Kontakt med oss

Helse

Navigering i mental helseepidemien: Utfordringer og løsninger for en tilkoblet verden

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

I dag er vi konfrontert med den alarmerende trusselen om psykiske lidelser og et økende sosialt skille over hele verden. Sjokkerende nok er én av åtte individer på planeten påvirket av en form for psykisk helseproblem, og tragisk nok tar noen livet sitt, hvert 40. sekund. skriver Gurudev Sri Sri Ravi Shankar (bildet).

Et økende antall individer opplever følelser av å være fortapt, ensomme eller usynlige. Mennesker blir mer koblet fra hverandre, så vel som fra sitt eget indre. Dette fører til økt stress på et individs nervesystem, noe som til slutt kan føre til en nedadgående spiral av misnøye, depresjon og til og med selvmordstanker. Et slikt negativt syn på livet bidrar bare til ytterligere samfunnspolarisering og vold.

Mens verden svinger mellom ekstremer av aggresjon og depresjon, forårsaker den økende virkningen av denne endemien omfattende sosioøkonomiske forstyrrelser. Utfordringene har bare forsterket seg i kjølvannet av den globale pandemien. Derfor er det avgjørende at vi prioriterer psykisk helse og tar proaktive tiltak for å ta det opp.

Konvensjonelle metoder som brukes for å håndtere psykiske helseproblemer over hele verden viser seg å være utilstrekkelige. Dette nødvendiggjør en grunnleggende endring i vår samarbeidstilnærming. Psykiske helseproblemer påvirker mennesker av alle nasjonaliteter, sosial bakgrunn, religioner og kjønn. Derfor må løsningen være inkluderende og universell, og lett tilgjengelig uten å legge en betydelig belastning på statlige ressurser.

Vi må jobbe for å redusere det sosiale og kulturelle stigmaet som hindrer fremgang i å oppnå robust psykisk helse. Dette krever en samarbeidstilnærming som involverer myndigheter, helsepersonell, samfunnsorganisasjoner og enkeltpersoner. Vi må kollektivt øke bevisstheten, utdanne folk og oppmuntre til åpen kommunikasjon for å skape et trygt og inkluderende miljø for å søke hjelp. Til syvende og sist er det alles ansvar å bekjempe tabu og diskriminering innen psykisk helse.

La oss se for oss et stressfritt og voldsfritt samfunn. Og å oppnå et slikt samfunn begynner med å dyrke sunne og robuste individer som også er fri for stress.

På et individuelt nivå kan det å dyrke indre ro og opprettholde høye energinivåer være nyttig for å eliminere stress. Når sinnet er rolig og klart, er folk bedre rustet til å ta informerte beslutninger med en forståelse av livets sammenhenger. Nøkkelen til å få tilgang til denne indre roen ligger i vår egen pust. Pusten vår har kraften til å regulere følelser og tanker, redusere angst og eliminere stress og spenning. Vi må utdanne og styrke enkeltpersoner til å ta i bruk en helhetlig tilnærming for å opprettholde sin mentale hygiene. Individer som forvandler sitt mentale velvære gjennom slike praksiser, utmerker seg ikke bare i sine personlige liv, men blir også kraftige agenter for sosial endring.

Annonse

"Mental Health in a Fragmented World" - temaet for den kommende Think Tank, organisert av World Forum for Ethics in Business, er en plattform for å ta opp alvorlige utfordringer det internasjonale samfunnet står overfor. Denne sammenkoblede krisen krever en all hands on deck-tilnærming for å forbedre mental helse og fredsbygging.

Kostnaden ved manglende handling eller utilstrekkelig handling er for stor til å ignorere. Effekten av psykiske helseproblemer påvirker ikke bare enkeltpersoner og deres familier, men har også bredere implikasjoner for samfunnet og økonomien. La oss jobbe sammen for å skape en mer tilkoblet og medfølende verden, hvor mennesker er motstandsdyktige, de føler seg støttet og kan sameksistere med en følelse av hensikt og tilhørighet.

Gurudev Sri Sri Ravi Shankar, er grunnlegger av The Art of Living Foundation (1981) og International Association for Human Values ​​(1997), aktiv i 180 land. Ansett av Forbes som den femte mest innflytelsesrike indianeren, grunnla han World Forum for Ethics in Business som regelmessig samles gjennom konferanser i Europaparlamentet og rundt om i verden.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender