Kontakt med oss

Aserbajdsjan

Resolusjonen vedtatt av det franske senatet er et slag for fredsprosessen

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

I dag beskytter Aserbajdsjan resolutt sin posisjon på alle viktige plattformer ved å bruke en multi-vektor utenrikspolitikk i denne retningen, og erklærer de nye realitetene som har oppstått for verdenssamfunnet - skriver Mazahir Afandiyev, medlem av Milli Majlis i Republikken Aserbajdsjan. .

Den viktige retningen i Aserbajdsjans utenrikspolitikk er ikke knyttet til noe lands litenhet eller storhet, men hovedsakelig knyttet til landets plass i den nye politiske arkitekturen i verden.

Siden 2020, altså etter den andre Karabakh-krigen, indikerte Aserbajdsjan fremveksten av nye realiteter i Sør-Kaukasus. Ved hjelp av den oppnådde store seieren demonstrerte landet vårt FNs flerårige aktivitet på internasjonale plattformer og sikret gjennomføringen av de fire kjente vedtatte resolusjonene. Dermed klarte Aserbajdsjan å skape en helt ny atmosfære både i regionen og i verdenspolitikken.

Det vi har sett i inneværende år er at etterkrigstiden har sine egne utfordringer og tilnærminger. Fra dette synspunktet bruker Aserbajdsjan en ny tilnærming i noen spørsmål i sin 30-årige utenrikspolitikk. For å sikre de nasjonale interessene til Aserbajdsjan og befolkningen i Aserbajdsjan, uttrykker president Ilham Aliyev sin avgjørende posisjon mot fred, ro og en velstående fremtid i alle bilaterale og multilaterale møter.

Men det faktum at noen stater, spesielt Frankrike, deltok i forhandlingene og diskuterte en helt annen agenda, og samtidig senere anklaget Aserbajdsjan for okkupasjon med ulike midler, er fremveksten av andre interesser i disse spørsmålene politisk hykleri, som så vel som Macrons handlinger mot Aserbajdsjan-Frankrike forhold som politiker er et svik og respektløshet.

Generelt har fransk-aserbajdsjanske forhold i prinsippet kun vært fokusert på utvikling de siste 30 årene. I disse relasjonene har Aserbajdsjan alltid forsøkt å støtte Frankrike som Europas kulturelle hovedstad i en rekke spørsmål og mekanismer. Selv om Aserbajdsjan ga Frankrike en mulighet til å delta i undertegningen av fredsavtalen i etterkrigstiden, for å oppfylle sitt fredsbevarende oppdrag, som et resultat, var vi vitne til at den franske presidenten var engasjert i å ærekrenke Aserbajdsjan i stedet for å bruke den muligheten.

Ikke alle politiske ledere lykkes med å ta de riktige avgjørelsene for å sikre folkets interesser. Dessverre er Emmanuel Macrons inkompetente posisjon i forholdet til Aserbajdsjan et stort slag for forholdet som har blitt dannet så langt. Selv Frankrike mister stemmen i EU. Dette er et klart bevis på den franske lederens utilstrekkelige holdning til de aktuelle spørsmålene.

Annonse

Nylig er resolusjonen vedtatt av det franske senatet mot Aserbajdsjan, som strider mot folkerettens normer og prinsipper, inneholder en uoppriktig og hyklersk posisjon, et grovt brudd på de bilaterale forpliktelsene som er gjort mellom Frankrike og Aserbajdsjan, både politiske og økonomiske, som har pågått i mange år.

Dette er ikke bare for forholdet mellom Frankrike og Aserbajdsjan, men også for de felles avtalene som er oppnådd om full implementering av alle punktene i trepartserklæringen som ble signert 10. november 2020 i alle møtene som ble holdt gjennom Den europeiske union, innsatsen i denne retningen , og generelt i retning av fred. Det er et stort slag for alle skritt som er tatt, ignorering og manglende respekt for normer og prinsipper i folkeretten.

Den vedtatte resolusjonen forårsaket det aserbajdsjanske folkets sinne, radikale ideer og forslag ble gitt uttrykk for av varamedlemmer fra Milli Majlis, for eksempel suspensjon av fransk-aserbajdsjanske forhold og revisjon av eksisterende forhold. Jeg tror at erklæringen av 16. november 2022, vedtatt av parlamentet i Republikken Aserbajdsjan, som tar hensyn til Frankrikes kontinuerlige anti-aserbajdsjanske aktiviteter, gjenspeiler synspunktene til befolkningen i Aserbajdsjan, samt en klar advarsel til styrker som angriper landet vårt i dag.

Den viktige retningen i Aserbajdsjans utenrikspolitikk er ikke knyttet til noe lands litenhet eller storhet, men hovedsakelig knyttet til landets plass i den nye politiske arkitekturen i verden.

Siden 2020, altså etter den andre Karabakh-krigen, indikerte Aserbajdsjan fremveksten av nye realiteter i Sør-Kaukasus. Ved hjelp av den oppnådde store seieren demonstrerte landet vårt FNs flerårige aktivitet på internasjonale plattformer og sikret gjennomføringen av de fire kjente vedtatte resolusjonene. Dermed klarte Aserbajdsjan å skape en helt ny atmosfære både i regionen og i verdenspolitikken.

Det vi har sett i inneværende år er at etterkrigstiden har sine egne utfordringer og tilnærminger. Fra dette synspunktet bruker Aserbajdsjan en ny tilnærming i noen spørsmål i sin 30-årige utenrikspolitikk. For å sikre de nasjonale interessene til Aserbajdsjan og befolkningen i Aserbajdsjan, uttrykker president Ilham Aliyev sin avgjørende posisjon mot fred, ro og en velstående fremtid i alle bilaterale og multilaterale møter.

Men det faktum at noen stater, spesielt Frankrike, deltok i forhandlingene og diskuterte en helt annen agenda, og samtidig senere anklaget Aserbajdsjan for okkupasjon med ulike midler, er fremveksten av andre interesser i disse spørsmålene politisk hykleri, som så vel som Macrons handlinger mot Aserbajdsjan-Frankrike forhold som politiker er et svik og respektløshet.

Generelt har fransk-aserbajdsjanske forhold i prinsippet kun vært fokusert på utvikling de siste 30 årene. I disse relasjonene har Aserbajdsjan alltid forsøkt å støtte Frankrike som Europas kulturelle hovedstad i en rekke spørsmål og mekanismer. Selv om Aserbajdsjan ga Frankrike en mulighet til å delta i undertegningen av fredsavtalen i etterkrigstiden, for å oppfylle sitt fredsbevarende oppdrag, som et resultat, var vi vitne til at den franske presidenten var engasjert i å ærekrenke Aserbajdsjan i stedet for å bruke den muligheten.

Ikke alle politiske ledere lykkes med å ta de riktige avgjørelsene for å sikre folkets interesser. Dessverre er Emmanuel Macrons inkompetente posisjon i forholdet til Aserbajdsjan et stort slag for forholdet som har blitt dannet så langt. Selv Frankrike mister stemmen i EU. Dette er et klart bevis på den franske lederens utilstrekkelige holdning til de aktuelle spørsmålene.

Nylig er resolusjonen vedtatt av det franske senatet mot Aserbajdsjan, som strider mot folkerettens normer og prinsipper, inneholder en uoppriktig og hyklersk posisjon, et grovt brudd på de bilaterale forpliktelsene som er gjort mellom Frankrike og Aserbajdsjan, både politiske og økonomiske, som har pågått i mange år.

Dette er ikke bare for forholdet mellom Frankrike og Aserbajdsjan, men også for de felles avtalene som er oppnådd om full implementering av alle punktene i trepartserklæringen som ble signert 10. november 2020 i alle møtene som ble holdt gjennom Den europeiske union, innsatsen i denne retningen , og generelt i retning av fred. Det er et stort slag for alle skritt som er tatt, ignorering og manglende respekt for normer og prinsipper i folkeretten.

Den vedtatte resolusjonen forårsaket det aserbajdsjanske folkets sinne, radikale ideer og forslag ble gitt uttrykk for av varamedlemmer fra Milli Majlis, for eksempel suspensjon av fransk-aserbajdsjanske forhold og revisjon av eksisterende forhold. Jeg tror at erklæringen av 16. november 2022, vedtatt av parlamentet i Republikken Aserbajdsjan, som tar hensyn til Frankrikes kontinuerlige anti-aserbajdsjanske aktiviteter, gjenspeiler synspunktene til befolkningen i Aserbajdsjan, samt en klar advarsel til styrker som angriper landet vårt i dag.

Mazahir Afandiyev

Medlem av Milli Majlis

av republikken Aserbajdsjan

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender