Kontakt med oss

Revisjonsretten

Kommende revisjonsrapport om finansiell risiko knyttet til EU-bankers oppløsningssystem

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Onsdag 30. november 2022 vil Den europeiske revisjonsretten (ECA) offentliggjøre sin årlige revisjonsrapport om finansiell risiko knyttet til Single Resolution Mechanism (SRM) OM REVISJONEN.

Den europeiske revisjonsretten har en forpliktelse til å rapportere hvert år om enhver finansiell risiko knyttet til Single Resolution Mechanism (SRM), EU-systemet som styrer den ryddige avviklingen av sviktende banker i bankunionen. SRM er sammensatt av Single Resolution Board (SRB), EU-kommisjonen og rådet. Denne revisjonsrapporten omhandler utelukkende betingede forpliktelser som oppstår som følge av deres ytelse, i henhold til SRM-forordningen, for regnskapsåret 2021.

SRMs betingede forpliktelser stammer hovedsakelig fra rettssaker. Siden resolusjonen til Banco Popular Español i 2017, har rettssaker blitt reist på EU- og nasjonalt nivå ved en rekke anledninger. Det er også verserende rettssaker angående bankenes bidrag til Single Resolution Fund (SRF), et fond som kan brukes til å støtte bankvedtak. Revisorene vil gi en detaljert oversikt over de økonomiske risikoene, og anbefale ytterligere forbedringer av overvåking og beregning av mulige økonomiske konsekvenser.

Tidligere ECA-medlem Rimantas Šadžius ledet revisjonen under sitt mandat, som ble avsluttet 15. november 2022.

For intervjuer og uttalelser, ta kontakt [e-postbeskyttet].

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender