Plenums åpning: Ikke lemleste Ukraina, minutts stillhet for folkemordet i Rwanda ofre

20140414PHT44307_originalEuropaparlamentet anerkjenner ikke Russlands ulovlige okkupasjon av Krim, og oppfordrer den til å trekke tilbake sine tropper fra Ukraina grense i tråd med folkeretten og prinsipper, sa president Schulz, åpner den siste plenumsmøtet i denne lovgivende forsamling. Han kalte også et minutts stillhet markerte 20th årsdagen for Rwandas folkemord av 800,000 mennesker.

Ukraina

Europaparlamentet hadde gjentok sin støtte til Ukrainas suverenitet og territorielle integritet i flere nyere resolusjoner fram av store flertall, bemerket Schulz. Han roste Ukraina regjeringens innsats for å overvinne divisjoner og reassert sin autoritet.

Han også velkommen den makroøkonomiske hjelpemiddel for Ukraina annonsert av EUs ministerråd og bemerket at de ensidige EU tollpreferanser fram av Stortinget 3 april vil også bidra til å øke Ukrainas økonomi.

Parlamentsmedlemmene vil møte Ukrainas valg som observatører på 25 mai, valg som Mr Schulz håpet ville være fritt og rettferdig, og starter et nytt kapittel i Ukrainas historie som en "gratis, moderne og demokratisk stat".

Rwandas folkemord

Schulz kalles et minutts stillhet for å markere 20th årsdagen for Rwandas folkemord, hvor 800,000 mennesker ble drept i 100 dager. Som hele familier ble drept, det internasjonale samfunn så bort.

Overgrep mot en stats eget folk er ikke så statens interne anliggende, og de som er ansvarlige for systematiske brudd på menneskerettighetene må holdes ansvarlig, sa han, oppfordret at folkeretten og den internasjonale straffedomstolen styrkes med dette for øye.

Dominique Baudis

Schulz også formidlet Stortingets kondolanser til familien og venner av franske Ombudet Dominique Baudis, som døde på 10 april. En mye respektert fighter for borgernes rettigheter og likestilling, var han en MEP for tre lovgivende forsamlinger.

innkommende parlamentsmedlemmer

Katrin SAKS (S & D, EE), som i 7 april

utgå~~POS=TRUNC parlamentsmedlemmer

Harlem Desir (S & D, FR), som i 8 april

Ivari Padar (S & D, EE) som av 6 april

Agenda endringer

Ved EPP konsernets forespørsel, ble en debatt om McIntyre rapport om et gjestfritt miljø for bedrifter og en muntlig spørsmål på "topp ti" konsultasjon av SMB settes på dagsordenen.

På den grønne gruppen forespørsel ble avstemning om Meissner rapport om kystforvaltningsstrategier utsatt fra 15-17 april.

kommentarer

Facebook kommentarer

Tags: , , , , , , ,

Kategori: En forsiden, Konflikter, EU, Europaparlamentet, Plenum, Russland, Ukraina

Legg igjen et svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket *