statsstøtteregler. Mer informasjon om det midlertidige rammeverket og andre tiltak som er truffet av kommisjonen for å håndtere den økonomiske virkningen av koronaviruspandemien, kan bli funnet franske baguetter.. Den ikke-konfidensielle versjonen av avgjørelsen vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.58297 i statsstøtten registrere på kommisjonens konkurranse nettside når noen konfidensialitetsproblemer er løst.

coronavirus

Merkel planlegger låsing av kretsløp når tyske virussaker øker

Publisert

on

By

Kansler Angela Merkel presset regionale ledere onsdag (28. oktober) til å godta en delvis nedlåsing i Tyskland, som ville se restauranter og barer stengt, men holde skolene åpne, sa et utkast til dokument sett av Reuters, skrive og

De drastiske tiltakene, som skal tre i kraft fra 4. november, tar sikte på å dempe spredningen av coronavirus i Europas største økonomi ettersom antallet nye tilfeller traff rekordhøye nivå.

Under de planlagte nye restriksjonene ville folk bare kunne gå ut med medlemmer av deres egen og en annen husstand. Treningsstudioer, diskoteker og kinoer ville stengt, i tillegg til teatre, operahus og konsertlokaler.

Restauranter ville bare ha lov til å tilby takeaways, heter det i dokumentet. Butikker kan være åpne hvis de iverksetter hygienetiltak og begrenser antall kunder.

Merkel vil avholde en virtuell konferanse med landets 16 statspremiere senere for å prøve å bli enige om de landsomfattende reglene og kaste et forvirrende lappeteppe av regionale tiltak.

Nesten alle regioner i Tyskland står overfor en eksponentiell økning i infeksjonsraten, sa dokumentet som skulle diskuteres, og lokale helsemyndigheter kan ikke lenger spore alle infeksjoner.

"Målet er å avbryte infeksjonens dynamikk raskt, så det er ikke behov for vidtrekkende grenser for personlig kontakt og økonomisk aktivitet i løpet av julen," sa det.

Tyskland ble hyllet for å holde infeksjons- og dødsfrekvensen under mange av sine naboer i den første fasen av krisen, men er nå midt i en ny bølge. Tilfeller økte med 14,964 464,239 til 24 XNUMX i løpet av det siste døgnet, opplyste Robert Koch institutt for smittsomme sykdommer onsdag.

Dødsfallet steg med 85 til 10,183, noe som økte frykten for helsesystemet etter at Merkel på tirsdag advarte om at det kan komme til å bryte hvis infeksjoner fortsetter å spiral.

"Hvis vi venter til intensivbehandling er full, er det for sent," sa helseminister Jens Spahn, som i forrige uke testet positivt for viruset, til kringkasteren SWR.

Regjeringen har lenge insistert på at de ønsker å unngå en ny låsing etter en første i år som rammet økonomisk vekst, med økonomien krympet med rekord 9.7% i andre kvartal.

Mens økonomer forventer en rebound for juli-september-perioden, advarer de om at en ytterligere låsing kan utslette veksten i siste kvartal. Data for tredje kvartal forfaller 30. oktober.

I henhold til planene har myndighetene som mål å gi støtte til selskaper som er rammet av nedleggelser, inkludert sektorene for kulturarrangementer.

Bare nødvendige overnattinger ville være tillatt, ifølge dokumentet. Bordeller, svømmebassenger, skjønnhets- og tatoveringsstudioer stengte, men fysioterapeuter og frisører kunne holde åpent. Trinnene vil løpe til slutten av november, men er underlagt gjennomgang.

Fortsett å lese

coronavirus

Italia godkjenner utprøving av legemiddel mot osteoporose for å behandle COVID-19

Publisert

on

By

Italias viktigste legemiddelregulator ga klarsignal tirsdag (27. oktober) for kliniske studier på raloksifen, et generisk osteoporosemedisin som forskere håper også kan bidra til å redusere COVID-19 symptomer og gjøre pasienter mindre smittsomme, skriver .

Legemidlet ble identifisert som en potensiell COVID-19-behandling av forskere som brukte superdatamaskiner for å screene mer enn 400,000 XNUMX molekyler for kjemiske egenskaper som kan hemme viruset, med fokus på de som allerede er godkjent for bruk hos mennesker.

Andrea Beccari, fra Excalate4Cov, et offentlig-privat konsortium ledet av Italias Dompé Farmaceutici, sa forskere håpet at raloksifen - et generisk legemiddel kjent som en selektiv østrogenreseptormodulator - ville blokkere replikering av viruset i celler og dermed redusere sykdomsfremgangen .

"Det hemmer virusreplikasjon, og forhindrer dermed forverring av pasienter med milde symptomer, og reduserer også smittsomhet, og begrenser virusbelastningen," sa Marco Allegretti, forskningssjef ved Dompé Farmaceutici.

Det var noen bevis tidlig i koronaviruspandemien om at østrogen som er tilstede hos kvinner før menopausen, kan ha en beskyttende effekt mot viruset. Noen forskere tror at raloksifen, som er foreskrevet for å styrke beinene til eldre kvinner med lavere nivåer av østrogen, det kvinnelige hormonet, kan gi samme type beskyttelse.

Studien vil involvere 450 sykehus- og hjemmepasienter ved Romas Spallanzani sykehus og Humanitas i Milano i den innledende fasen.

De vil få en syv-dagers behandling av raloksifenkapsler i en randomisert prøve, og 174 flere personer kan tilsettes i sluttfasen. Påmelding varer 12 uker.

Excalate4Cov-plattformen støttes av EU-kommisjonen og koordinerer superdatasystemer i Italia, Tyskland og Spania med farmasøytiske selskaper og forskningssentre, inkludert Universitetet i Louvain, Fraunhofer Institut, Politecnico di Milano og Spallanzani Hospital.

Den bruker et kjemisk bibliotek med 500 milliarder molekyler og kan behandle 3 millioner molekyler per sekund ved hjelp av fire superdatamaskiner på mer enn 122 Petaflops, en enhet for beregningshastighet som tilsvarer tusen billioner flytpunktsoperasjoner i sekundet.

Forskere utnyttet kraften til superdatamaskiner for å lage en tredimensjonal struktur med 12 koronavirusproteiner og gjennomføre simuleringer for å se hvor proteinene kan bli angrepet av et medikament.

"Det tok en million timer med beregning," sa Beccari og la til at det etter hvert som forskningen fortsatte kan være mulig å utvikle andregenerasjons medisiner bedre enn raloksifen.

($ 1 = € 0.8443)

Fortsett å lese

coronavirus

Frankrike ser det høyeste antallet COVID-19-pasienter på sykehus siden april

Publisert

on

By

Franske sykehus registrerte 1,307 nye coronaviruspasienter på mandag i den høyeste en-dags økningen siden 2. april, som så 1,607 nye pasienter, ettersom helsevesenet kommer under økende stress fra en rømningsinfeksjonsrate, skriver Geert De Clercq.

Data fra det franske helsedepartementet viste at Frankrike nå har totalt 17,784 32,292 coronaviruspasienter på sykehusene, sammenlignet med rekord 14 XNUMX den XNUMX. april, på høyden av låsen i mars-mai.

Departementet rapporterte også om 26,771 24 nye bekreftede tilfeller av koronavirus de siste 52,010 timene, fra 25 XNUMX søndag (XNUMX. oktober). Mandag synker vanligvis telleren kraftig på grunn av rapporteringsforsinkelser i løpet av helgen.

Dødstallet økte med 257, og tok den kumulative summen siden epidemien startet til 35,018. Antall personer på intensivavdelinger økte med 186 til 2,770 XNUMX.

Flere regioner i Frankrike har implementert beredskapsplaner på sykehus, noe som har forsinket ikke-vesentlige operasjoner for å gi plass til ICU-enheter for pasienter med COVID-19 og kansellert personalferier.

Kilder fortalte Reuters at myndighetene så på muligheter for fortsatt strammere tiltak for å bekjempe COVID-19, inkludert å starte et portforbud fra kl. 9 til kl.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender