Kontakt med oss

Usbekistan

Tasjkent tekstiltoppmøte: Resultater av reformer i Usbekistan

DELE:

Publisert

on

Vi bruker registreringen din for å levere innhold på måter du har samtykket i og for å forbedre vår forståelse av deg. Du kan når som helst melde deg av.

Hovedstaden i Usbekistan Tasjkent var vertskap for tekstiltoppmøtet 11.-12. oktober, organisert under Tasjkent Textile Week, som tradisjonelt arrangeres hvert år om våren og høsten, skriver Usbekistan Textile and Garment Industry Association.

Arrangementet ble åpnet av HE Ms. Tanzila Narbaeva, formann for Senatet i Usbekistan, samt styreleder for den nasjonale kommisjonen for bekjempelse av menneskehandel og tvangsarbeid.

Først og fremst ble det lagt spesiell vekt på de store reformene i Usbekistan, implementert på prinsippene om åpenhet og transparens. Som et resultat kan man se at fred, stabilitet, velstand og menneskerettigheter har økt i landet. Tekstiluken kommer også reformene til gode ettersom antall deltakere, kontrakter og internasjonale partnere øker fra år til år.

På dette punktet bør det bemerkes at i gjennomføringen av slike reformer, blir det juridiske rammeverket innen økonomiske, sosiale og menneskerettigheter forbedret, og institusjonelle grunnlag utvikles.

Samtidig er den nasjonale kommisjonen for bekjempelse av menneskehandel og tvangsarbeid og dens avdelinger i regionene ansvarlige for kontrollen med gjennomføringen av lover på passende nivå. Det ble også nevnt om organiseringen av arbeidet med innføring av internasjonale standarder i lovgivningen og praksisen i Usbekistan.

Narbaeva kom inn på flere prestasjoner i Usbekistan de siste årene. Blant disse ble prosessen med å analysere arbeidet som utføres implementert, relasjoner med internasjonale partnere ble etablert, og som et resultat ble bomullsboikotten som ble pålagt Usbekistan av den internasjonale koalisjonen "Cotton Campaign" kansellert i mars i år. De verste formene for barnearbeid ble erklært av det amerikanske arbeidsdepartementet.

Det er også verdt å merke seg at i årsrapporten er Usbekistan rangert som 9 med de høyeste indikatorene blant landene som har gjennomført betydelige endringer, og at det amerikanske arbeidsdepartementet fjernet usbekisk bomull fra listen over varer produsert ved bruk av tvangsarbeid.

Annonse

Usbekistan, med sine resultater og suksesser oppnådd på svært kort tid, å være en modell for andre land er ikke Usbekistans regjerings vurdering, men den amerikanske regjeringens vurdering. På sin side pålegger en slik internasjonal anerkjennelse ansvar og plikter.

Republikken er det største landet i Sentral-Asia med 35 millioner innbyggere. Hvert år kommer 600-700 tusen unge mennesker, hvorav 50 % er kvinner, ut på arbeidsmarkedet. Tekstilsektoren utmerker seg ved det store spekteret av muligheter for å skape anstendige arbeidsplasser for dem.

Dessuten er det et poeng til som er verdt å merke seg. Som et resultat av opprettelsen av bomullstekstilklynger under ledelse av statspresidenten, bruken av de mest moderne teknologiene i produksjonen og opprettelsen av arbeidsplasser, nådde eksporten av tekstilprodukter fra Usbekistan 3 milliarder dollar i 2021 .

Når man går inn på verdensmarkeder og industriell utvikling, brukes vitenskapelige tilnærminger, nye moderne teknologier introduseres, innovative prosjekter, produksjonsstandarder blir brukt i stor utstrekning, og selvfølgelig rettes spesiell oppmerksomhet mot miljømessig bærekraftig, sosialt orientert produksjon og åpenhet og åpenhet sikres i verdikjeden.

I tekstilindustrien, vektlegging av miljøproblemer, identifisering og eliminering av faktorer, forbedring av avfallsbehandlingssystemet og utvikling av den sirkulære økonomien, samt omfattende beskyttelse av rettigheter og interesser til ansatte, og bred implementering av prinsippene om anstendig arbeid for ansatte, får også stor oppmerksomhet. Det utføres også aktivt arbeid i Usbekistan for å innføre standardene for avanserte prosjekter som Better Work, BCI.

I dag er det utviklet og vedtatt et veikart etter krav og anvisninger fra internasjonale organisasjoner og partnere, og det er etablert kontroll innenfor rammen av Stortingets virksomhet.

Generelt er tekstiltoppmøtet svært viktig for Usbekistan. Derfor bidrar toppmøtet til utviklingen av tekstilindustrien, sikre stabilitet i tekstilforsyningskjeden, moderne produksjon av nasjonale produkter, utvide deres eksportgeografi, inngå nye avtaler med partnere og utvikle prosjekter, og disse målene er nådd.

Del denne artikkelen:

EU Reporter publiserer artikler fra en rekke eksterne kilder som uttrykker et bredt spekter av synspunkter. Standpunktene i disse artiklene er ikke nødvendigvis EU Reporters.

Trender