Kontakt med oss

coronavirus

Bucuresti tester stor musikkbegivenhet blant pandemiske bekymringer

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Den rumenske hovedstaden arrangerte i helgen den første store musikkfestivalen siden pandemien startet for over halvannet år siden, skriver Cristian Gherasim, korrespondent i Bucuresti.

For musikkelskere viste hendelsen seg å være et glimt av håp, noe som førte til en følelse før COVID før pandemiske restriksjoner ble kansellert eller begrenset slike store samlinger.

I løpet av dette året åpnet Romania seg gradvis for musikkfestivaler som skulle delta i 2020, men presset seg tilbake da pandemien rammet og avlyste slike samlinger.

Annonse

Nærmere 40.000 mennesker fra både Romania og utlandet samlet seg i helgen for å delta på SAGA -festivalen - et internasjonalt elektronisk dansemusikkarrangement som debuterer i den rumenske hovedstaden.

Arrangørarrangørene tillot tilgang basert på strenge COVID-krav som er nødvendige for denne typen sammenkomster: EUs digitale Covid-sertifikat- bevis på at personen enten har blitt vaksinert, mottatt et negativt testresultat eller kommet seg etter Covid-19, en nylig PCR-test nr. eldre enn 72 timer, eller en test utført på stedet før oppføringen er gyldig i 24 timer.

Festivalen testet myndighetens evne til å takle tilstrømningen av mennesker som kommer til musikkarrangementet og sørge for at den store sammenkomsten av festivalgjengere ikke øker antallet nye COVID -tilfeller.

Annonse

I det første tilfellet viste det seg at Bucuresti -myndighetene ikke var i stand til å effektivisere trafikken, noe som resulterte i at den nordlige delen av den rumenske hovedstaden opplevde stillestående trafikk i flere timer, med mange lokalbefolkningen som uttrykte sin sinne mot lokale myndigheter. EN video lagt ut på sosiale medier viser en by stoppet av trafikkrestriksjoner og myndighetenes manglende evne til å takle tilstrømningen av mennesker.

Bucuresti prøver å håndtere en økning i antall COVID -tilfeller etter de rolige sommermånedene. I løpet av de siste ukene har Romanias hovedstad opplevd en økning i antall tilfeller ettersom ICU -senger raskt fylles opp. På landsbasis har daglige nye Covid -tilfeller hoppet fra mindre enn 100 i løpet av sommeren, til over 2,000.

Festivalen kommer etter planen tilbake neste år ettersom årets utgave ble godt mottatt av musikkelskere.

Men i mellomtiden må lokale og nasjonale myndigheter forvitre det som i økende grad ser ut som en 4th bølgen av pandemien som tar grep over hele landet.

Romania har en av de laveste vaksinasjonsnivåene i EU, og presser myndighetene til å selge over to millioner vaksiner og donere nærmere en million - for å unngå at ubrukte aksjer når utløpsdatoen. I forrige uke solgte myndighetene enda et parti jabs, over 1.5 millioner til Sør -Korea.

coronavirus

Hver bølge av COVID-19 utgjør en risiko for helsearbeidere: PTSD

Publisert

on

By

ICU-registrert sykepleier Pascaline Muhindura bruker PPE mens hun jobber ved Research Medical Center midt i pandemien med coronavirus-sykdommen (COVID-19) i Kansas City, Missouri, USA, på dette udaterte utdelingsbildet. Pascaline Muhindura/Handout via REUTERS
Koronavirussykdom (COVID-19) ICU-sykepleiere viser tatoveringer som de alle skal minne om sitt band som frontarbeidere og menneskene de har mistet, på Providence Mission Hospital i Mission Viejo, California, USA, 8. januar 2021. REUTERS/Lucy Nicholson

Sykepleier Chris Prott knærne hopper, hjertet renner, munnen tørker og tankene flommer over av mørke minner når han snakker om å jobbe i Milwaukee VA Medical Center intensivavdeling (ICU) under pandemi bølger, skriver Lisa Baertlein.

Prott deler en kamp som er felles for mange av de militære veteranene han har hatt omsorg for i mange år: symptomer på posttraumatisk stresslidelse (PTSD).

Prott var blant et halvt dusin ICU -ansatte som fortalte Reuters om symptomer som å våkne fra mareritt som badet i svette; tilbakeblikk til døende pasienter i løpet av pandemiens fryktfylte tidlige dager; blussende sinne; og få panikk ved lyden av medisinske alarmer. De hvis symptomer varer lenger enn en måned og er alvorlige nok til å forstyrre dagliglivet, kan diagnostiseres med PTSD.

Annonse

Den stigende Delta -varianten hoper på ferske traumer ettersom USA og andre nasjoner begynner å studere PTSD hos helsearbeidere. Data viste allerede at amerikanske helsearbeidere var i krise før COVID-19.

Mens PTSD er forbundet med kamp, ​​kan det oppstå blant sivile etter naturkatastrofer, overgrep eller andre traumer. Helsearbeidere kan nøle med å sette likhetstegn mellom erfaringene og erfaringene med å returnere soldater.

"Jeg føler meg som en drittsekk som kaller det PTSD," sa Prott. "Det tok lang tid før jeg kunne snakke med noen fordi jeg ser gutter med ekte PTSD. Det jeg har på gang, er ingenting i sammenligning, så du føler deg skyldig i å tro det."

Annonse

Psykiater Dr. Bessel van der Kolk vet bedre.

"På overflaten vil en sykepleier på ditt lokale sykehus ikke se ut som en fyr som kommer tilbake fra Afghanistan," sa forfatteren av "The Body Keeps Score: Brain, Mind, and Body in the Healing of Trauma." "Men under det hele har vi disse kjerne-nevrobiologiske funksjonene som er de samme."

Studier før pandemi viste at frekvensen av PTSD hos helsearbeidere i frontlinjen varierte fra 10% til 50%. Selvmordsraten blant leger var mer enn det dobbelte av allmennheten.

American Medical Association (AMA) har tappet en militærpsykolog og Department of Veterans Affairs (VA) National Center for PTSD for å hjelpe den med å måle pandemiens innvirkning.

Texas Tech University Health Science Center psykiatri bosatt Dr. Huseyin Bayazit og forskere i hjemlandet Tyrkia undersøkte 1,833 tyrkiske helsearbeidere i fjor høst. Resultatene, presentert i mai på et møte i American Psychiatric Association, viste en PTSD -rate på 49.5% blant ikke -leger og 36% for leger. Prisen på selvmordstanker økte ettersom arbeidere brukte mer tid på COVID-19-enheter.

Fagforeninger ønsker å dempe traumer ved å sette nasjonale regler for antall pasienter under hver sykepleiers omsorg. Arbeidere sier at de ikke skal måtte betale for terapi, medisiner og andre inngrep.

AMA og andre grupper ønsker mer konfidensialitet for leger som søker psykiske helsetjenester. De fleste ICU -ansatte som diskuterte PTSD med Reuters ba om anonymitet av frykt for konsekvenser på jobben.

New Yorks Mount Sinai Health System og Chicago's Rush University System for Health tilbyr gratis, konfidensielle psykiske helsetjenester.

Mount Sinais nye senter for stress, motstandskraft og personlig vekst tilbyr et militærinspirert "Battle Buddies" program for hjelpepleiere for sykepleiere. En kapellan fra Rushs "Road Home" -program for veteraner driver en "posttraumatisk vekst" -støttegruppe for sorg for ICU-sykepleiere.

VA-systemet gir kostnadsfri, kortsiktig psykisk rådgivning gjennom sitt ansattes bistandsprogram. Mange lokale VA -anlegg supplerer de med åndelig rådgivning og krisehendelsesteam, sa en talsperson.

Rundt 5,000 amerikanske leger slutter annethvert år på grunn av utbrenthet, sa Dr. Christine Sinsky, en visepresident i AMA. Den årlige kostnaden er omtrent 4.6 milliarder dollar - inkludert tapte inntekter fra ledige stillinger og rekrutteringskostnader, sa hun.

Sykehusundersøkelsesresultatene i mars førte til at Institutt for helse og menneskelige tjenester advarte om "mangel på personale har påvirket pasientbehandlingen, og at utmattelse og traumer har belastet personalets psykiske helse."

Traumekirurgen Dr. Kari Jerge meldte seg frivillig til å jobbe på en avdeling i COVID-19 i Phoenix under forrige vinters bølge. Hun takket nei til betydelig mer lønn for å komme tilbake til ICU etter Delta -variasjonen.

Jerge oppfordrer andre til å prioritere "selvbevaring", men bekymrer seg for tap av ekspertise. "Det er uendelig mye verdi hos en sykepleier som har jobbet på ICU i 20 år og bare har en magefølelse når noe går galt med en pasient," sa hun.

Sykepleier Pascaline Muhindura, 40, som bryr seg om COVID-19 pasienter i Kansas City, Missouri, har tatt til orde for helsearbeideres sikkerhet siden hun mistet en medarbeider i sykdommen tidlig i pandemien.

"Det blir stadig verre og verre. Vi er på vei tilbake til det stedet - det vekket disse følelsene igjen," sa Muhindura, som la til at mange arbeidsgivere ikke tilbyr tilstrekkelig forsikringsdekning for terapi.

En ICU fremmer den slags kameratskap som er smidd i kamp. En gruppe sykepleiere i Sør-California COVID-19 fikk matchende tatoveringer. Helsearbeidere bekymrer seg over å gråte hjem etter tøffe skift, støtte hverandre på sosiale medier og presse kolleger til å søke hjelp.

"Det er ikke noe galt i å føle det slik," sa VA -sykepleier Prott. "Du må håndtere det skjønt."

Fortsett å lese

coronavirus

Storbritannias minister: Ingen beslutning ennå om COVID-19-vaksiner for friske barn

Publisert

on

By

Studenter deltar på en leksjon ved Weaverham High School, ettersom lockdownen for koronaviruset (COVID-19) begynner å lette, i Cheshire, Storbritannia, 9. mars 2021. REUTERS/Jason Cairnduff

Britiske vaksineminister Nadhim Zahawi søndag (5. september) sa at det ennå ikke var tatt en beslutning om friske barn i alderen 12 til 15 år skal vaksineres mot COVID-19, etter rapporter om at en utrulling kan begynne i det kommende dager, skriver Alistair Smout.

Storbritannias felles komité for vaksinasjon og immunisering (JCVI) fredag ​​(3. september) nektet å anbefale vaksinasjoner for barn i den gruppen, og tok en forsiktighetsmetode på grunn av en sjelden risiko for hjerteinflammasjon, men å legge til at problemet var finbalansert. Les mer.

Annonse

Regjeringen konsulterer medisinske rådgivere for å søke råd om bredere hensyn, for eksempel virkningen på skolene, og kan fortsatt gi klarsignal til bred vaksinering av aldersgruppen.

Noen aviser rapporterte tillit blant ministrene om at de medisinske sjefene raskt ville ta skudd for friske 12 til 15-åringer, men Zahawi sa at regjeringen ikke ville forutse avgjørelsen.

"Ingen avgjørelse vil bli tatt før vi hører fra de overlege," sa Zahawi til BBC.

Annonse

Barn blir vaksinert mye allerede i USA, Israel og mange europeiske land.

Britiske tjenestemenn har understreket at 12–15-åringer som er sårbare for COVID-19 allerede er kvalifisert for vaksinasjon, så vel som alle over 16 år.

De fire nasjonene i Storbritannia, som har registrert 133,000 XNUMX dødsfall av COVID, kontrollerer sin egen helsepolitikk, selv om alle har fulgt JCVI -råd om vaksineutrulling så langt.

Zahawi bekreftet at det ville være nødvendig med vaksinasjonsbevis i England for noen store hendelser fra slutten av denne måneden når alle voksne har blitt tilbudt to skudd. Les mer.

Han sa også at regjeringen fortsatt var i ferd med å fullføre planene for et vaksineforsterkerprogram etter midlertidige råd fra JCVI om at det kan være nødvendig for sårbare og eldre. Les mer.

"Det er veldig sannsynlig at vi vil begynne å øke gruppene, ettersom jeg håper at mellomtiden blir et endelig råd innen midten av denne måneden," sa han.

Fortsett å lese

Østerrike

Kommisjonen godkjenner 1.6 millioner euro for den østerrikske ordningen for å støtte offentlige selskaper som er aktive i basseng- og velværesektoren i forbindelse med koronavirusutbruddet

Publisert

on

Europakommisjonen har godkjent en østerriksk ordning på 1.6 millioner euro for å støtte offentlige selskaper som er aktive i basseng- og velværesektoren som er berørt av koronavirusutbruddet og de restriktive tiltakene som den østerrikske regjeringen måtte iverksette for å begrense spredningen av viruset. Tiltaket ble godkjent under statsstøtte Midlertidig rammeverk. I henhold til ordningen vil støtten ha form av direkte tilskudd på opptil € 400,000 XNUMX per mottaker.

Tiltaket vil være åpent for offentlig eide mikro-, små og mellomstore bedrifter som er aktive i Salzburg-regionen og driver et termisk eller innendørs svømmebasseng med badstue og/eller velværeområde. Den offentlige støtten dekker en del av de faste kostnadene som disse selskapene pådrar seg i perioder der de opplevde driftsforstyrrelser på grunn av begrensningene. Formålet med tiltaket er å dempe den plutselige likviditetsmangel som disse selskapene står overfor på grunn av koronavirusutbruddet.

Kommisjonen fant at den østerrikske ordningen er i tråd med vilkårene i den midlertidige rammen. Spesielt vil støtten (i) ikke overstige 1.8 millioner euro per mottaker; og (ii) vil bli gitt senest 31. desember 2021. Kommisjonen konkluderte med at tiltaket er nødvendig, hensiktsmessig og forholdsmessig for å avhjelpe en alvorlig forstyrrelse i økonomien i et medlemsland, i samsvar med artikkel 107 (3) (b) TEUF og vilkårene i det midlertidige rammeverket. På dette grunnlaget godkjente Kommisjonen tiltaket under EUs statsstøtteregler. Mer informasjon om den midlertidige rammen og andre tiltak som Kommisjonen har iverksatt for å håndtere de økonomiske konsekvensene av koronaviruspandemien kan bli funnet her.. Den ikke-fortrolige versjonen av vedtaket vil bli gjort tilgjengelig under saksnummer SA.64490 i statsstøtte registrere deg på kommisjonens konkurransens hjemmeside gang noen taushetsplikt problemer har blitt løst.

Annonse

Fortsett å lese
Annonse
Annonse
Annonse

Trender