Kontakt med oss

general

Nok en Inside the Distance-seier for Beterbiev

DELE:

Publisert

on

Nok en måned og vi har flere foreningstittelkamper. Den 18. juni på Madison Square Garden i New York ble tre versjoner av verdens lett tungvektstittel konkurrert da Artur Beterbiev møtte Joe Smith Jr.

Beterbiev kommer inn i denne kampen som WBC- og IBF-mesteren. Han håper å legge til WBO-tittelen som holdes av Joe Smith Jr neste måned.

Den lette tungvektsdivisjonen brenner for tiden. Den som vinner denne samlingskampen vil jage en annen, denne gangen mot erobreren av Canelo Alvaraz, WBA-mesteren Dimitry Bovel.

Før det er det andre ledende utfordrere som ville vært verdige motstandere. Den listen inkluderer den britiske bokseren Joshua Buatsi (en vinner forrige helg, oddsen var Joshua Buatsi: 2/11, Craig Richards: 4/1) og Callum Smith, Det melder British Gambler.

Joe Smith Jr har sin andre kamp for året. Den første skulle være med Callum Johnson, men motstanderen hans trakk seg og konkurransen endte opp som et tittelforsvar mot Steve Geffrad som hadde vært ubeseiret i sine siste 18 kamper. Utfordreren hadde imidlertid ikke noe svar på Smith Jr og var godt bak på poeng før han ble stoppet i niende runde.

Det tok Smith Jr til en profesjonell rekord på 28 seire og tre tap. Han vant den ledige WBO-tittelen i april 2021. Det førte til at han beseiret Maxim Vlasov etter en flertallsavgjørelse. To av de tre dommerne ga kampen til Smith Jr, mens den andre erklærte kampen uavgjort.

Å vinne WBC- og IBF-titlene fra Beterbiev ville ta ham nærme en returkamp mot Bivol. Han tapte en utfordring om WBA-tittelen i 2019 og tapte mot mesteren etter en enstemmig avgjørelse. To dommere ga den til Bivol med ti poeng, den andre med åtte.

Annonse

Nå møter Smith Jr nok en tøff kamp mot en ubeseiret rival. Artur Beterbiev har vunnet alle sine 17 profesjonelle kamper. Han debuterte i 2013, og det er en ganske bekymringsfull statistikk for motstanderen. Beterbiev har ikke bare vunnet 17 av 17 som profesjonell, hver seier har blitt oppnådd innenfor distansen.

Født i Russland, men nå kjemper han som kanadier mens han bor i Montreal, Beterbiev vant sin første verdenstittel for fem år siden. Det var da han slo Enrico Koelling for den ledige tittelen. Rekorden hans med å vinne hver kamp innenfor distansen endte nesten her. Han stoppet motstanderen med bare 27 sekunder av de 12th runde gjenstår.

To år senere la han WBC-tittelen til IBF-beltet sitt i 2019. Oleksandr Gvozdk ble slått ned tre ganger i tiende runde. Beterbiev trengte den knockouten da han var bak på poeng.

Som mange andre boksere, kjempet ikke Beterbiev i 2020. Han hadde to konkurranser i fjor og slo Adam Deines og Marcus Browne, begge sene stopp. Sistnevnte så ham nesten miste tittelen på grunn av en dårlig kutt. Han er -400 for å slå Smith Jr i juni med motstanderen på +300.

Dette er en kamp mellom to tunge slagere, så det er usannsynlig at det vil gå langt. Beterbiev er en verdig favoritt, men de siste kampene har ikke blitt vunnet for tidlig. En skikkelig kamp ser sannsynlig ut her med en stor premie til vinneren hvis de kan sikre en kamp med Bivol en gang i fremtiden.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender