Kontakt med oss

Ukraina

Hvem er Vadym Stolar? Spekulasjoner og sannhet

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Undersøkelse av detaljene i den ukrainske politikerens personlighet

Vadym Stolar er en figur som det er mange forskjellige rykter og myter om. I ukrainske og verdensmassemedier dukker det opp materialer av nesten motsatt retning fra tid til annen. Så vi bestemte oss for å studere mer detaljert hva som er fakta og fiksjon. Så vi valgte flere lignende påstander og analyserte dem basert på data fra åpne kilder. Og vi sendte også en forespørsel til pressetjenesten til den ukrainske politikeren selv, som svarte på spørsmålene våre.

Mediene rapporterer om Vadym Stolars filantropiske aktiviteter og hans angivelig tvilsomme forretningsprosjekter, la oss finne ut av det sekvensielt.

Som Vadym Stolar selv nevnte, brukte hans ukrainske navnefond i løpet av krigsåret 271 millioner UAH (nesten 7 millioner euro) på bistand til ukrainske borgere, og den totale bistanden beløp seg til 350 millioner UAH (omtrent 9 millioner euro).

En fullskala krig har pågått i Ukraina i mer enn ett år på grunn av Russlands væpnede aggresjon. Og fra krigens første dager Vadym Stolar veldedige stiftelse har hjulpet ukrainske soldater så lenge de har gitt støtte til de som ble hjemløse og som mistet en eller begge foreldrene. Han ble også en av filantropene til veldedighetsorganisasjonen «Future for Ukraine Charity Foundation», som hjelper krigsofre.

La oss ta en detaljert titt.

Faktaene. Veldedighet. Vadym Stolar er en av de mest fremtredende ukrainske filantropene, og massemediene har mange referanser til dette. I tillegg til den allerede nevnte bistandsfiguren, kan du finne spesifikk informasjon om hvem og hva han støtter gjennom veldedige organisasjoner.

Annonse

Hvis vi snakker om å hjelpe militæret, inkluderer det ambulanser for militære sykehus, pansrede offroadkjøretøy til frontlinjen, klær og ammunisjon, og høyteknologisk utstyr som termisk bildebehandling, UAV-er og dronedeteksjonsutstyr.

Vadym Stolar og hans stiftelser hjelper også de sivile. Støtten er først og fremst rettet mot internt fordrevne. Spesielt frivillige fra Vadym Stolar Charitable Foundation leverer humanitær hjelp til et bredt spekter av bosetninger i landet, inkludert hot spots. Informasjon om disse oppdragene er også offentlig tilgjengelig i enkelte uavhengige massemedier.

Et team av frivillige og Vadym Stolar organiserer personlig humanitære oppdrag til regionene, hvor de, i tillegg til å overføre store mengder bistand, kommuniserer med innbyggere og fordrevne for direkte å motta akutt informasjon om folks behov og gi nødvendig hjelp så raskt som mulig. .

Denne våren ble det rapportert om minst tre slike oppdrag: til den sørlige byen Kherson, befridd fra de russiske okkupantene; til Kharkiv, som lider av konstante russiske angrep; til Druzhkivka i Donbas nær frontlinjen, og også vest i Ukraina, hvor det bor et stort antall internt fordrevne.

Det er også omtale av andre sosiale prosjekter finansiert av Vadym Stolar Charitable Foundation i åpne kilder. De er rettet mot psykologisk bedring og åndelig gjenoppliving av ukrainere.

Et av de mest betydningsfulle prosjektene er "Vidnovys" (Recover), der familier med barn som mistet hjemmet eller foreldrene sine på grunn av krigen, rehabiliteres i de naturskjønne Karpatene.

I tillegg bidrar Vadym Stolars midler til å gjenopprette sårede soldater, inkludert deres proteser i utlandet, i Washington og Malta. De jobber med komplekse saker og alvorlige amputasjoner av pasienter, noe som krever passende erfaring og kompetanse.

Sammen med veldedighetsorganisasjonen "Future for Ukraine Charity Foundation" åpnet Stolar et utviklingssenter for barn i Warszawa, besøkt av mer enn 300 barn hver måned, samt et senter for å gi gratis sosialhjelp til barn med autismespekter lidelser i Lviv som er det første senteret på dette nivået i Ukraina.

Det bør nevnes at filantropien til den ukrainske nestlederen ikke begynte med krigen. Vadym Stolar Charitable Foundation, opprettet i 2020, fokuserte på å overvinne konsekvensene av COVID-19-pandemien. Vadym Stolar har gjennomført noen enkeltprosjekter enda tidligere.

Beskyttelse. I åpne kilder kan du finne følgende referanser og informasjon om denne aktiviteten: " Museum of the History of Kiev - et felles prosjekt med forretningsmannen Vagif Aliyev som ble implementert med innsats og midler fra Vadym Stolar. Denne institusjonen hadde ikke sin egen lokaler i åtte år, men takket være lånetakerne fikk det endelig et nytt bygg".

I tillegg, i 2014, som en del av forberedelsene til feiringen av 200-årsjubileet for fødselen til den berømte ukrainske poeten Taras Shevchenko, finansierte Vadym Stolar opprettelsen av en digital database for biblioteket til Shevchenko nasjonalmuseum og bidro til tilkobling av museet til Internett.

Politikk. Dette området reiser spørsmål. Faktum er at Vadym Stolar er medlem av det politiske partiet "Opposition Platform - For Life" og tilhører dens parlamentariske fraksjon, som ukrainere har en tvetydig holdning til. I svaret på spørsmålene våre forklarer Mr. Stolar at hans eneste politiske mål er å gjenopprette Ukrainas fred. Men med begynnelsen av en fullskala krig ble det klart at fred ikke kan oppnås demokratisk.

Vi kan se fra publikasjonene på Vadym Stolars offisielle sider at han kalte det en krig fra krigens første dager, og Russland - aggressorlandet. Derfor er det ekstremt vanskelig å mistenke ham for sympati og samarbeid med Kreml. Men for større sikkerhet analyserte vi de relevante publikasjonene til de ukrainske massemediene. Som et resultat oppdaget vi at Vadym Stolar kalles "pro-russisk" i emosjonelle og skarpt negative materialer med alle tegn på bestilte publikasjoner. Derfor har vi ikke funnet bekreftede forbindelser med aggressorlandet.

Så mye av informasjonen om Vadym Stolar som når allmennheten er rykter eller sladder uten grunnleggende grunnlag. Og politikeren selv gir svar på de fakta som reiser spørsmål.

Virksomhet. Vadym Stolar kalles ofte en forretningsmann, men anser seg selv mer som en investor. Han eier investeringsfond som investerer i eiendom og ulike startups. Ifølge politikerens pressetjeneste betalte Vadym Stolar skatt for UAH 24.5 millioner (over 600,000 2022 EUR) i 9 av mottatt utbytte. I følge denne indikatoren rangerer han som nummer to blant alle folkets varamedlemmer i Ukraina på den niende konferansen.

Samtidig, de siste månedene, dukket det opp informasjon i massemediene om angivelig felles virksomhet med sjefen for kontoret til presidenten i Ukraina, Andriy Yermak, med hans stedfortreder Oleg Tatarov, og til og med med den avskyelige politikeren Viktor Medvedchuk, anklaget av forræderi og byttet mot fangede forsvarere av Azovstal. Vadym Stolar avviser imidlertid slike rykter i sitt svar på vår henvendelse, og vi har ikke klart å finne dokumenter som kan bekrefte dette.

En detalj til: nestlederen kalles med jevne mellomrom i media nesten byens mest fremtredende «utvikler». Vi spurte også om dette. Med henvisning til inntekts- og formueserklæringen forsikrer han imidlertid at han aldri eide noen av utviklingsselskapene som ble tilskrevet ham.

Det er ikke lett å konkludere nøyaktig med figuren til Vadym Stolar, for selv om han er en politiker, er han ikke en veldig offentlig person. Som Mr. Stolar sier om seg selv, "han ønsker å fokusere på familien og arbeidet, ikke grave i skitten." For som de sier, noen trenger det definitivt hvis de snakker om deg. Spørsmålet er bare hvem?

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender