Kontakt med oss

coronavirus

Hvordan USAs svar på # COVID-19 kunne utløse andre store depresjon

Publisert

on

10. mars i år var det 290 nye tilfeller i USA i USA av COVID-19 (coronavirus-19). On Mars 13 , Erklærte USAs president Donald Trump en pandemi nasjonal nødsituasjon, fordi antallet daglige nye tilfeller nå plutselig doblet seg innen bare tre dager. Imidlertid ble ingen låsing pålagt. Politikk-responsen var i stedet overlatt til hver enkelt. Dette er i samsvar med Amerikas libertarianske idelogi. Trump til og med annonsert at "han tillot helsesekretæren sin å omgå visse forskrifter for å gi større fleksibilitet til leger og sykehus som reagerte på utbruddet" - direkte reduksjon, i stedet for økende, føderale forskrifter, dette var hans måte å løse saken på. Det er den libertariske responsen, skriver Eric Zuesse, opprinnelig lagt ut på Strategisk kultur.
COVID-19 (coronavirus-19) tilfeller begynte å skyve i USA, fra 600 nye tilfeller daglig 13. mars til 25,665 31. mars. Amerikanerne var livredde, og bruk av ansiktsmasker steg, og uavhengige småbedrifter begynte å si opp folk masse. (Restauranter, frisørsalonger, reisebyråer, vertshus, tannlegekontorer osv. Ble hardt rammet.)
Umiddelbart stoppet den alarmerende økningen i nye saker 4. april (ved 34,480), og de daglige nye tilfellene forble tilnærmet flate, men litt nedover, fra 31. mars til 9. juni (da den nådde bunnen 19,166), men steg så igjen , til 78,615 24, XNUMX. juli.
Men da avtok det igjen, slik at det 8. september var på bare 28,561 31. Dette var allerede tilbake til det som saksfrekvensen hadde vært tilbake 24. mars. Så: til tross for at den toppet igjen 31. juli, var frekvensen av daglige nye tilfeller lite endret mellom 8. mars og 5. september. Og i løpet av den fem måneders perioden kom folk tilbake til jobb.
Den viktigste umiddelbare og direkte økonomiske variabelen som er påvirket av Covid-19 er ledigheten. Her er den økonomiske effekten tydelig vist:
Amerikansk arbeidsledighet: Mars 4.4%, April 14.7%, 13.3%, juni 11.1%, Juli 10.2%, August 8.4%
Selv om den daglige nye saken gikk ned etter 31. mars og etter 24. juli, gikk arbeidsledigheten langt mer gradvis nedover etter 31. mars: de små bedriftene som hadde fått panikk av eksplosjonen av nye saker i mars, åpnet seg nå gradvis igjen - men de forble veldig nervøse; og så var arbeidsledigheten nesten dobbelt så høy som den hadde vært i mars.
Her vil denne erfaringen bli sammenlignet med to skandinaviske land, med utgangspunkt i Danmark, som erklærte en pandemi nasjonal nødsituasjon 13. mars, akkurat da Trump også gjorde det. "Fra og med 13. mars 2020 ble alle som jobbet i ikke-viktige funksjoner i offentlig sektor beordret til å bli hjemme i to uker." De daglige nye tilfellene falt fra det høyeste av 252 den 11. mars, ned til det lave av 28. den 15. mars, men steg deretter til 390 den 7. april, og gikk gradvis ned til 16 (bare 16 nye tilfeller) 9. juli. Så toppet den seg igjen, klokken 373, den 10. august, stupte ned til 57 26. august, og steg deretter enda en gang opp igjen til 243 8. september. Satsene for nye saker var således uregelmessige, men generelt flate. I motsetning til erfaringene i USA, holdt Danmarks arbeidsledighet seg bemerkelsesverdig stabil gjennom hele denne perioden:
Danmark: Mars 4.1, April 5.4, Kan 5.6, Juni 5.5, Juli 5.2
Sveriges regjering forfulgte mye mer laissez-faire policy-respons ("Regjeringen har prøvd å fokusere arbeidet med å oppmuntre til riktig oppførsel og skape sosiale normer snarere enn obligatoriske restriksjoner."), og hadde langt dårligere COVID-19 infeksjonsrater enn det langt mer sosialistiske Danmark gjorde, og ogsålangt dårligere dødsfall, begge produserer resultater i Sverige mer som det amerikanske politiske svaret enn det som det danske politiske svaret, men langt mindre dårlig enn det som skjedde på arbeidsledigheten; og dermed viste Sverige arbeidsledighetsøkninger som var ganske små, mer som de som ble vist i Danmark:
Sverige: Mars 7.1, April 8.2, Kan 9.0, Juni 9.8, Juli 8.9
Det var ingenting som den ekstreme gyrasjonen i:
US: Mars 4.4%, April 14.7%, 13.3%, juni 11.1%, Juli 10.2%, August 8.4%
Hvorfor var dette?
Selv om Sveriges politiske effektivitet var mer som USAs enn som Danmarks for å holde nede prosentandelen av befolkningen som ble smittet, og som døde av Covid-19 (dvs. ikke effektiv), Sveriges politiske effektivitet for å holde nede andelen av befolkningen som ble arbeidsledig var mer som Danmarks (dvs. det var effektiv, på det). I motsetning til Amerika, som har mindre av et sosialt sikkerhetsnett enn noen annen industrialisert nasjon, hadde Sverige inntil nylig en av de mest omfattende, og har ennå ikke redusert det til amerikanske nivåer (som er usedvanlig libertariske). Derfor, mens svenskene vet at regjeringen vil være der for dem hvis de blir smittet, gjør ikke amerikanerne det; og amerikanerne vet at det for dem i stedet vil være "synke eller svømme." Nøyd deg, eller slipp død om du ikke kan - det er den amerikanske måten. Dette var grunnen til at svensk arbeidsledighet ikke ble mye påvirket av Covid-19. Når en svenske opplevde hva som kunne være symptomer, ville den personen være hjemme og ville ikke være så desperat å fortsette å jobbe selv om det å gjøre det kan smitte andre. Således, mens Sveriges arbeidsledighet økte med 27% fra mars til mai, økte USAs 202% i samme periode. Amerikanerne var desperate etter inntekt, fordi så mange av dem var fattige, og så mange av dem hadde enten dårlig helseforsikring eller ingen i det hele tatt. (Alle andre industrialiserte land har universell helseforsikring: 100% av befolkningen forsikret. Bare i Amerika er helsevesenet et privilegium som bare er tilgjengelig for mennesker som har muligheten til å betale for det, i stedet for en rett som gis til alle.)
9. september headet Joe Neel til NPR, "NPR-avstemning: Økonomisk smerte fra Coronavirus-pandemien 'Mye, mye verre' enn forventet", og han rapporterte omfattende ikke bare fra en ny NPR-avstemning, men fra en ny Harvard-studie, som alle stemmer overens med det jeg har spådd (først,franske baguetter., Og deretter franske baguetter., og endelig, franske baguetter.), og som synes å komme ned på følgende endelige resultater, som USA nå er på vei mot (så jeg avslutter min fjerde artikkel om dette emnet, med disse sannsynlighetene):
Amerikas mangel på demokratisk sosialisme (sosialt sikkerhetsnett) som er tilstede i land som Danmark (og gjenværende gjenstander som ennå ikke er demontert i Sverige og noen andre land), vil ha forårsaket massiv legging i USA av arbeidstakere i små bedrifter, som et resultat av at overveldende flere familier vil bli ødelagt som er i bunnen av den økonomiske ordenen, i stor grad svarte og / eller spanske familier, enn de som er hvite og ikke i fattigdom. Også som en konsekvens, i overveldende grad i USA, vil fattige mennesker lide langt mer av infeksjonene, dødsfallene og permitteringen og de snart voksende personlige konkursene og hjemløsheten; og, kort tid etter, skyhøye konkurser for små bedrifter, og til slutt så store forretningskonkurser, og så sannsynligvis megabank direkte føderale redningsaksjoner som i 2009, som vil bli fulgt, i sluttfasen, av en hyperinflasjon som kan være sammenlignbar med det hadde skjedd i Weimar Tyskland. Den uopphørlige økende lidelsen i bunnen vil til slutt generere et sammenbrudd på toppen. Antagelig er derfor dagens tilsynelatende koronavirusimmune amerikanske aksjemarkeder, som S&P 500, nå i utgangspunktet bare megainvestorer som selger til små investorer, for å bli aktivert, etter det som vil være det største økonomiske krasj i historien, å kjøpe “på øre på dollaren”, det beste av det som er igjen, for så å gå videre til neste trinn i den kapitalistiske økonomiske kretsløpet, som å eie en enda høyere prosentandel av landets rikdom enn nå. Selvfølgelig, hvis det skjer, vil Amerika være enda mer et diktatur enn det er nå. Amerika etter krasj 2021 vil være mer som Hitlers Tyskland, enn som FDRs Amerika var.
Det demokratiske partiets presidentkandidat, Joe Biden, er akkurat somkorrupt, og akkurat somrasistisk, i likhet med den republikanske kandidaten, Donald Trump. Og like neokonservative (men målrettet mot Russland, i stedet for Kina). Derfor er det kommende valget 3. november i USA nesten irrelevant, siden begge kandidatene er omtrent like motbydelige. Amerikas problemer er dypere enn bare de to stoogene som Amerikas aristokrati ansetter for å fronte for det ved valgurnene.
Meningene som er uttrykt i artikkelen ovenfor er forfatterens alene, og gjenspeiler ikke noen meninger fra EU Reporter.

Fortsett å lese

coronavirus

Merkel planlegger låsing av kretsløp når tyske virussaker øker

Publisert

on

By

Kansler Angela Merkel presset regionale ledere onsdag (28. oktober) til å godta en delvis nedlåsing i Tyskland, som ville se restauranter og barer stengt, men holde skolene åpne, sa et utkast til dokument sett av Reuters, skrive og

De drastiske tiltakene, som skal tre i kraft fra 4. november, tar sikte på å dempe spredningen av coronavirus i Europas største økonomi ettersom antallet nye tilfeller traff rekordhøye nivå.

Under de planlagte nye restriksjonene ville folk bare kunne gå ut med medlemmer av deres egen og en annen husstand. Treningsstudioer, diskoteker og kinoer ville stengt, i tillegg til teatre, operahus og konsertlokaler.

Restauranter ville bare ha lov til å tilby takeaways, heter det i dokumentet. Butikker kan være åpne hvis de iverksetter hygienetiltak og begrenser antall kunder.

Merkel vil avholde en virtuell konferanse med landets 16 statspremiere senere for å prøve å bli enige om de landsomfattende reglene og kaste et forvirrende lappeteppe av regionale tiltak.

Nesten alle regioner i Tyskland står overfor en eksponentiell økning i infeksjonsraten, sa dokumentet som skulle diskuteres, og lokale helsemyndigheter kan ikke lenger spore alle infeksjoner.

"Målet er å avbryte infeksjonens dynamikk raskt, så det er ikke behov for vidtrekkende grenser for personlig kontakt og økonomisk aktivitet i løpet av julen," sa det.

Tyskland ble hyllet for å holde infeksjons- og dødsfrekvensen under mange av sine naboer i den første fasen av krisen, men er nå midt i en ny bølge. Tilfeller økte med 14,964 464,239 til 24 XNUMX i løpet av det siste døgnet, opplyste Robert Koch institutt for smittsomme sykdommer onsdag.

Dødsfallet steg med 85 til 10,183, noe som økte frykten for helsesystemet etter at Merkel på tirsdag advarte om at det kan komme til å bryte hvis infeksjoner fortsetter å spiral.

"Hvis vi venter til intensivbehandling er full, er det for sent," sa helseminister Jens Spahn, som i forrige uke testet positivt for viruset, til kringkasteren SWR.

Regjeringen har lenge insistert på at de ønsker å unngå en ny låsing etter en første i år som rammet økonomisk vekst, med økonomien krympet med rekord 9.7% i andre kvartal.

Mens økonomer forventer en rebound for juli-september-perioden, advarer de om at en ytterligere låsing kan utslette veksten i siste kvartal. Data for tredje kvartal forfaller 30. oktober.

I henhold til planene har myndighetene som mål å gi støtte til selskaper som er rammet av nedleggelser, inkludert sektorene for kulturarrangementer.

Bare nødvendige overnattinger ville være tillatt, ifølge dokumentet. Bordeller, svømmebassenger, skjønnhets- og tatoveringsstudioer stengte, men fysioterapeuter og frisører kunne holde åpent. Trinnene vil løpe til slutten av november, men er underlagt gjennomgang.

Fortsett å lese

coronavirus

Italia godkjenner utprøving av legemiddel mot osteoporose for å behandle COVID-19

Publisert

on

By

Italias viktigste legemiddelregulator ga klarsignal tirsdag (27. oktober) for kliniske studier på raloksifen, et generisk osteoporosemedisin som forskere håper også kan bidra til å redusere COVID-19 symptomer og gjøre pasienter mindre smittsomme, skriver .

Legemidlet ble identifisert som en potensiell COVID-19-behandling av forskere som brukte superdatamaskiner for å screene mer enn 400,000 XNUMX molekyler for kjemiske egenskaper som kan hemme viruset, med fokus på de som allerede er godkjent for bruk hos mennesker.

Andrea Beccari, fra Excalate4Cov, et offentlig-privat konsortium ledet av Italias Dompé Farmaceutici, sa forskere håpet at raloksifen - et generisk legemiddel kjent som en selektiv østrogenreseptormodulator - ville blokkere replikering av viruset i celler og dermed redusere sykdomsfremgangen .

"Det hemmer virusreplikasjon, og forhindrer dermed forverring av pasienter med milde symptomer, og reduserer også smittsomhet, og begrenser virusbelastningen," sa Marco Allegretti, forskningssjef ved Dompé Farmaceutici.

Det var noen bevis tidlig i koronaviruspandemien om at østrogen som er tilstede hos kvinner før menopausen, kan ha en beskyttende effekt mot viruset. Noen forskere tror at raloksifen, som er foreskrevet for å styrke beinene til eldre kvinner med lavere nivåer av østrogen, det kvinnelige hormonet, kan gi samme type beskyttelse.

Studien vil involvere 450 sykehus- og hjemmepasienter ved Romas Spallanzani sykehus og Humanitas i Milano i den innledende fasen.

De vil få en syv-dagers behandling av raloksifenkapsler i en randomisert prøve, og 174 flere personer kan tilsettes i sluttfasen. Påmelding varer 12 uker.

Excalate4Cov-plattformen støttes av EU-kommisjonen og koordinerer superdatasystemer i Italia, Tyskland og Spania med farmasøytiske selskaper og forskningssentre, inkludert Universitetet i Louvain, Fraunhofer Institut, Politecnico di Milano og Spallanzani Hospital.

Den bruker et kjemisk bibliotek med 500 milliarder molekyler og kan behandle 3 millioner molekyler per sekund ved hjelp av fire superdatamaskiner på mer enn 122 Petaflops, en enhet for beregningshastighet som tilsvarer tusen billioner flytpunktsoperasjoner i sekundet.

Forskere utnyttet kraften til superdatamaskiner for å lage en tredimensjonal struktur med 12 koronavirusproteiner og gjennomføre simuleringer for å se hvor proteinene kan bli angrepet av et medikament.

"Det tok en million timer med beregning," sa Beccari og la til at det etter hvert som forskningen fortsatte kan være mulig å utvikle andregenerasjons medisiner bedre enn raloksifen.

($ 1 = € 0.8443)

Fortsett å lese

coronavirus

Frankrike ser det høyeste antallet COVID-19-pasienter på sykehus siden april

Publisert

on

By

Franske sykehus registrerte 1,307 nye coronaviruspasienter på mandag i den høyeste en-dags økningen siden 2. april, som så 1,607 nye pasienter, ettersom helsevesenet kommer under økende stress fra en rømningsinfeksjonsrate, skriver Geert De Clercq.

Data fra det franske helsedepartementet viste at Frankrike nå har totalt 17,784 32,292 coronaviruspasienter på sykehusene, sammenlignet med rekord 14 XNUMX den XNUMX. april, på høyden av låsen i mars-mai.

Departementet rapporterte også om 26,771 24 nye bekreftede tilfeller av koronavirus de siste 52,010 timene, fra 25 XNUMX søndag (XNUMX. oktober). Mandag synker vanligvis telleren kraftig på grunn av rapporteringsforsinkelser i løpet av helgen.

Dødstallet økte med 257, og tok den kumulative summen siden epidemien startet til 35,018. Antall personer på intensivavdelinger økte med 186 til 2,770 XNUMX.

Flere regioner i Frankrike har implementert beredskapsplaner på sykehus, noe som har forsinket ikke-vesentlige operasjoner for å gi plass til ICU-enheter for pasienter med COVID-19 og kansellert personalferier.

Kilder fortalte Reuters at myndighetene så på muligheter for fortsatt strammere tiltak for å bekjempe COVID-19, inkludert å starte et portforbud fra kl. 9 til kl.

Fortsett å lese
Annonse

Facebook

Twitter

Trender